Görüş Bildir
Haberler
İsviçre'de Bir Haber Kanalı Tüm Kameralarını iPhone 6 ile Değiştirdi

İsviçre'de Bir Haber Kanalı Tüm Kameralarını iPhone 6 ile Değiştirdi

ATKN
09.10.2015 - 10:43 Son Güncelleme: 09.10.2015 - 12:29

Léman Bleu, İsviçre’de yayın yapan bir haber kanalı. Kanalın profesyonel video kameralarını kullanan kameramanlara artık ihtiyaç kalmamış gibi görünüyor çünkü kanal, aldığı yeni kararla hem bant yayınları hem de canlı yayın sırasında yapılan kayıtları video kameralar yerine iPhone 6’larla yapıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kanalın haber direktörü Laurent Keller‘in yerel bir gazetedeki ifadelerine göre video kameralardan iPhone’lara geçiş kararında hem akıllı telefonun daha pratik olmasının hem de geleneksel yöntemlere göre daha az maliyetli olmasının payı var. Kanalın bu geçişi, geçtiğimiz yaz aylarında muhabirlerin habere giderken yanlarına çekim ekipmanı olarak iPhone 6 almalarıyla başlamış. Keller, iPhone kamerasıyla çekim yapmanın yayın maliyetlerini düşürdüğünü söylüyor. Yanlarında iPhone 6’ları olan muhabirler bulundukları her yerden çok daha kolay bir şekilde canlı yayın yapabiliyor.

Kanal, İsviçre’de günün sadece birkaç saatinde yayın yapıyor. iPhone 6’nın video kameralara göre hafif, kolay ve daha düşük maliyetli olduğu kesin ama ışık ve benzeri değişkenler göz önüne alındığında ya da haber yaparken muhabirin karşısına çıkabilecek olumsuzluklar düşünüldüğünde yayında nasıl bir kalitenin yakalanacağını bilemiyoruz.

LOG

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0