Görüş Bildir
Haberler
Marmara'da Yağış ve Fırtına

Marmara'da Yağış ve Fırtına

Ulaş
07.05.2015 - 21:39 Son Güncelleme: 08.05.2015 - 09:36
İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul'da şiddetli sağanak nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Sağanak ve fırtına Edirne'de de ağaçların devrilmesine ve çatıların uçmasına yol açtı. İstanbul'da Atatürk Havalimanı'nda uçuşlar aksadı.

Fırtına ve sağanak yağış saat 20.45 sıralarında İstanbul'da etkili olmaya başladı. Gök gürültüsüyle birlikte başlayan yağışta araçlar güçlükle ilerledi, bazı yollarda su birikintileri oluştu.

Şiddetli yağış sebebiyle, Atatürk Havalimanı çıkışlı seferlerde gecikmeler oldu. Havalimanına inecek bazı uçaklar ise çevre meydanlara yönlendirildi. Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Ali Genç, Twitter'dan yaptığı açıklamada, İstanbul'daki sağanak yağışın THY uçuşlarını etkilediğini belirterek, 'Atatürk Havalimanı'na iniş yapılamadığı için uçaklar başka havalimanlarına yönlendirilmektedir' ifadelerini kullandı.

Valiliğin çatısı uçtu

Edirne Valiliği’nin çatısı da rüzgarda uçtu. Altında kalan 6 araçta büyük hasar meydana geldi. Yıldırım düşmesi sonucu valilik bahçesindeki bir çok ağaç devrildi.

Kent ormanında ağacın altında kalan bir kişi de yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Kırklareli'de fırtına

Trakya'nın bir başka şehri Kırklareli'de de şiddetli sağanak ve fırtına yaşamı olumsuz etkiledi. Kırklareli Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgiye göre saatte 55 kilometre hızdaki rüzgar nedeniyle Akalar ve Karakaş mahallelerindeki bazı ev ve iş yerlerinin çatısı uçtu. Çatıların düştüğü bazı yollar da trafiğe kapandı.

Bu arada, Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şubesi bahçesindeki polis nöbet kulübesi de fırtına dolayısıyla devrildi. Vatandaşlar ve sürücüler de olumsuz hava şartlarından etkilendi. İtfaiye ekipleri caddelerdeki rögar kapaklarını açarak biriken suları tahliye etmeye çalışıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Silivri'de su baskınları

Şiddetli sağanak nedeniyle Silivri'de bazı araçlar yolda kaldı, bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Silivri İtfaiyesi'ne bağlı ekipler, olaylara hızlı müdahale için ilçede devriye gezdi.

Kavacık Meydanı'nda ise bir otobüsün üzerine direk devrildi. Kağıthane, Şişli ve Beşiktaş'ta fırtına ve yağış nedeniyle elektrik kesintileri meydana geldi.

Yağışın gece boyunca devam edeceği ve Cuma günü sıcaklıkların hissedilir derece düşeceği tahmin ediliyor.

Tekirdağ

Tekirdağ'da da akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağış, bazı yollarda su birikmesine neden oldu.

Şiddetli rüzgar nedeniyle, bazı evlerin metal çatıları uçtu, Muratlı Caddesi'nde bir aydınlatma direği yola devrildi.

Trafik polisi ve Trakya Elektrik Dağıtım AŞ (TREDAŞ) ekiplerince aydınlatma direği yoldan kaldırılarak trafik akışı sağlandı.

Yalova

Yalova'da kent merkezinde etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle bazı ev ve iş yerlerinin çatısı uçtu, ağaçlar devrildi.

Bazı yolların da trafiğe kapandığı kentte sürücüler ve vatandaşlar zor anlar yaşadı, cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu.

Kocaeli

Karamürsel ilçesinde fırtına nedeniyle akıntıya kapılan balıkçı teknesi, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı.

Kent genelinde etkili olan şiddetli sağanak ve fırtına nedeniyle ağaç ve elektrik direklerinin devrildiği öğrenildi.

DHA, AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0