Görüş Bildir
Haberler
İzmir'de 'Paralel Yapı' Operasyonu: Şifa Üniversitesi Rektörü Tutuklandı

İzmir'de 'Paralel Yapı' Operasyonu: Şifa Üniversitesi Rektörü Tutuklandı

ATKN
10.03.2016 - 11:37 Son Güncelleme: 11.03.2016 - 09:10

İzmir'de 'Paralel yapı'ya yönelik soruşturma kapsamında, adliyeye sevk edilen 8 kişiden, aralarında eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar ve Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ateş ile SGK İzmir İl Müdürü Engin Bilgili'nin de bulunduğu 5'i tutuklandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anadolu Ajansı'nın haberine göre İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato tarafından 'bazı kamu arazilerinin paralel yapıya değerinin altında satılarak haksız kazanç elde etmesinin sağlandığı' iddiaları üzerine başlatılan soruşturmada gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 8 kişiden eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar, Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ateş, SGK İzmir İl Müdürü Engin Bilgili, SGK'da görevli veri hazırlama ve kontrol işletmeni Necdet Özkan ve eski SGK İnşaat Emlak Daire Başkanı Abdullah Kavaklı tutuklandı.

İnşaat mühendisleri H.T.A, M.G, elektronik mühendisi F.D.A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan, halen Adana Organize Sanayi Bölgesi Müdürü eski SGK İzmir İl Müdürü M.K. ise emniyette ifadesinin alınmasının ardından savcının talimatıyla serbest bırakılmıştı.

Zanlılara yöneltilen suçlamalar

Zanlılara yöneltilen suçlamalar

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar - Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Mehmet Ateş

İzmir'de, paralel yapıya yönelik haksız kazanç sağlanması iddiaları üzerine 8 Mart'ta İzmir, Adana, Ankara ve Bursa'da gerçekleştirilen operasyonda 9 kişi 'Bilerek ve isteyerek FETÖ/PDY'ye yardım etmek, örgüte yardım ve yataklık, evrakta sahtecilik, görevi kötüye kullanma, SGK'ya ait binaları değerinin altında göstererek satmak' iddialarıyla gözaltına alınmıştı.

Zanlılara yöneltilen diğer suçlamalar arasında, 'Buca ilçesindeki SGK'ya ait yaklaşık 40 dönüm arazinin, taliplileri olmasına rağmen örgütle bağlantılı olduğu öne sürülen Şifa Üniversitesine düşük rayiç bedelle satışı ve bundan önemli miktarda haksız kazanç elde etmesini sağladıkları' iddiası da yer almıştı.

Operasyon kapsamında ayrıca eski Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan ile bir kişinin daha arandığı belirtilmişti.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
70
55
27
20
11
8
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
L

Ulan iktidar olmak için fetocuların götünü yaladınız sonra parsel parsel arsa sattiniz holding kurdurdunuz adamlara şimdi gücü elinize alınca bitirmeye çalış... Devamını Gör