Görüş Bildir
Haberler
İspanya Prensesi Cristina'nın Unvanı Geri İstendi

İspanya Prensesi Cristina'nın Unvanı Geri İstendi

FreiGeist
23.12.2014 - 16:06 Son Güncelleme: 23.12.2014 - 16:09

İspanya'da kraliyet ailesi, yolsuzluk olaylarına adı karışan Cristina'nın prenseslik unvanını geri vermesini istedi.

Cristina'nın önümüzdeki günlerde prenseslikten vazgeçtiğine dair bir açıklama yapması bekleniyor.

Kraliyet ailesi ayrıca yargıç Juan Castro'nun Kral 6’ncı Felipe'nin ortanca ablası olan Prenses Cristina'nın eşi Urdangarin ile birlikte ortağı olduğu Aizoon şirketi aracılığıyla haksız mali kazanç sağladığını tespit etmesi üzerine bir bildiri yayımlayarak, 'Yargıya güvenimiz tamdır' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kral 6’ncı Felipe'nin kız kardeşi Cristina'nın sanık sandalyesine bir prenses unvanı ile değil de normal bir vatandaş gibi oturmasını istemesi üzerine böyle bir girişim yaptığı belirtiliyor. Prenses Cristina'nın unvanından feragat etmesi halinde çocuklarının bu karardan etkilenmeyeceği ve kraliyet ailesine mensup kişiler olarak kalacağı hatırlatıldı. Babası eski Kral Juan Carlos da kızı Cristina'nın yargılanması üzerine daha önce yayımlamış olduğu bir bildiride yargıya olan güvenlerini teyit ederek İspanya'da herkesin adalet önünde eşit olması gerektiğinin altını çizmişti.

Prenses Cristina adının yolsuzluk olaylarına karışmasından bu yana aralarında kardeşi Kral 6’ncı Felipe'nin taç giyme töreni de olmak üzere hiçbir kraliyet törenine davet edilmedi. Kraliyet ailesinin resmi etkinliklerinden uzaklaştırılan Prenses Cristina ve eşi Palma Dükü Urdangarin, son iki yıldır İsviçre'nin Cenevre kentinde yaşıyor.

Mehmet ÇİFTÇİ - MADRİD / (DHA)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0