Görüş Bildir
Haberler
İstanbul Barosu'nun İlk Kadın Başkanı Filiz Saraç'ın Kariyeri: Filiz Saraç Kimdir, Kaç Yaşında ve Nereli?

İstanbul Barosu'nun İlk Kadın Başkanı Filiz Saraç'ın Kariyeri: Filiz Saraç Kimdir, Kaç Yaşında ve Nereli?

GNS
24.10.2022 - 11:49

Avukat Filiz Saraç, İstanbul Barosu 52. Genel Kurulu'nda Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu'ndan başkan seçildi. 9 adayın başkanlık için yarışa girdiği seçimde, 144 yıllık İstanbul Barosu'nun ilk kadın başkanı Filiz Saraç, hayatı ve kariyeriyle gündeme geldi. Peki Filiz Saraç kimdir? Filiz Saraç kaç yaşında ve nereli? Filiz Saraç'ın hayatına dair detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Barosu'nun İlk Kadın Başkanı Filiz Saraç Kimdir?

İstanbul Barosu'nun İlk Kadın Başkanı Filiz Saraç Kimdir?

Filiz Saraç 1 Mayıs 1968'de Trabzon'da dünyaya gelmiştir. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1988 yılında mezun olmuştur. Daha sonrasında kamu hukuku dalında yüksek lisans yapmıştır. Saraç, tez çalışmasını 'Ceza Hukukunda Bina Çökmeleri' üzerinde sürdürmüştür. İngiltere'de MBA işletme hazırlık eğitimi almıştır. 1996 yılında ise İstanbul Barosu yönetim kuruluna seçilmiştir.

👇

Filiz Saraç'ın Hayatı

Filiz Saraç'ın Hayatı

Sonrasında Av. Kani Ekşioğlu, Av. Burcin Aybay ve Av. Nuran Atahan ile yönetim kuruluna istifasını vererek 'Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu' kuruluşunda yer almaya başlamıştır. 2004-2006 yılları arasında İstanbul Barosu başkan yardımcısı olarak görev almıştır. 6 yıl boyunca Yeditepe Üniversitesi'nde “Avukatlık Hukuku Ve Meslek Kuralları” ve “Uygulamalı Hukuk, Kurgusal Dava, Hukuk Kliniği” derslerini vermiştir.

Filiz Saraç'ın Kariyeri

Filiz Saraç'ın Kariyeri

2006 yılından günümüze kadar Türkiye Barolar Birliği delegesi ve TBB eğitim danışma kurulu üyesi olarak çalışmalarını sürdürmüştür. TBB yönetim kurulu üyesi unvanı ile “Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru Sisteminin Desteklenmesi” projesine katılmıştır. Türkiye Kadın Hukuk Komisyonu Koordinatörlüğü ve Türkiye Barolar Birliği CMK komisyon başkanlığı görevlerini üstlenmiştir. 8 Mart 2020'de, 1924 yılında kurulan ve 80 şubesi bulunan 'Türk Kadınlar Birliği'nde 'Toplumda Hukukun Üstünlüğü ve Hak Arama Bilincine Katkıları' sebebiyle ödül almıştır.

Filiz Saraçoğlu Kitapları

Filiz Saraçoğlu Kitapları

Ceza Hukukunda Bina Çökmeleri

Deprem Hukuku (ortak yazar)

Stajyer Avukatın Hak Ve Yükümlülükleri (ortak yazar)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın