Görüş Bildir
Haberler
IŞİD Yeni 'Program'a Başladı: İngiliz Rehine 'Bilinmeyen Gerçekler'i Anlatıyor

IŞİD Yeni 'Program'a Başladı: İngiliz Rehine 'Bilinmeyen Gerçekler'i Anlatıyor

Fatih UZUN
18.09.2014 - 19:56

Radikal İslamcı terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) bu kez bir rehinenin kafa kesme videosu yerine rehine İngiliz gazeteci John Cantile’nin ‘ Bana kulaklarınızı ödünç verin’ adlı video serisinin ilkini yayınladı.

İki yıl önce Suriye’de IŞİD militanları tarafından kaçırılan ve önceden İngiltere’nin önde gelen gazeteleri The Sunday Times, The Sun ve The Sunday Telegraph’da çalışan Cantile, videoda ABD ve Britanya hükümetleriyle Batı medyasını sert bir dille eleştiriyor.

Bunları zorla söylemediğini iddia etti

“Ne düşündüğünüzü biliyorum. Bunu sadece esir olduğum için silah zoruyla söylediğimi düşünüyorsunuz” diyen Cantile, ancak öyle olmadığını söyleyerek, Britanya hükümetinin kendisini IŞİD’in ellerine terk ettiği için kaybedecek bir şeyi olmadığını belirtiyor.

Bu fırsatı kullanarak IŞİD hakkında Batı’nın manipüle ettiği bazı gerçekleri anlatmak istediğini söyleyen İngiliz gazeteci, sonraki programlarda medyanın IŞİD’e karşı insanları nasıl yanlış yönlendirdiğini anlatacağını kaydediyor.

'IŞİD eylemlerinin arkasındaki motivasyonu anlatacağım'

Afganistan ve Irak’taki iki istenmeyen savaşın ardından hükümetlerimiz neden kazananı olmayan bir çatışmaya daha girmek istiyor?” diye soran Cantile, yine gelecek programlarda IŞİD’in eylemlerinin arkasındaki motivasyondan da bahsedeceğini söylüyor.

Öte yandan birçok Avrupa ülkesinin IŞİD’le yaptığı müzakere sonucu rehinelerini geri aldıklarını söyleyen İngiliz gazeteci, ABD ve Britanya’nın ise kendi vatandaşlarını geride bırakıp terk ettiğini savunuyor.

'Bir sonraki programda görüşmek üzere'

Cantile, konuşmasını gelecek programları izlemeye davet ederek, “Öğreneceklerinize belki de şaşıracaksınız” ifadeleriyle sona erdiriyor.

Kaynak: http://www.diken.com.tr/isid-yeni-pro...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0