Görüş Bildir
Haberler
İzmir'de Sürücüye Ezdiği Güvercin Başına 526 Lira Ceza

etiket İzmir'de Sürücüye Ezdiği Güvercin Başına 526 Lira Ceza

ATKN
18.03.2016 - 12:40

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) İzmir Temsilcisi Esin Önder, İzmir Konak Meydanı'nda 4 güvercini ezerek öldüren bir bankanın para nakil aracının şoförü Ö.F.Ö.'ye her kuş için 526 lira olmak üzere toplam 2 bin 104 lira para cezası kesildiğini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

HAYTAP İzmir Temsilcisi Esin Önder, geçen 22 Ekim'de araç trafiğine kapalı Konak Meydanı'nda 4 güvercini ezerek öldüren, bir bankanın zırhlı para nakil aracının şoförüne, her güvercin için ayrı ayrı para cezası uygulanması için İzmir Valiliği'ne başvurdu. Önder'in bu mücadelesi aylarca sürdü. İzmir Valiliği ise konunun araştırılması için Konak Kaymakamlığı'nı görevlendirdi. 

Kaymakamlığın oluşturduğu; İlçe Tarım Müdürlüğü, Konak Belediyesi ve hayvanseverden bir temsilcinin yer aldığı denetleme kurulu, Konak Meydanı'na hızla giren bir kamu bankasının 06 DP 8420 plakalı zırhlı para taşıma aracı ile meydanın simgesi güvercinlerin arasına dalıp, uçmaya fırsat bulamayan 4'ünü ezen araç şoförü Ö.F.Ö.'ye, dün 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Yasası kapsamında kuş başına 526 TL olmak üzere toplam 2 bin 104 TL para cezası kesti. 

'Örnek karar'

HAYTAP İzmir Temsilcisi Esin Önder, 'Tanıkların isim ve telefonlarıyla İzmir Valiliği, Konak Kaymakamlığı ve Konak Belediyesi'ne aylar önce başvurup, kasıtlı olarak 4 kuşun ölümüne neden olan kişinin kurumdan bulunarak, görenlerin de ifadeleri alınarak, güvercin başına idari ceza verilmesini istedik. Bu işin peşini bırakmadım ve kurulda bunu sık sık gündeme getirdim. Sonunda görüntülere ve şahitlere ulaşılıp ifadeleri alındıktan sonra bu cezanın kesilmesine karar verildi. Hiçbir canlının yaşamı parayla ölçülemez ama bu ceza hayvanlara şiddet uygulanmasının, öldürülmesinin önüne geçmek için bir uyarı, örnek karar oldu' dedi.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
375
55
15
9
4
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Cem

Hayvanların arasına hızla giren bu hayvan insanların arasına da aynı şekilde girer.

deli-sabit

Müthiş bir gelişme, inşallah işkenceci ve tecavüzcü hayvan düşmanlarına da hapis görünür. Hayvanların mal değil canlı olduğunu kabul etmek zorundalar. Masum ... Devamını Gör

KediSevici

Ohhhh içimin yağları aşırı eridi.