Görüş Bildir
Haberler
Kabadayı Denilince Aklımıza Gelen Türk Dizi Tarihinin Mafya Karakterleri

Kabadayı Denilince Aklımıza Gelen Türk Dizi Tarihinin Mafya Karakterleri

Kimimizin severek izlediği kimimizin ise şiddetin televizyona yansıtılmasından son derece rahatsız olduğu Türk dizilerinin efsaneleşmiş mafya karakterlerini derledik. Buyurun içeriğimize.👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hızır Çakırbeyli - Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz

1. Hızır Çakırbeyli - Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz

Son günlerde adını sık sık duyduğumuz, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisiyle hayatımıza giren Hızır Çakırbeyli karakteri birçok izleyici tarafından sevildi. Oktay Kaynarca'nın hayat verdiği karakter ile dizinin hayran kitlesi oldukça büyük.

2. Ünal Kaplan - Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz

2. Ünal Kaplan - Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz

Yine Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinin bir başka mafya karakteri Ünal Kaplan'ı Tarık Ünlüoğlu canlandırmaktaydı. 2015 yılında başlayan dizi de başından beri yer alan Tarık Ünlüoğlu, 2019 yılında hayatını kaybetmesiyle sevenleri büyük üzüntü yaşamıştı.

3. Celal Duman - İçerde

3. Celal Duman - İçerde

2016 yılında başlayıp 2017 yılında final yapan, kısa yayın tarihli dizide mafya babası Celal Duman'ı Çetin Tekindor canlandırdı. Kebapçı Celal lakabıyla o zamanlarda ses getiren karakterin, izleyici kitlesi oldukça büyüktü.

4. Ferhat Nezih Coşkun - Kuzey Güney

4. Ferhat Nezih Coşkun - Kuzey Güney

Kuzey Güney dizisiyle tanıdığımız, Kuzey'in düşmanı Ferhat karakterine Turgay Kantürk can vermekteydi. 2011 yılında başlayıp, 2013 yılında final yapan dizi, bazı sahneleriyle akıllarımızda yer etmeyi başardı. Kıvanç Tatlıtuğ, Buğra Gülsoy, Öykü Karayel gibi isimler dizide yer aldı.

5. Sermet karayel - Merhamet

5. Sermet karayel - Merhamet

Yine yayın hayatı kısa süren bir dizi, dokunaklı hikayesiyle sevilen Merhamet dizisinin, mafya babası Sermet Karayel diğer mafya babalarına göre daha naif biridir. Doğrudan şaşamayan ve yanlışa dur diyen, bu karakteri Mustafa Üstündağ canlandırdı. İlk bölümleriyle yankı uyandıran dizi 2013 yılında başlayıp yaklaşık bir sene sonra da final yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İdris Koçavalı - Çukur

6. İdris Koçavalı - Çukur

Çukur dizisinin ağır babası İdris Koçavalı karakterini Ercan Kesal canlandırmaktaydı. Dizi 2017 yılında başlayıp hala devam ediyor. 2019 yılında İdris Koçavalı diziden ayrılmasıyla, Koçavalı ailesinin mafya oğulları ailesini ve mahallesini korumak için çabalamaktadırlar.

7. Vartolu Sadettin - Çukur

Çukur dizisinin bir başka mafyası Salih Koçavalı'dır. İdris Koçavalı'nın üvey oğlu olan Vartolu, intikam almak için döndüğü Çukur'a bir aileye sahip olarak devam eder. Karaktere Erkan Kolçak Köstendil hayat vermektedir. Birçok izleyici tarafından da beğenilen oyunculuğu ile bu karakteri en iyi şekilde oynadığını düşünüyoruz.

8. Mahir Kara - Karadayı

8. Mahir Kara - Karadayı

Karadayı dizisinde Mahir Kara karakterine hayat veren, Kenan İmirzalıoğlu her dizide olduğu gibi bu dizide de büyük ses getirmişti. 2012 yılında başlayıp 2015 yılında sona eren dizi Türk izleyicilerini her pazartesi ekran başına kilitliyordu.

9. Takoz İrfan - Suskunlar

9. Takoz İrfan - Suskunlar

Türk dizi tarihinin bir başka mafyası Suskunlar dizisiyle tanıdığımız, Takoz İrfan karakteridir. Kötülüğü ve merhametsizliği ile Türk televizyonunda ki mafya karakterini başka boyuta taşıyan Takoz İrfan'ı Mehmet Özgür canlandırmaktaydı. Çok kısa yayın hayatı olmasına rağmen, konusu ile büyük bir kitleyi etkisi altına alan dizi final yapınca izleyicilerini çok üzdü.

10. Bahri Umman - Poyraz Karayel

10. Bahri Umman - Poyraz Karayel

2015 yılında başlayıp 2017 yılında final yapan dizinin, mafya babası Bahri Umman karakterine Musa Uzunlar hayat verdi. Acımasız gibi görünse de merhametli bir mafya olan Bahri Baba karakteri çok sevildi. Büyük hayran kitlesi olan dizi de İlker Kaleli ve Burçin Terzioğlu gibi isimler yer aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Süleyman Çakır - Kurtlar Vadisi

11. Süleyman Çakır - Kurtlar Vadisi

Kurtlar Vadisi'nin mafya babası Süleyman Çakır karakteri izleyiciler tarafından çok sevilen bir karakterdi. Oktay Kaynarca'nın canlandırdığı kurgusal karakterin ölümü ile dizi çok eleştirildi. Lakabını soyadından alan Çakır sadece 1 sezon dizide yer aldı.

12. Polat Alemdar - Kurtlar Vadisi

12. Polat Alemdar - Kurtlar Vadisi

Yine Kurtlar Vadisi'nin mafyası Çakır'dan sonra daha da yükselen Polat Alemdar karakterini, Necati Şaşmaz canlandırdı. 2003 yılında başlayıp 2005 yılında final yapan dizi daha sonra Kurtlar Vadisi Pusu adıyla 2007 yılında tekrar yayına başladı. Büyük bir hayran kitlesine sahip olan dizi, özellikle gençleri etkisi altına almış olacak ki bir zamanlar Polat Alemdar gibi giyinmek moda olmuştu.

13. Ramiz Karaeski - Ezel

13. Ramiz Karaeski - Ezel

Günümüzde bile hayran kitlesi aynı hızla devam eden, tekrar tekrar izlediğimiz ikonikleşmiş Ezel dizisinin kabadayısı Ramiz Karaeski'yi diğer kabadayılardan ayıran özelliği entelektüel yapısıdır. Çok okuyan ve öğrenen Ramiz Karaeski'yi büyük oyuncumuz Tuncel Kurtiz canlandırmaktaydı. 2009 yılında yayına başlayıp 2011 yılında final yapan dizinin, Ramiz Dayı karakteri öyle sevilmiş olacak ki YouTube'da sadece o karakterin sahnelerini içeren 6 saatlik bir video bulunmakta. 2013 yılında hayatını kaybeden Tuncel Kurtiz için Türk halkı büyük üzüntü duydu.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir.👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
12
5
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın