Görüş Bildir
Haberler
İstanbul Trafiğine 'Taralı Alan' Kuralı Geliyor

İstanbul Trafiğine 'Taralı Alan' Kuralı Geliyor

İstanbul'da kavşaklarda oluşan trafik sıkışıklığını engellemek için 'Taralı Alan İhlal Tespit Sistemi' hayata geçiriliyor. Bundan böyle taralı alanları ihlal eden araca, yeşil ışıkta geçiş yapmış olsa dahi ceza kesilecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul'da 'Taralı Alan İhlal Tespit Sistemi' ile kavşaklardaki ortak kullanım alanında ihlal yapan araçlara ceza kesilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) geliştirdiği sistem, kavşaklarda bulunan taralı alanda, araç trafiğinin yoğun olması ve diğer araçların bu yoğun trafiğe karışması durumunda hareketli ve sabit kameralar ile fotoğraf çekerek ihlal tespiti yapıyor.

Sistem, saha noktasını izleyerek ihlal yapan bir araç tespit ettiğinde otomatik olarak  aktif hale geliyor. İhlali gerçekleştiren aracın 1 adet geniş açı, 1 adet dar açı ve 1 adet belirlenen süreden önce nerede olduğunu gösteren geniş açı fotoğrafını çekerek ihlali belgeliyor.

Taralı Alan EDS Sistemi ile İstanbul’da önemli kavşaklarda ortak kullanım alanı olan bölgenin (sarı renkte boyanan alanın) boş bırakılması adına sürücülerin trafik yoğunluğuna göre hareket etmeleri hedefleniyor.

Sistem, Dolmabahçe Kavşağı, Büyükdere Caddesi (Kanyon Önü), Edirnekapı Kavşağı, Fındıkzade Kavşağı başta olmak üzere İstanbul’da ortak kullanım alanı olan önemli kavşaklarda kullanılmaya başlanacak.

Trafik Ceza Rehberinde belirtilen 'Işıklı trafik işaretleri izin verse bile trafik akışını engelleyecek bir durum olduğu hallerde kavşağa girmek' İhlal tipi (57/1-D) maddesine göre Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü işlem uygulanacak.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0