Görüş Bildir
Haberler
Son Dakika Kabine Toplantısı Bitti! Yasaklar Kalktı Mı? İşte Kısıtlamalarla İlgili Alınan Yeni Kararlar...

Son Dakika Kabine Toplantısı Bitti! Yasaklar Kalktı Mı? İşte Kısıtlamalarla İlgili Alınan Yeni Kararlar...

Müge Kakşi
01.03.2021 - 20:34

Ülkemizde uzun zamandır koronavirüs önlemleri kapsamında birçok alanda yasaklar uygulanıyordu. Eğitimin online devam etmesi, restoran ve kafelerin kapatılması, sokağa çıkma saatlerinde kısıtlamalar, bu yasaklardan bazılarıydı. Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklama ile Mart itibariyle bu yasaklarda esnetmelere gidileceği söylenmişti. Peki kafe ve restoranlar açılacak mı? Sokağa çıkma yasağı kalkıyor mu? Hafta sonu yasak var mı? Sınavlar ne zaman ve nasıl olacak? Hangi illerde kısıtlamalar kalkıyor? Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrasında millete seslendi. Detayları haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kısıtlamalar Kalktı Mı?

Kısıtlamalar Kalktı Mı?

Haftasonu sokağa çıkma kısıtlaması yasağı düşük ve orta riskli illerde tamamen kalkarken riskli ve çok riskli bölgelerde pazar günleri devam edecektir.

Akşam 21.00 ile sabah 05.00 arası sokağa çıkma kısıtlaması bir süre daha devam edecektir.

Türkiye genelinde  8. ve 12. sınıflar eğitime açılıyor. 

Düşük ve orta riskli bölgelerde ortaokul ve liseler dahil eğitim öğretime başlanıyor. Yüksek riskli ve çok riskli illerde genel uygulamanın dışında sadece liselerde yüz yüze sınavlar uygulanacaktır.

Restoran ve kafeler çok riskli iller dışında sabah 07.00 ile akşam 19.00 saatleri arasında yüzde 50 kapasite şartı ile açılıyor.

Kamu çalışma saatleri tüm Türkiye'de normale döndürülecek.

Sokağa çıkma saatleri sınırlı olan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşların kısıtlaması düşük ve orta riskli illerde kaldırıldı. 

Nikah ve nikah merasimi düşük ve orta riskli illerde 100 kişi ile sınırlı olarak maksimum 1 saat yapılabilecek. Yüksek ve çok riskli bölgelerde ise 50 kişi ile sınırlı olarak maksimum 1 saat yapılabilecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın