Görüş Bildir
Haberler
İşsizlik ve KÇÖ Ödemeleri Ne Zaman Yatacak? Bakandan Kısa Çalışma Ödeneği Açıklaması

İşsizlik ve KÇÖ Ödemeleri Ne Zaman Yatacak? Bakandan Kısa Çalışma Ödeneği Açıklaması

Türkiye’de koronavirüs sebebiyle hayatımıza giren kısa çalışma ödeneği ve işini kaybeden vatandaşların yararlandığı işsizlik maaşı ödemeleri gündemde. Geçtiğimiz Nisan ayında ilk kez ödenemeye başlanan kısa çalışma ödeneği sonrasında aylık periyotlarla uzatılmıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin mayıs ayı kısa çalışma ödeneği ödemeleri hakkında açıklamada bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mayıs Ayı KÇÖ ve İşsizlik Maaşı Ne Zaman Yatacak?

Mayıs Ayı KÇÖ ve İşsizlik Maaşı Ne Zaman Yatacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in yaptığı açıklamada, 'Kısa çalışma ve işsizlik ödeneği ödemelerini 4 Haziran 2021 tarihinde hesaplara yatıracağız. Ödemeler banka hesaplarına yatırılacak. IBAN bilgileri bulunmayan vatandaşlara da PTT üzerinden ödeme yapılacak' dedi.

İŞSİZLİK MAAŞI NE KADAR?

2021 yılında alınabilecek en düşük işsizlik maaşı bin 420 lira, en yüksek işsizlik maaşı ise 2 bin 840 lira oldu.

İşsizlik maaşı hesaplamasında bir kişinin alabileceği en düşük işsizlik maaşı brüt asgari ücretin yüzde 40’ının altında olamaz. En yüksek işsizlik maaşı ise yine brüt asgari ücretin yüzde 80’ini geçemez. Bu ücretten sadece damga vergisi kesiliyor. Buna göre işsizlik maaşları damga vergisi kesilmeden en düşük bin 420 lira en yüksek 2 bin 840 lira olabilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın