Görüş Bildir
Haberler
İsrail'i Karıştıran Video

etiket İsrail'i Karıştıran Video

Batuhan
24.12.2015 - 16:01

İsrailli yerleşimcilerin bir düğün töreni sırasında, yakılarak öldürülen 18 aylık Filistinli Ali Devabişe'nin fotoğrafını bıçaklayarak eğlendiklerini gösteren görüntüler ortaya çıktı. Polis tartışma yaratan görüntülerle ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İsrail’de bir düğün töreninde, yerleşimcilerin evini yakarak öldürdükleri 18 aylık Filistinli Ali Devabişe’nin fotoğrafı bıçaklandı. İsrail televizyonu Kanal 10’un yayınladığı görüntüler, üç hafta önce Ortodoks Yahudilerin düğün töreninde çekildi.

Düğünde gençler silah ve bıçaklarla dans ediyor. Maskeli gençlerden birinin elinde molotof kokteyli salladığı, bir diğerinin de 18 aylık Filistinli Ali Devabişe’nin fotoğrafına bıçak sapladığı görülüyor.

Yahudi yerleşimcilerin Temmuz ayında Batı Şeria’daki Duma köyünde evini yakarak öldürdüğü Filistinli bebeğin anne ve babası da yangında öldü; 4 yaşındaki kardeşi evden kaçmayı başarabildi. İsrail polisi olayla ilgili bazı yerleşimcileri gözaltına alsa da henüz olayın faili bulunamadı.

Görüntülerde bebeğin fotoğrafının bıçaklandığı görülüyor...

Görüntülerde İsrail ordusunun kullandığı tüfek ve tabancalar gençler arasında, bazen çocukların da ellerinde dolaştırıldığı görülüyor. Kanal 10’un haberine göre bu silahlar yerleşimcilere İsrail ordusu tarafından veriliyor.

İsrail gazetesi Haaretz, Filistin aleyhine şarkılar söylenen düğünün tanınmış iki sağcı aktivistin düğünü olduğunu ve Devabişe ailesinin katledilmesi şüphesiyle gözaltına alınan kişilerin yakın arkadaşları olduklarını yazdı.

Netanyahu: Şok edici

Netanyahu: Şok edici
İçeriğin Devamı Aşağıda

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da görüntülerin “şok edici” olduğunu söyleyip, “İsrail toplumu ve güvenliğine tehdit oluşturan grubun gerçek yüzünü gösterdiğini” ifade etti. Siyonist Birlik koalisyonu lideri Isaac Herzog da düğündekileri Yahudi olmayı unutmakla suçladı.

‘Sistematik şiddet

Al Jazeera’ye konuşan İsrail Sivil Haklar Kurumu’ndan Steven Beck, siyasi liderlerin konuşmalarının toplumu kutuplaştırdığını söylüyor.

Euro-Mediterranean İnsan Hakları İzleme Örgütü yöneticisi Rami Abdu, 547 bin yerleşimcinin işgali altındaki Batı Şeria’da İsrail hükümetinin yerleşimcileri askerlerle koruduğuna dikkat çekiyor. Abdu, “Yerleşimciler, Filistinlilere karşı uygulanan sistematik şiddetin sadece bir parçası” diyor.

Abdu’ya göre siyasetçiler olayları kınasa da yerleşimcilerin suçlarına kayıtsız kalıyorlar.

Soruşturmaların yüzde 91,6’sı sonuçsuz

İnsan hakları izleme grubu Yesh Din’in Ekim ayı raporuna göre yerleşimcilerin işlediği şiddet içeren suçların yüzde 91,6’sında açılan soruşturmalar sonuçsuz kaldı. Son iki yılda işlenen suçlar da iki katına çıktı.

Al Jazeera, Kanal 10

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
202
127
74
6
5
4
3