Görüş Bildir
Haberler
IŞİD, Vahşet Videoları İçin Servet Ödüyor

IŞİD, Vahşet Videoları İçin Servet Ödüyor

ATKN
09.12.2014 - 13:21 Son Güncelleme: 09.12.2014 - 13:30
İçeriğin Devamı Aşağıda

IŞİD, Hollywood sinemasını aratmayacak kalitede büyük bir özenle çekilen vahşet videosu için tam 200 bin dolar yani yaklaşık 453 bin Türk Lirası harcamış.

IŞİD terör örgütünün insanlık dışı eylemlerini tüm dünyaya göstermek için HD kalitesinde çekilen o videonun çekimlerinin yaklaşık 6 saatte tamamlandığı, son derece ileri teknoloji ürünü kamera ve ekipmanlar kullanıldığı ortaya çıktı.

SANİYE SANİYE İNCELENDİ

Analizin sahibi ise ABD merkezli Terörizm Araştırma ve Analiz Konsorsiyumu (TRAC) ile İngiltere merkezli düşünce kuruluşu Quilliam. Saniye saniye incelenen vahşet videosunun maliyeti de dudak uçuklatacak türden tam 200 bin dolar yani yaklaşık 453 bin Türk Lirası.

ELDE EDİLEN BULGULAR

İşte kasım ayında yayınlanan 'İnanmayanlar Nefret Etse de' başlıklı Peter Kassig isimli Amerikalı rehine ile 22 Suriye askerinin infaz edildiği o propoganda videosuna ait bulgular:

-Bu videonun üretimi TRAC'a göre en az 200 bin dolar (454 bin TL). Bir film gibi pek çok açıdan HD kameralarla çekilen videoda profesyonel bir kaliteyle üretilmiş.

-Neredeyse tüm katiller maskesiz ve kolayca tanınabiliyor. Hepsi benzer kamuflaj kıyafetleri giyen, çeşitli ırk ve etnisitelerde 22 IŞİD militanı videoda yer alıyor. IŞİD'ciler, İngiliz basınının 'Cihatçı John' diye tanımladığı militan tarafından yönlendiriliyor.

-Katillerden sadece birinin kimliği belirlendi, İslam'ı tercih eden Fransız Maxime Hauchard. Diğer ülkeler kendi vatandaşları videoda yer alıyor mu diye inceleme yapıyor.

-Işıklar ve gölgeler videonun 4 ila 6 saatte çekildiğini gösteriyor. Video, birkaç seferde çekildi ve pek çok tutarsızlık barındırıyor. Katillerin ve öldürülen rehinelerin sıralaması çekimlerde farklılık gösteriyor. Bazı karelerde, militanların birbirleri arasında sohbet ettiği gözleniyor, bunu çekimler arasında zaman geçirirken yaptıkları tahmin ediliyor.

Sondakika.com

Kaynak: http://sondakika.com/haber/haber-isid...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0