Görüş Bildir
Haberler
JP Morgan, Türkiye’nin 2021 Büyüme Tahminini Yükseltti

JP Morgan, Türkiye’nin 2021 Büyüme Tahminini Yükseltti

R.G.
18.06.2021 - 13:43

JP Morgan, Merkez Bankası'nın para politikası kararlarını değerlendirdiği raporda, Türkiye için 2021 yılı büyüme tahminini yukarı 6.8'e çıkardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünya gazetesinin aktardığı habere göre, TCMB'nin beklentilere paralel olarak politika faizini yüzde 19'da tuttuğuna işaret eden JP Morgan, ana politika yönlendirmesine ilişkin cümlelerin önceki PPK toplantısına göre değişmeden kaldığına dikkat çekti. JP Morgan, güçlü yurt içi talep, yükselen maliyetlerin yol açtığı fiyat baskıları ve zayıf politika kredibilitesinin sıkı politikanın devam ettirilmesini desteklediğini vurguladı.

'Son dönemde enflasyonda görülen aşağı yönlü sürprizlere rağmen fiyat baskıları hala güçlü ve TCMB'nin baskıları kontrol altında tutmak ve politika kredibilitesinde biraz toparlanma sağlayabilmek için güçlü durmasına ihtiyaç var' değerlendirmesini yapan JP Morgan, ilk faiz indiriminin Eylül'de 100 baz puan olacağını öngördüklerini hatırlattı. 

'Erken bir faiz indirimi için risklerin farkındayız' ifadelerini kullanan JP Morgan, 'TCMB PPK açıklamasındaki ihtiyatlı ifadeler bizi cesaretlendirdi. Bir kez daha erken bir gevşetmenin hali hazırda zayıf olan politika kredibilitesini baltalayabileceği, ekonomik görünüm için zarar verici olabileceğini bir kez daha ikaz ediyoruz' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Kaç para ödediler acaba bu tahmin yükseltme için? :)