Görüş Bildir
Haberler
İstiklal Bombacısı Örgüte Nasıl Katıldığını Anlattı

İstiklal Bombacısı Örgüte Nasıl Katıldığını Anlattı

Emre Ordu
17.11.2022 - 13:09 Son Güncelleme: 17.11.2022 - 13:27

İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıyı düzenleyen Ahlam Albashir'in ifadesinden yeni detaylar gelmeye devam ediyor. Albashir YPG'ye 2017 yılında Münbiç'te tanışıp sevgili olduğunu Ahmed A. aracılığıyla katıldığını anlattı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şüpheliler adliyeye sevk edildi

Şüpheliler adliyeye sevk edildi

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım pazar günü düzenlenen terör saldırısıyla ilgilli aralarında bombayı bıraktığı belirlenen Ahlam Albashır dahil toplam 52 kişi gözaltına alındı. 

52 şüpheliden 2'si emniyetteki ifadelerinin ardından serbest kalırken Albashır'in de aralarında bulunduğu 49 kişi bu sabah adliyeye sevk edildi. Azez'de yakalanan Hüsam kod adlı teröristin ise emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Saldırıyı gerçekleştiren Ahlam Albashır'in emniyette verdiği ifadesinin detaylarına ulaşıldı. Albashır, polise verdiği ifadede örgütle nasıl tanıştığından eylem günü yaşananlara kadar bütün detayları anlattı. 

Sevgili olduğu bir erkek vasıtasıyla örgütle tanıştığını belirten Albashır'ın, 'YPG ile tanışmam 2017 yılında Münbiç'te oldu. YPG üyesi olduğunu öğrendiğim Ahmed A. isimli bir erkekle tanıştım. Ahmed A. ile sevgili oldum. Sonra Ahmed, Cerablus'a gitti arkasından da ben gittim. Burada örgüt beni içine çekmeye çalıştı görevler teklif etti. Bir süre sonra Ahmed A.'nın izini kaybettim ama örgütle ilişkim kesilmedi. Onlar da beni bırakmadı' dediği öğrenildi.

Bombayı patlatma talimatı 'Hacı'dan

Albashir'in polise ifade öncesi verdiği ön mülakatta 'Bombalı eylem talimatını 'Hacı' kod adlı terörist verdi. Ben bankta otururken başka bir örgüt üyesi fotoğrafımı çekti. Hacı isimli terörist kalabalığa baktı ve patlat talimatı verdi. Ben de o talimatın ardından banktan kalktım ve bombayı patlattım' dediği ortaya çıktı.

Atölye sahibi de gözaltına alındı

Atölye sahibi de gözaltına alındı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Öte yandan Ahlam Albashır ile karı-koca rolü yaptığı Bilal Hassan'ın kaldığı Esenler'deki atölyenin sahibi Ferhat Habeş de terörle bağlantısı olduğu iddiasıyla gözaltına alındı.

Habeş'in Kobani'den aldığı talimatla Albahsır ve Bilal Hassan'ı evinde misafir ettiği belirtildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
53
6
4
4
3
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ferdi Çelik

Ünlü bombacı hangi burç? Haberini bekliyorum

Ozan Kutur

Kimin eli var ise bunda Allah bin belasını versin.. -_-

Derya

Ne saçmasapan şeyler bunlar "bir teröristin gizli defteri" mi