Görüş Bildir
Haberler
İstanbul Merkezli 28 İlde 'Şike Kumpası' Operasyonu

İstanbul Merkezli 28 İlde 'Şike Kumpası' Operasyonu

Onedio Medya
19.04.2016 - 09:18 Son Güncelleme: 19.04.2016 - 10:10

Bugün sabah saatlerinde 'Futbolda şike' davasında 'kumpas' kurulduğu iddiasıyla yeni bir operasyon başlatıldı. 28 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, 38 kişi gözaltına alındı. Aralarında gazeteci, avukat ve polislerin de bulunduğu 64 kişi hakkında gözaltı kararı bulunuyor. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Futbolda şike' operasyonunda 'kumpas' kurulduğu iddiasıyla Gülen Cemaati'ne yakın olduğu belirtilen isimlere operasyon başlatıldı.

28 ilde düzenlenen operasyonlarda aralarında gazeteci, avukat ve polislerin de bulunduğu 6'sı tutuklu 64 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. 

Şu ana dek 38 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltı dalgalarının ifadeler doğrultusunda artması bekleniyor.

Ne ile suçlanıyorlar?

Anadolu Ajansı'nın verdiği bilgiye göre şüpheliler hakkındaki iddialar; 'terör örgütü kurmak', 'terör örgütüne üye olmak' ve 'yasa dışı dinleme yapmak.'

HSYK inceleme başlatmıştı

HSYK inceleme başlatmıştı

Geçtiğimiz hafta da Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Birinci Dairesi, 'futbolda şike' davasına bakan eski İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı, Bakırköy Hakimi Mehmet Ekinci, mahkemenin eski üye hakimleri Van Hakimi Hikmet Şen ve İstanbul Hakimi Bülent Kınay hakkında inceleme başlatmıştı.

Gazeteci, polis ve avukatlar gözaltı listesinde

Gazeteci, polis ve avukatlar gözaltı listesinde
İçeriğin Devamı Aşağıda

Hakkında gözaltı kararı alınanlar arasında, eski Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, eski Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan, eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Osman Karakuş, eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Mutlu Ekizoğlu, eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Ahmet Davulcu, eski Emniyet Amiri İbrahim Emre, avukat Orhan Erdemli ve avukat Cemalettin Mutlu da bulunuyor.

Tutuklu şüphelilerin 5'inin polis, 1'inin gazeteci, aralarında Dumanlı ve Tekalan'ın da bulunduğu 4 şüphelinin ise yurt dışında olduğu belirtildi. 

Hakkında gözaltı kararı bulunan 58 kişiden 48'inin polis, 5'inin avukat, 3'ünün gazeteci, 2'sinin de vatandaş olduğu kaydedildi.

Operasyonlar devam ediyor.

Ajanslar, Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
15
4
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ynsemrebagiban

Evet Fuat Avni'nin yazdığı RTE'nin fenerbahçeye sahip olma düşüncesi resmen başlamış bulunmaktadır.Şikeci fenerbahçeyi kurtarıp , kulübü sahiplenecek.Azizle ... Devamını Gör