Görüş Bildir
Haberler
İyi Bir Gün ve Kaliteli Bir Hayat Geçirmek İçin Kazanmamız Gereken 8 Önemli Alışkanlık

etiket İyi Bir Gün ve Kaliteli Bir Hayat Geçirmek İçin Kazanmamız Gereken 8 Önemli Alışkanlık

Rinascita
20.10.2017 - 16:06

Zamanı planlamak o kadar zor ki... Sürekli bir koşturmanın içinde yaşıyoruz. Yapmamız gereken yığınla işin arasında adeta kayboluyoruz. Bu arada gün geçtikçe hedeflerimizden daha da uzaklaşıyoruz. Bu yüzden güne başlarken sabah saat 8'den önce yapmamız gereken şeyleri sizler için Medium'dan derledik.

Kaynak: https://medium.com/the-mission/8-thin...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. 7 saat ve üzeri sağlıklı bir uykunun gerekli olduğunu bilin.

Uyku da yemek yemek ve su içmek kadar önemlidir. Buna rağmen milyonlarca insan yeteri kadar uyumuyor ve ruhsal sıkıntılar yaşıyorlar. Araştırmalara göre en az 40 milyon Amerikalı, 70'ten farklı uyku bozukluğu yaşıyor. Yalnızca bu da değil; yetişkinlerin %60'ı ve çocukların %69'u haftanın birkaç günü veya hafta boyunca uyku bozukluğu sorunları yaşıyorlar. Buna ek olarak, yetişkinlerin %40'ından fazlası günlük hayatlarının akışını zedeleyecek uyku sorunları yaşıyorlar. 

Fakat sağlıklı ve yeterli uyku düzeni bireylerde hafızayı geliştiriyor, yaşam süresini uzatıyor. İltihapları, stresi, kafein gibi uyarıcılara olan bağımlılığı, kaza riskini, depresyonu azaltıyor. Bunların yanı sıra yaratıcılığı ve dikkati arttırıyor.

2. Meditasyon yapmak ve dua etmek yaşam kalitesini arttırır.

Sağlıklı ve dinlendirici bir uykudan sonra, dua etmek veya meditasyon yapmak hayata karşı bakış açımızda önemli bir rol oynar. Sahip olduklarınızla mutlu olmayı, dünya üzerinde sizin için sınırsız imkan ve olasılık olduğunu öğrenirsiniz. 

İnsanlar mıknatıs gibidir. Sahip olduklarınızla yetinmeyi öğrendiğinizde ve minnettar olduğunuzda, daha fazla olumlu ve iyi olguyu kendinize çekersiniz. Minnettarlık, başarının en önemli anahtarıdır. Eğer güne bu şekilde başlarsanız, çok daha olumlu bir gün geçireceksiniz.

3. Düzenli spor yapın.

Vücudun spor yapmaya ihtiyacı olduğuna dair ne kadar kanıt olursa olsun, 25-64 yaş arasındaki Amerikalı kadın ve erkeklerin yalnızca üçte biri düzenli spor yapıyor.

Sağlıklı, mutlu ve üretken insanlar arasında yer almak istiyorsanız, düzenli olarak spor yapmalısınız. Birçok insan sporun yalnızca spor salonlarında yapıldığını düşünüyor. Fakat sabahın erken saatlerinde yapılan spor, zihinsel berraklığı ve ilhamı arttırıyor. 

Seçtiğiniz yöntem ne olursa olsun, vücudunuzun hareket halinde olmasına özen gösterin. Spor yapmak depresyonu, anksiyeteyi ve stresi azaltıyor. Aynı zamanda başarının artmasında da büyük bir rol oynuyor. Eğer vücudunuza gereken özeni göstermezseniz, hayatınızın her alanında sorunlar yaşarsınız.

4. 30 gram protein tüketin.

Profesör Donald Layman, kahvaltıda en az 30 gram protein tüketmemizi tavsiye ediyor. Aynı şekilde Tim Ferriss de The 4-Hour Body adlı kitabında, uyandıktan yarım saat sonra 30 gram protein tüketilmesi gerektiğini söylüyor.

Protein bakımından zengin yiyecekler, diğer yiyeceklere göre daha uzun süre tok tutar. Çünkü uzun sürede sindirilirler. Ayrıca protein kan şekeri seviyesini dengede tutar. Bu da açlık hissini engeller. 

Sabahları gereken proteini almak için;

  • Kahvaltının en az %40'lık kısmını protein içeren gıdalar oluşturmalı.

  • Her yumurtada 6 gram protein olduğunu düşünün. Günde 2 veya 3 yumurta tüketin.

  • Eğer yumurta sevmiyorsanız sosis veya süzme peynir tüketin. 

  • Veya basitçe sıvı protein alıp içebilirsiniz.

5. Soğuk suyla duş alın.

Soğuk su, fiziksel ve ruhsal sağlığı kökten değiştiriyor. Düzenli olarak soğuk suyla duş alındığında vücudunuzun bağışıklık sisteminde ve kan dolaşımında uzun süren değişiklikler meydana gelir. Bu da hayatınızın kalitesini arttırır. 

2007 yılında yapılan bir araştırmada soğuk suyla duş almanın depresyonun tedavisinde ilaçlardan daha etkili olduğu ortaya çıkmıştı. Evet, soğuk suya ilk girdiğinizde kalbiniz deli gibi atmaya başlar. Kendinizi donacak gibi hissedersiniz. Ama 20 saniye sonra çok daha iyi hissedeceksiniz. 

Özellikle sabahları soğuk suyla duş aldığınızda, kendinizi çok daha iyi hissedersiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Moral verici konuşmalar dinleyin, metinler okuyun.

Sıradan insanlar eğlence arayışında olurlar. Sıradışı insanlar ise eğitim ve öğrenme arayışında olurlar. Dünyanın en başarılı insanlarının her hafta en az bir kitap okuduğu bilinen bir gerçektir. Bu insanlar sürekli olarak öğrenirler. 

Günde 15-30 dakika ayırarak, her sabah moralinizi yükselten bir şeyler okuyun. Hayatınızı bir şekilde değiştirecek bilgiler edinin. Uzun vadede yüzlerce kitap okumuş olacaksınız. Birçok konuda bilgi sahibi olacaksınız. Farklı düşünecek, dünyaya karşı farklı bir bakış açısı geliştireceksiniz.

7. Vizyonunuzu gözden geçirin.

Amaçlarınızı bir yere yazın. Uzun vade ve kısa vade olarak ikiye ayırın. Hayatınıza dair bir vizyonunuz olmalı. Birkaç dakika ayırıp bunları okuyarak, çok daha etkili bir gün geçirebilirsiniz. 

Uzun vadedeki hedeflerinizi her gün okursanız, bütün bunları her gün düşünürsünüz. Bunları her gün düşünürseniz, günlerinizi bu hedeflere yaklaşmak için geçirmeye başlarsınız. 

Hedeflerinizi gerçekleştirmek için için basit ama gerekli adımları takip etmelisiniz. Böylece ne kadar büyük hedefler olurlarsa olsunlar, bir şekilde başarılı olursunuz.

8. Uzun vadedeki hedefleriniz için de her gün en az bir adım atın.

Ne kadar çok karar alırsanız, kararlarınızın kalitesi o kadar azalır. İrade gücünüz o kadar zayıflar. 

Güne başlarken, o gün yapılması gereken en önemli şeyi ilk olarak yapın. Eğer ertelerseniz, o işi hiç yapmayacaksınız. Günün sonunda kendinizi çok yorgun hissedeceksiniz. Ertelemek için binlerce bahane bulacaksınız. 

Her gün bu şekilde yapmanız gereken en zor şeyi yaparsanız, hedefleriniz doğrultusunda ihtiyaç duyduğunuz adımları ne kadar zor olurlarsa olsun atmaya başlarsanız hedeflerinizin aslında sizden o kadar da uzak olmadıklarını göreceksiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
335
85
33
19
17
17
17
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ayna Efendi

#4 ""Veya basitçe sıvı protein alıp içebilirsiniz."" canan karatay görmesin çıldırır