Görüş Bildir
Haberler
İsviçreli Yetkililer Türkiye'nin 'Berkin Elvan Fotoğrafının Kaldırılması' Talebini Reddetti

İsviçreli Yetkililer Türkiye'nin 'Berkin Elvan Fotoğrafının Kaldırılması' Talebini Reddetti

Onedio Medya
27.04.2016 - 11:28

İsviçre Cenevre Belediyesi, Türkiye'nin Cenevre'de Birleşmiş Milletler binasının önündeki bir meydanda yer alan fotoğraf sergisinden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik eleştirilerin olduğu Berkin Elvan fotoğrafının kaldırılması talebini reddetti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türk vatandaşlığından 2005 yılında vazgeçen fotoğrafçı Demir Sönmez tarafından açılan sergide, Cenevre'deki Birleşmiş Milletler binası önünde geçtiğimiz yıllarda yapılan protestolardan onlarca fotoğraf yer alıyor.

Sönmez tarafından görüntülenen afişte Gezi olaylarına gönderme yapılıyor. Türk makamlarının tepkisini çeken afişte, Gezi olayları sırasında yaralanan ve daha sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın bir resmi ile birlikte 'Benim adım Berkin Elvan. Polis beni Türkiye Başbakanı'nın emri ile öldürüldü' sözleri yer alıyor.

Reuters'ın verdiği bilgiye göre Cenevre il yönetimi sözcülerinden biri isteğin Türk konsolosluğundan geldiğini söyledi.

'Fotoğrafların sergilenmesi ifade özgürlüğünün savunulmasının bir parçasıdır' dendi

'Fotoğrafların sergilenmesi ifade özgürlüğünün savunulmasının bir parçasıdır' dendi

İsviçre'nin SRF kanalına konuşan büyükelçilik, sanatçıların özgürlüğüne saygı duyduklarını fakat fotoğrafın Erdoğan'ı 'adil ve gerçek olmayan bir tarzda şüphe altında bıraktığını' söyledi.

Açıklamada serginin 1 Mayıs'a kadar devam edeceği belirtilirken, 'Fotoğrafların sergilenmesi ifade özgürlüğünün savunulmasının bir parçasıdır ve Cenevre'nin insan haklarının başkenti olduğunu göstermektedir' ifadeleri kullanıldı.

Sönmez: 'Türkiye kendi ayağına sıktı'

Sönmez: 'Türkiye kendi ayağına sıktı'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sönmez ise Türkiye'nin isteğinin kendisini şaşırtmadığını söyledi. Reuters'a konuşan Sönmez, 'Türkiye kendi ayağına sıktı' dedi.

İsviçre'nin verdiği bu karşılık, Almanya'nın Mart'ta bir Alman televizyonunda Erdoğan'a yönelik kaba şiir okuyan Jan Böhmermann'a bu ay başlarında yargı yolunun açılması için savcılara izin vermesinin aksi bir kararı temsil ediyor.

DW ve Reuters

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
139
46
17
7
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Fıstıkçı Şahap

Ne yapmaya çalışıyorsunuz acaba vatan hainleri

Narki

milletten uzaydan atlıyor bizim yobazların ugraştıkları işe bak..kendilerini dünyaya rezil etmeye devam ediyorlar! yazık...

Anakin

Seni tutan mı var Allahın çapulcusu sen niye atlamadın uzaydan.

the_war

Sözüm ona Yeni Türkiye' nin mimarları bu ülkede artık özgürlük var diyorlar ama her nedense herhangi bir konuda fikrini ifade etmek isteyenlere anında orant... Devamını Gör

Damla

Senin gibi söyleneni işine geldiği gibi anlarsa herkes daha çoook yolumuz var.