Görüş Bildir
Haberler
İstanbul Havalimanı'nda Uçuşlar Durduruldu! Uçuşlar Saat Kaça Kadar Durduruldu?

İstanbul Havalimanı'nda Uçuşlar Durduruldu! Uçuşlar Saat Kaça Kadar Durduruldu?

Dün gün boyu etkili olan kar yağışı İstanbul'u esir aldı. İstanbul Havalimanı'nda tüm uçuşlar kar nedeniyle durduruldu. Havalimanına iniş yapmak için havada tur atan ve yakıt kritiğine giren Türk Hava Yolları'nın (THY) 16 uçağı başka havalimanlarına yönlendirildi. Peki yolculuk yapacak olanlar en çok 'Uçuşlar ne zaman açılacak?' sorusuna cevap arıyor. İşte İstanbul Havalimanı'nında uçuşlar kaça kadar durduruldu? Sorunun yanıtı haberimizde...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yoğun kar yağışını giderek şiddetinin artırdığı İstanbul için son dakika uyarıları peş peşe gelmeye devam ediyor. İstanbul'da kar yağışı kent genelinde etkisini gösterirken Meteoroloji, AFAD ve AKOM da yeni uyarılarda bulundu. Peki uçuşlar kaça kadar durduruldu?

Uçuşlar Kaça Kadar Durduruldu?

Uçuşlar Kaça Kadar Durduruldu?

İstanbul'da etkili olan yoğun kar yağışı uçuşları da aksatıyor. Edinilen bilgiye göre İstanbul Havalimanı'ndaki tüm uçuşlar saat 18:00'e kadar durdurulurken, birçok uçak piste inmek için bekletiliyor. Yerde bekleyen uçaklar motor kapatırken, pist temizlenene kadar operasyonlara ara verildi.

AFAD'dan Uyarı Geldi

AFAD'dan Uyarı Geldi

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), ülke genelinde yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle vatandaşlardan meteorolojik uyarıları takip ederek, zorunlu olmadıkça yola çıkmamalarını istedi.AFAD tarafından yapılan açıklamada, ülke genelinde yaşanan aşırı kar yağışları nedeniyle kapalı bulunan yolların açılması ve vatandaşlara yardım ulaştırılması için AFAD koordinasyonunda Karayolları, Emniyet, Jandarma, 112, belediye, İl Özel İdare, Türk Kızılay, UMKE ve STK ekiplerinin çalışmalarının aralıksız devam ettiği belirtildi. Vatandaşların zorunlu olmadıkça yola çıkmaması istenen açıklamada, “Gerçekleştirilen faaliyetlerle ilgili Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında ilgili çalışma gruplarından toplamda 72 bin 81 personel, 33 bin 450 araç, makine ve teçhizat görevlendirilmiştir. Düzce, Bolu, Sakarya, Aksaray, Şanlıurfa, Erzincan ve Sivas’ta olumsuz hava koşulları nedeniyle 6 bin 750 vatandaşımız yurtlarda misafir edilmiştir. Yurt genelinde 4 bin 603 kişinin mahsur kaldığı yerden alınarak güvenli bölgelere sevki sağlanmıştır. Bin 340 sıcak yemek, 32 bin 95 içecek, 15 bin 480 kumanya ve 20 bin 680 ikramlık dağıtımı yapılmıştır. Vatandaşlarımızın meteorolojik uyarıları takip ederek, bu uyarılar doğrultusunda zorunlu olmadıkça yola çıkmaması önem taşımaktadır. Olumsuz hava koşullarından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Gelişmeleri takip ediyoruz” denildi.

52 İç Hat Uçuşu ve Dış Hat Uçuşları Durduruldu! THY Açıklama Yaptı

52 İç Hat Uçuşu ve Dış Hat Uçuşları Durduruldu! THY Açıklama Yaptı

THY, olumsuz hava şartları nedeniyle bugün İstanbul Havalimanı'ndan gerçekleştirmesi planlanan toplam 52 iç ve dış hat seferinin iptal edildiğini duyurdu. Meteoroloji’nin tahminleri doğrultusunda üç gün önce İstanbul’da başlayan kar yağışı etkisini sürdürüyor. Olumsuz hava şartları nedeniyle hava ulaşımı da durumdan etkileniyor. Bu kapsamda Türk Hava Yolları’nın İstanbul Havalimanı’ndan bugün gerçekleştirmesi planlanan bazı iç ve dış hat seferleri de iptal oldu. Konuya ilişkin sosyal medya hesabında paylaşımda bulunan THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, “Hava koşullarının operasyonlarımıza olumsuz etkisini en aza indirmek amacıyla tedbirler almaya devam ediyoruz. 24 Ocak tarihli, İstanbul Havalimanı kalkışlı ve varışlı toplam 52 seferimiz iptal edilmiştir. Uçuş durumunuzu web sitemizde sorgulayabilirsiniz” ifadelerine yer verdi.

Uçuşlar Kaça Kadar Durduruldu?

Uçuşlar Kaça Kadar Durduruldu?

İstanbul'da kar yağışı kent genelinde etkisini gösterirken Meteoroloji, AFAD ve AKOM da yeni uyarılarda bulundu. İstanbul'da etkisini arttıran yoğun kar yağışı nedeniyle İstanbul Havalimanı'nda iniş ve kalkışlar 18.00'a kadar durduruldu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın