Görüş Bildir
Haberler
İspanya’da Noel Çekilişinde 400 Bin Euro’luk Büyük İkramiyeyi Bir Mülteci Kazandı

etiket İspanya’da Noel Çekilişinde 400 Bin Euro’luk Büyük İkramiyeyi Bir Mülteci Kazandı

Onedio Medya
24.12.2015 - 14:13 Son Güncelleme: 24.12.2015 - 17:02

İspanya’ya 8 yıl önce beş parasız bir sığınmacı olarak gelen 35 yaşındaki Ngagne isimli Senegalli adam, büyük ikramiyenin bu seneki sahibi oldu. Afrika’dan Avrupa’ya geçmeye çalışırken teknesi batan ve İspanyol sahil güvenlik görevlileri tarafından kurtarılan Ngagne, yaşadığı Roquetas de Mar kasabasında satın aldığı bilete büyük ikramiye çıkmasıyla binlerce kişi arasından sıyrılarak 400 bin Euro’yu kazandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sputnik'in haberine göre Ngagne’nın büyük ikramiyeyi kazanması, yaşadığı küçük kasabanın halkı arasında da büyük sevinç yarattı. Bileti satın aldığı dükkanın önünde gazetecilere konuşan Ngagne, göz yaşlarını tutamayarak “Ben denizdeyken beni kurtaran İspanyol halkına ve İspanya hükümetine çok teşekkür ederim” dedi.

'Bazı günler eşimle beraber günde sadece 5 Euro kazanıyorduk'

2007’de Senegal’den ayrıldığından bu yana İspanya’da çok zor şartlarda yaşadığını ve patronunun kısa bir süre önce kendisini işten çıkardığını söyleyen Ngagne, öncesinde de göçmen teknesinde tanıştığı eşiyle tarlada sebze toplayarak geçinmeye çalıştıklarını anlattı. “Olanlara hala inanamıyorum” diye konuşan Ngagne, “Bazı günler eşimle beraber günde sadece 5 Euro kazanıyorduk” ifadesini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
245
25
15
12
7
3
0