Görüş Bildir
Haberler
İspanya'ya İnanmak İçin 10 Neden

İspanya'ya İnanmak İçin 10 Neden

Fatih
18.06.2014 - 01:05

Dünya Kupası'na kâbus gibi başlayan İspanya ayağa kalkabilecek mi? Bunun için mantıklı birçok sebep var.

İşte İspanya'ya halen inanmak için 10 sebep...

Goal.com

İçeriğin Devamı Aşağıda

1

Çünkü bu takım daha önce de bunları yaşadı, ancak sonra kupayı kaldıran taraf oldu. Son Dünya Kupası'na İsviçre yenilgisiyle başlayan Del Bosque'nin öğrencileri, Johannesburg'da daha önceden kimsenin yapamadığını yaparak turnuva tarihinde ilk maçını kaybederek kupaya uzanan ilk ve tek takım oldu.

2

Çünkü yaralı bir hayvandan daha tehlikelisi yoktur. Hollanda maçının hemen sonrasında oyuncular toplandı, durum değerlendirmesi yaptı. Son şampiyon olarak, gelecek maçlarda neler yapmaları gerektiğini iyi biliyorlar.

3

Çünkü bu kadrodaki oyuncular bugüne dek toplam 277 kupa kaldırdı. Kimisininki çok yakın geçmişte: Şampiyonlar Ligi'ni kazanan Ramos, Alonso ve Casillas; La Liga'yı kazanan Koke, Juanfran ve Costa; ve Premier Lig şampiyonluğuna ulaşan Silva gibi...

4

Çünkü İspanya'nın derin bir kadro gücü var. Bu takım, Hollanda maçı öncesi çekilen fotoğrafta yer alan 11 kişide veya maç sonunda oynamış olan 14 kişiden ibaret değil. Turnuvaları takımlar değil, kadrolar kazanır ve bu grubun da bunu gerçekleştirecek gücü var.

5

Çünkü bu jenerasyon kötü sonları hak etmiyor. Villa, Xavi, Xabi Alonso, Casillas ve diğerleri, İspanya Milli Takımı'na büyük hizmetlerde bulundular ve bu ekip Cuma gecesi yaşanan korku filminden daha aydınlık bir sona layık.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6

Çünkü bütün hazırlıklar son derece iyi geçti. Düşüşün sebebi, fiziksel olmasından çok psikolojik bir nedene dayalı olarak görünüyor.

7

Çünkü bu takım her zaman daha ileri gitti. Asla gerilemedi. Her düşüşün ardından bir çıkış geldi. Hiçbir zaman bu denli kötü bir görüntü vermediler. Son Avrupa Kupası'ndaki penaltılara giden İtalya ve Portekiz maçlarında bile, İsviçre maçında bile...

8

Çünkü İspanya Güney Afrika'da Pretoria'da oynana maçta Şili'yi 2-1 yenmişti. Kısacası istatistikler İspanya'dan yana. İki takım arasında oynanan 10 maçın 8'ini İspanya kazanırken, 2'si de beraberlikle sona erdi.

9

Çünkü Del Bosque her zaman bir çözüm bulur. İspanyol teknik adam, baskı altından her zaman kalkmasını bildi. Deneyimli teknik adam, vereceği en iyi taktiksel ve duygusal cevabı biliyordur.

10

Çünkü Van Gaal iyi bir teknik adam olduğu gibi, iyi de bir centilmen. Hollandalı teknik adam, İspanya'yı kupa dışına itmek için Şili'nin kazanmasına izin vermez.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın