Görüş Bildir
Haberler
Kadınlar Bakan İslam'ı Protesto Etti

Kadınlar Bakan İslam'ı Protesto Etti

Ulaş
15.02.2015 - 17:34

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Özgecan Aslan'ın Mersin'deki ailesini ziyaret etti. Aslan’ı protesto eden kadınlara korumalarının müdahalesi üzerine kadınlar, “Bizler ölüyoruz, bizleri koruyun” diye korumalara tepki gösterdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, öldürülen Özgecan Aslan'ın Mersin'deki ailesini ziyaret etti. Barış Mahallesi'ndeki anne Songül ve baba Mehmet Aslan'a taziyede bulunan Bakan İslam, yaklaşık 20 dakika süren görüşmenin ardından taziye çadırının önünde açıklama yaparak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, 'En ağır şekilde cezalandırılacaklar diye söyleniyor. Bu da idam tartışmalarını gündeme getiriyor. Böyle bir şey söz konusu olabilir mi?' sorusu üzerine İslam, şöyle konuştu:

'Böyle bir şeyin söz konusu olmadığını biliyorsunuz şu anda ama talepler bu doğrultudaysa 'tartışmayız' diyemeyiz, diyecek bir durumda değilim açıkçası. Bir bakan olarak değil ama bir anne ve kadın olarak şahsa karşı işlenen suçların cezasının idam olabileceğini düşünüyorum. Bunun tartışılabileceğini düşünüyorum. Bunu gündemimize alabiliriz. Şu anda da insan canına kıymanın ve tecavüzün cezaları ağırlaştırılmış müebbettir. İnfaz dolayısıyla indirimi de yoktur. En ağır biçimde bu cezalara çarptırılan kişiler bu cezaları çeker.'

Başka bir gazetecinin, 'Daha önce çocuklarımıza çığlık atmayı öğretmeliyiz demiştiniz. Bu sözünüz çok yankı buldu, Özgecan'ın katliyle birlikte. Bu konuda ne söyleyeceksiniz, çok eleştiri aldınız' demesine üzerine İslam, 'Burada eleştirilecek bir şey yok. Çocuklara çığlık atmayı öğretmek, kendini savunmasız bırakmamak için çocuğa zarar verecek kimselere karşı 12 tedbirin son halkasıdır. Ben o toplantılarda bunlardan sadece bir tanesini söylemiştim. Çocukların 'Ben tehlike altındayım diye bilmek için bağırmayı bilmeleri lazım' demiştim. Çünkü biz çocuklarımızı 'Dur evladım, sus evladım, sesini çıkarma evladım' diye yetiştiriyoruz. Böyle olmaması gerekiyor. Aslında şu anda söylenenleri söylemiştim' diye konuştu.

İslam, açıklama yaparken bir grup kadın “İdam istiyoruz” diye bağırdı. İslam'ın ilgisiz kalıp açıklamasına devam etmesi sonucu kadınlar bu defa Bakan'ı yuhaladı. Bunun üzerine korumalar kadınları uyarırken, kadınlar da “Bizler ölüyoruz, bizleri koruyun” diye korumalara tepki gösterdi.

Bakan İslam açıklamasını tamamlayınca korumalar tarafından minibüse bindirildi ve sokkatan ayrıldı.

  • Bianet
Kaynak: http://bianet.org/bianet/siyaset/1623...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0