Görüş Bildir
Haberler
İzmir'de Mahsur Kalan 19 Dağcıya Ulaşıldı

İzmir'de Mahsur Kalan 19 Dağcıya Ulaşıldı

ATKN
08.02.2015 - 19:21 Son Güncelleme: 09.02.2015 - 10:37
İçeriğin Devamı Aşağıda

İZMİR'in Ödemiş İlçesi'ndeki, faal olmayan bir kayak tesisinin de bulunduğu Bozdağ'a gruplar halinde düzenlenen yürüyüş sırasında 48 yaşındaki Dürdane Seringeç düşerek yaralandı ve askeri helikopterle getirildiği Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Aynı bölgede bir süre sonra tipide mahsur kalan 19 dağcıya yaklaşık 15 saat sonra ulaşıldı.

Bazı dağcılık kulübü üyeleri, birbirleriyle iletişime geçerek gruplar halinde İzmir'in Ödemiş İlçesi'ndeki Bozdağ'a yürüyüş düzenledi. Faal olmayan Bozdağ Kayak Tesisleri'nin üst tarafındaki bölgeye çıkan grupta bulunanlardan 48 yaşındaki Dürdane Seringenç, dün öğle saatlerinde düşüp yaralandı. Seringenç, Hava Kuvvetleri'ne ait bir helikopterle bölgeden alınarak Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan Seringenç kurtarılamadı.

MUZTAGH ATA DAĞI'NA TIRMANIN İLK TÜRK KADIN DAĞCIYDI

MUZTAGH ATA DAĞI'NA TIRMANIN İLK TÜRK KADIN DAĞCIYDI

İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde Bozdağ'a tırmanış sırasında düşerek yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 48 yaşındaki Dürdane Seringeç'in ölüm haberi, yakınlarında üzüntü yarattı. Göztepe Kız Teknik Anadolu Meslek ve Meslek Lisesi'nde çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmeni olan Dürdane Seringeç'in 10 yıllık başarılı bir dağcı olduğu belirtildi. 2006 yılında Çin'deki 7 bin 546 metre yüksekliğindeki Muztagh Ata Dağı'na tırmanın ilk Türk kadın dağcı olan Seringeç'in cenazesinin önümüzdeki salı günü Kahramanmaraş'ın Andırın İlçesi'nde toprağa verileceği belirtildi.

19 DAĞCIYA 15 SAAT SONRA ULAŞILDI

19 DAĞCIYA 15 SAAT SONRA ULAŞILDI

AA

İçeriğin Devamı Aşağıda

İZMİR'in Ödemiş İlçesi'ndeki Bozdağ'da düzenlenen İdadik Kış Dağcılığı Şenliği'nde zirve tırmanışından döndükleri sırada tipiye ve sise yakalanıp mahsur kalan 19 dağcıya yaklaşık 15 saat sonra ulaşıldı. Kurtarma ekibindeki doktorun yaptığı ilk kontrollerde dağcıların sağlık durumlarının iyi olduğu açıklandı.

KURTARMA EKİPLERİNİN ÇALIŞMALARI GECE BOYU DEVAM ETTİ

KURTARMA EKİPLERİNİN ÇALIŞMALARI GECE BOYU DEVAM ETTİ

Acil yardım çağrısının ardından ilk olarak bölgeye jandarma ekipleri, ulaştı. Ardından da UMKE, AFAD, AKUT ve diğer dağcılık kulüplerinden yardım istendi. Akşam saatlerine doğru da Bozdağ'a ulaşan kurtarma ekipleri vali Mustafa Toprak başkanlığında kurulan kriz masasının yönlendirmeleriyle çalışmaya başladı. Sık sık ancak şarjları bitmemesi için kısa yapılan konuşmalarla dağcıların bulunduğu alanın koordinatları belirlenmeye çalışıldı.

12 kişiden oluşan uzman dağcılar, özel ekipmanlarla bölgeye ulaşmak için harekete geçti. Altışarlı iki grup halinde, bölgede süren arama çalışmalarda, yaklaşık 15 saat sonra dağcılara ulaşıldı. Kurtarma ekibinde bulunan doktorun yaptığı ilk kontrollerde de, dağcıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Ekipler, yanlarında bulunan giyecek ve yiyecekleri de dağcılara verdi. Dağcıların geri dönüş yolculuğu için de çalışmaların devam ettiği açıklandı.

PİKNİĞE GİDER GİBİ GİDİLMEZ

PİKNİĞE GİDER GİBİ GİDİLMEZ

Dağcıları eleştiren Vali Mustafa Toprak, 'Meteorolojik bilgilendirme yapıldı. Hiç yapılmıyorsa, valiliğimizin üç gün önce ilanına bakarsanız, bu da tüm basın yayın kuruluşlarında çıktı. Burada yoğun kar yağışının olacağı, dikkatli olmaları uyarılarında bulunuldu. Ama onlar belli bir saatte inmeyi planladılar, ama inemediler. Bu noktada özeleştiri yapmaları lazım. Böyle bir havada oraya çıkılmaz. Çıkıldığı sırada da, biri pikniğe gider gibi güneş altında gider gibi kıyafetle tedbir alınmadan gitmek olmaz. Onları oraya götüren organize eden kulübünde, söyleyecekleri olur sanırım. Biz herhangi bir yeri kesim gidip yada gitmeyin diyemeyiz. Dağcılığın bir spor olduğu söyleniyor. Eğer spor kastıyla 2 bin metreye çıkılıyorsa, o tedbirlerin de alınması lazım' dedi.

AİLELER ÇOK MUTLUYUZ

Yaklaşık 15 saat emekli albay Erdinç Işıklıgün'den haber gelmesini beklediğini söyleyen Merve Işıklıgün Ötgün, ilk olarak babasına telefondan ulaşıp kurtarılıp kurtarılmadıklarını öğrendi. Babasından kurtarıldıkları haberini alınca da gözyaşı döken Merve Işıklıgün Ötgün, 'Çok mutluyum. Elbette ondan müjdeli bir haber aldığımız' için dedi.

Tufan HAMARAT/İZMİR, (DHA)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0