Görüş Bildir
Haberler
TÜR FARK ETMEKSİZİN BEN BU FİLMİ NASIL İZLEMEDİM DİYECEĞİNİZ 10 ÖNERİ

TÜR FARK ETMEKSİZİN BEN BU FİLMİ NASIL İZLEMEDİM DİYECEĞİNİZ 10 ÖNERİ

izlenesi filmler
26.03.2015 - 19:16 Son Güncelleme: 05.04.2015 - 16:13

Tür fark etmeksizin izleyebileceğiniz filmlere 10 yeni film daha ekledik. Profilimize girerek diğer paylaşımlarımızı görebilirsiniz, takip edebilirsiniz. İyi seyirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1.Predestination 2014

1.Predestination 2014

Tür:Bilim Kurgu, Gerilim

Sıkı bir bilimkurgu filmi olan Predestination, zamanda seyahat edip olmuş ya da olası olayların önüne geçmeye veya suçluları yakalamaya çalışan bir zamansal ajanın hikayesini konu eder. Gizli bir serivise bağlı çalışan ajanın son görevi ise; 1975 yılında New York'ta yaptığı bir patlamada 11.000 insanın ölümünden sorumlu olan Fiyasko Bombacısı adlı kişiyi bulup bu patlamanın hiç yaşanmamış olmasını sağlamaktır... Görevi için 1970 yılına New York'ta bir barda, barmen olarak çalışmaya başlayan ajan orada “Evlenmemiş Anne” rumuzlu John isimli bir köşe yazarıyla tanışır. Küçük bir bar sohbetiyle başlayan ikilinin sohbeti, gecenin ilerleyen saatlerinde daha da derinleşir...

NOT: Filmi izledikten sonra buradan şu küçük belgeseli de izlemenizi tavsiye ederim. Ama filmi izledikten sonra.

Imdb 7,4

Sinemalar 8,7

2.Koku: Bir Katilin Hikayesi 2006 (Perfume: The Story of a Murderer)

2.Koku: Bir Katilin Hikayesi 2006 (Perfume: The Story of a Murderer)

Tür:Dram, Gerilim, Suç

Filmde olaylar 18. Yüzyıl da Fransa'da geçmektedir. Jean-Baptiste Greenouille bir balık satıcısı kadının oğlu olarak tezgah arkasında çöplerin arasında doğar. Annesi onun da diğer çocukları gibi öleceğini sanarak çöplerin arasına atar. Lakin Jean yaşar ve bir yetimhanede büyür. Güçlü bir koku alma yeteneği olduğunu çok geçmeden farkeder.

Gençlik döneminde tabakhanede çalışmaya başlayan Jean, şehire indiği günlerden birinde güzel bir genç kızın kokusunun büyüsüne kapılır ve onu takip eder. Bir süre sonra kıza ulaştığında kız korkar ve çığlık atar. Çevrenin onu duymasından endişelenen Jean da panik içinde onun ağzını elleriye kapar. Ne var ki bu durum kızın boğularak ölmesine yol açar. Jean burada kızın her yerini koklayarak güzelliğin ve ölümün kokusunu içine sindirir.

Paris'in o dönemki parfüm endüstrisi liderlerinden Giuseppe Baldini diğer üreticilerle rekabet içindedir. Jean onun dükkânını görmüş ve bu koku imparatorluğuna hayran kalmıştır. Bir gün tabaklanmış derileri Baldini'ye getiren Jean ona Paris'in en iyi burnunun kendisi olduğunu söyler. Baldini önce inanmaz ancak Jean rakip üreticinin mamulünü kısa bir sürede üretince şaşırır. Bir süre sonra da Jean ona mükemmel kokular üreterek yanında çalışmaya başlar.

Ancak Jean'ın artık bir hedefi vardır. Herşeyin kokusunu esir edebilmek... Jean artık en müthiş eserini ortaya koyabilmek için çalışmaya başlayacaktır.

Imdb 7,5

Sinemalar 8,3

3.Gün Batımından Şafağa 1996 (From Dusk Till Dawn)

3.Gün Batımından Şafağa 1996 (From Dusk Till Dawn)

Tür:Aksiyon, Korku, Suç

Gecko biraderler, rüzgarı arkalarına alıp Meksika’nın özgür ortamına doğru bir yolculuğa çıkarlar. Texas’ta sıkı bir soygun yaptıklarından dolayı, ne olur ne olmaz diye bir rahip ve ailesini de yanlarında rehin olarak bulundururlar. Buluşma için bir Meksika barının kapısını aşındırdıklarında başlarına geleceklerden habersizdirler.

Imdb 7,3

Sİnemalar 8,2

4.Sonbahar 2008

4.Sonbahar 2008

Tür:Dram

Yusuf 1997 yılında 22 yaşında üniversite öğrencisi iken girdiği cezaevinden, 10 yıl sonra sağlık nedenleriyle tahliye edilir. Hayata Dönüş Operasyonu'nu yerinde yaşamış Yusuf'u, Doğu Karadeniz'deki köyünde bir tek yaşlı ve hasta annesi karşılar. O cezaevinde iken babası ölmüş, ablası ise evlenip büyük bir kente taşınmıştır. Ekonomik nedenlerle sadece yaşlıların kaldığı bu dağ köyünde Yusuf bir tek çocukluk arkadaşı Mikail ile görüşmektedir. Sonbaharın kendini yavaş yavaş kışa teslim ettiği günlerde Yusuf, Mikail ile gittiği bir meyhanede fahişelik yapan genç ve güzel Gürcü kızı Eka ile karşılaşır. Farklı dünyalardan gelen bu iki insanın birlikteliği için ne zaman ne de koşullar uygundur. Yine de Yusuf için aşk son bir kez hayata tutunma ve kendi yalnızlığından sıyrılma çabasına dönüşür. Eka içinse Yusuf bu dünyadan çok uzakta, hatta şimdiki zamanda yaşamayan, Rus romanlarından kaçmış bir karakterdir. 90 sonrasını arka planına alarak bir dönemin ironisini, acımasızlığını ve gerçekliğini ele alan filmde, yakın tarih hem belgeleniyor hem de eleştirel bir süzgeçten geçiriliyor. Filmde Türkçe'nin yanısıra Hemşince ve Gürcüce dillerini de duymak mümkün.

Imdb 7,9

Sinemalar 7,6

5.Şeytanın Avukatı 1997 (Devil's Advocate)

5.Şeytanın Avukatı 1997 (Devil's Advocate)

Tür:Dram, Gerilim, Gizem

Haklı yada haksız gözetmeksizin kazandığı davalarla dikkat çeken kevın lomax kendisine gelen büük teklifi red edemiyince hayatı bir anda kararmaya başlar ancak yinede bunda olanüstü bir gerçek olmadığı düşüncesindedir avukatlığını yaptığı şirketin patronu al pacino onu herdefasında kazanılması imkaansız davalar ile sınamakta ve lomax en ii olma yolunda şeytanın izinde ısrarlı yürüyüşünü sürdürüyor.

Imdb 7,5

Sinemalar 8,4

İçeriğin Devamı Aşağıda

6.Büyük Dövüş 2011 (Warrior)

6.Büyük Dövüş 2011 (Warrior)

Tür:Aksiyon, Dram, Spor

Alkolik bir boksör eskisinin oğlu Tom Conlon evine döner ve çeşitli dövüş sporlarının bir arada bulunduğu bir turnuva için babası tarafından hazırlanmaya başlar. Bu turnuva onu abisiyle karşı karşıya getirecektir.

Imdb 8,2

Sinemalar 8,4

7.Kanunsuzlar 2012 (Lawless)

7.Kanunsuzlar 2012 (Lawless)

Tür:Dram, Suç

Büyük Buhran döneminde küstah ve korkusuz üç genç kardeş ele geçmesi zor Amerikan Rüyasını gerçekleştirmek için suç işlemeye başlarlar. Güçlü şehir gangsterleri kardeşlerin çabalarının ödüllerini toplarken, onlar hayallerini gerçekleştirmek için mücadele eder.En genç kardeş, Jack, kendisini yeni Al Capone olarak düşler; neye malolursa olsun güzel takım elbiseler, silahlar ve hızlı arabalar hayaleder. İçki yasağının en hassas döneminde, ailesinin yasadışı alkol üretimini büyüterek, bir yandan güzel bir Amiş kızı olan Bertha'nın sevgisini kazanmaya çalışırken, bir yandan da büyük bir suç imparatorluğu kurmayı planlar. Ortanca kardeş, Howard, kavgacı, sadık fakat pervasızdır. Howard'ın desteğini alan Jack artık istediği işi yaptıracak kas gücüne de sahiptir. Ancak onları yönlendirecek bir lidere ihtiyaçları vardır. Bu sorumluluk en büyük kardeş Forrest'a yüklenir. Sabırlı ve güvenilir Forrest ise elindeki kartları kimseye göstermeyen, planlarını başkalarıyla paylaşmayan ve karaktere çok önem veren bir insandır. Üç kardeş kanunların her iki tarafında ihanetle savaşırken ve güçleri gittikçe artarken, ortaya Maggie isimli gizemli bir kadın çıkar ve düşünceli Forrest'ı, kullandığı yasadışı yöntemlerin gerçek değerini sorgulamaya iter.Film gerçek bir hikayeden esinlenmiştir.

Imdb 7,3

Sinemalar 7,6

8.Zafere Hücum 2013 (Rush)

8.Zafere Hücum 2013 (Rush)

Tür:Aksiyon, Biyografi, Dram, Spor

Formula 1 yarışlarının ihtişamlı döneminde geçen Rush dünyanın şimdiye kadar gördüğü en büyük rakiplerin ikisinin heyecan verici gerçek hikayesini anlatıyor. Özel hayatlarına da dahil olduğumuz filmde iki yarışçının zafere ulaşmak için bir kısa yolun bulunmadığı ve asla hataların asla düzeltilemediği bir ortamda fiziksel ve psikolojik dayanıklılık sınırlarını nasıl zorladığını göreceğiz.

Imdb 8,2

Sinemalar 8,3

9.Umudunu Kaybetme 2007 (The Pursuit of Happyness)

9.Umudunu Kaybetme 2007 (The Pursuit of Happyness)

Tür:Aile, Biyografi, Dram

The Pursuit of Happyness/Umudunu Kaybetme’de, Chris Gardner (Will Smith) iki yakasını bir araya getirmeye çalışan bir aile babasıdır. Ailesini ayakta tutmak için cesurca çabalamasına rağmen, beş yaşındaki oğlu Christopher’ın (Jaden Christopher Syre Smith) annesi (Thandie Newton) maddi zorlukların yarattığı sürekli baskı altında direncini kaybetmek üzeredir. Artık dayanamayacağını anlayınca, istemeye istemeye evi terk eder... Artık bekar bir baba olan Chris, yılmadan, bildiği tüm satış becerilerini kullanarak daha iyi kazandıran bir işin peşine düşer. Prestijli bir borsa şirketinde stajyerlik bulur ve ücret almasa da programın sonunda iş ve parlak bir gelecek elde edeceğini umarak kabul eder. Parasal güvencesi olmayan Chris ve oğlu, kısa süre sonra oturdukları daireden çıkartılırlar ve düşkünler evi, otobüs durağı, tuvalet; geceyi geçirmek için bulabildikleri her yerde kalırlar. Çektiği sıkıntılara rağmen, Chris, babalık görevini sevgi ve özenle yerine getirmeye devam eder ve oğlunun kendisine karşı duyduğu sevgi ve güveni, karşısına çıkan engelleri aşmak için kullanır.

Imdb 7,9

Sinemalar 8,5

10.Celda 211 2009

10.Celda 211 2009

Tür:Aksiyon, Dram, Gerilim

Juan gardiyan olmak üzeredir. İşe bir gün erken gelir. İki meslektaşı ona hapishaneyi gezdirirken, birdenbire tavandan düşen bir parçanın çarpmasıyla bayılır. Gardiyanlar onu ayıltmak için 211 numaralı boş hücreye götürür. Juan bilinci kapalı halde hücrede yatarken hapishanede bir ayaklanma patlak verir. Ayıldığında güç bir durumla karşı karşıyadır: Hayatta kalmak için mahkûm rolü oynamak zorundadır..

Imdb 7,7

Sinemalar 8,4

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0