Görüş Bildir
Haberler
Kadıköy'ün Yaratıcı Komünü Burada Buluşuyor: Komünite

Kadıköy'ün Yaratıcı Komünü Burada Buluşuyor: Komünite

Hande öçalan
30.07.2015 - 16:28 Son Güncelleme: 31.07.2015 - 21:29

Komünite, Bobiler, 140journos, Gastronomika gibi yaratıcı isimlerin yeni evi aynı zamanda bağımsız çalışanlar için bir ortak çalışma ve üretme mekanı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bobiler.örg kurucusu Ozan Tüzün ve editör Ezgi Tüzün, Caddebostan'daki ofislerinden taşınma noktasına gelince, yaklaşık 3 yıldır akıllarının ucunda yer edinen bir hayali gerçekleştirme kararı almış: Yaratıcı insanların bir arada olabileceği, ortak çalışıp proje geliştirebileceği bir alan yaratarak atmosfere yaratıcılık bulaştırmak. Bu düşünceyi gerçeğe dönüştürebileceklerini fark ettikleri anda, 140journos ve Gastronomika ile iletişime geçerek Kadıköy'ün merkezinde Komünite'yi hayata geçirdiler. Bigumigu ekibinden Mert Serim; Ozan ve Ezgi ile Komünite hakkında konuştu.

"Yaratıcı İnsanların Ana Yurdu"

"Yaratıcı İnsanların Ana Yurdu"

Adeta yeni üniversite öğrencilerinin bir araya gelip öğrenci evine çıkması gibi; Bobiler.örg, 140journos ve Gastronomika da birlikte daha yaratıcı olacaklarına inanarak böyle bir adım atmış. Farklı disiplinlerle farklı alanlarda faaliyet gösteren bu üç mecra; bir sonraki adım olarak da kafe kafe gezerek çalışan freelance ve ev ofis çalışanlarına kapılarını açarak Komünite'yi yaratıcı insanların ana yurdu haline getirmeyi amaçlıyor.

"Biz buradayız, buyrun dahil olun."

"Biz buradayız, buyrun dahil olun."

Yurt dışındaki ortak çalışma alanlarını gözlemleyen ve mekaniklerini inceleyen Ozan Tüzün, model çeşitliliğin çok fazla olduğunu ve her birinin kendi değerini yarattığını söylüyor. Fakat Komünite, diğer ortak çalışma alanlarından farklı olarak 'Burada bir alan var, buyrun gelin.' teklifinden ziyade halihazırda çalışan ekiplere işleyen dinamiklere sahip. Bu nedenle de Komünite'nin daveti, 'Biz buradayız, buyrun dahil olun.' cümlesiyle iletiliyor.

Yaratıcı insanların özellikte ofis dışında çalışanların karşılaştığı en büyük engellerden birisinin bölünen konsantrasyon olduğunu belirtiyor Ezgi. Özellikle Starbucks gibi hem kamusal kullanımı olan hem de çalışma alanına dönüşmüş mekanlar ne kadar popüler olsa da çevrel faktörler üretkenliği kesintiye uğratabiliyor. Komünite de bunun önüne geçmek isteyen, üretkenliği bölmek yerine tetikleyip arttıran bir topluluğa dönüşmeyi hedefliyor.

Aylık Abonelik Sistemiyle Çalışacaklar

Aylık Abonelik Sistemiyle Çalışacaklar

Komünite çatısı altında şu anda; Bobiler.örg, Young Creatives, Yaratıcı Fikirler Enstitüsü, 140journos, Gastronomika bulunuyor. Tüm bu isimler için ayrı çalışma odaları bulunan mekanda bir de bağımsız çalışanlar için 20 kişiyi ağırlayabilecek bir salon, ortak alan mevcut. Aylık abonelik sistemiyle yaratıcılara ulaşacak olan Komünite, yolculuğunun sonunda yaratıcıların birbirleriyle iletişim kurabileceği, yeni iş bağlantıları yapabileceği, yaratıcı sektör içinde bireylerin birbirini beslediği bir mekana dönüşmeyi hedefliyor.

İlerleyen dönemde eğitim, workshop ve mentorluk gibi modelleri de bünyesine katacak olan Komünite, varacağı noktayı bilmekle beraber hikayenin tamamını yazmamış. Süreç içerisinde ani kararlar alıp yüksek manevra kabiliyetinden faydalandıklarını belirten Ozan, bu durumun onları da heyecanlandırdığını belirtiyor. Çünkü yolculuk boyunca yaşananlar da Komünite'nin hikayesini yaratacak.

Komünite topluluğu hakkında daha fazla bilgi almak için internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Komünite'de gerçekleşen 140journos toplantısından bir görüntü:

Komünite'de gerçekleşen 140journos toplantısından bir görüntü:
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kadıköy'ün merkezinde, yeşile bakan balkonları da kendilerini şımarttıkları çalışma alanlarından biri:

Kadıköy'ün merkezinde, yeşile bakan balkonları da kendilerini şımarttıkları çalışma alanlarından biri:

Binadan çıkarken karşılaşacağınız minik not:

Binadan çıkarken karşılaşacağınız minik not:

Bigumigu

Görseller; Bigumigu, Komünite

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın