Görüş Bildir
Haberler
IŞİD: Beyaz Saray, Eyfel ve Big Ben'i Havaya Uçuracağız

IŞİD: Beyaz Saray, Eyfel ve Big Ben'i Havaya Uçuracağız

Onedio Medya
13.03.2015 - 12:24 Son Güncelleme: 13.03.2015 - 12:39
İçeriğin Devamı Aşağıda

IŞİD, ABD ile Avrupa'da bombalı eylemler düzenleyeceği tehdidi savurdu. 27 dakikalık bir ses kaydı yayınlayan örgüt, hedefleri arasında Washington ile Avrupa'nın önemli başkentlerini saydı.

Kayıtta konuşan IŞİD ‘basın sözcüsü' Muhammed el Adnani, örgütün Suriye ve Irak'ta ağır yenilgiler almasına karşın iddialı tehditler savurdu. Adnani, IŞİD'in Beyaz Saray'ın yanı sıra İngiltere'nin başkenti Londra'daki ünlü saat kulesi ‘Big Ben' ile Fransa'nın başkenti Paris'teki Eyfel Kulesi'ne saldırılar düzenleyeceğini açıkladı.

'Beyaz Saray, Big Ben ve Eyfel Kulesi'ni havaya uçuracağız' diyen Adnani, IŞİD'in Suriye ve Irak'ta bozguna uğradığı haberlerini de yalanladı. IŞİD karşıtı koalisyonun askeri başarılarının yalan ve hayal ürünü olduğunu savunan Adnani, 'Güçlüyüz ve daha da güçlenmeye devam edeceğiz. Zafere ulaşacağız' dedi.

‘PENTAGON, KÜÇÜK BİR KASABAYI AYLAR SONRA GERİ ALMAYI KUTLUYOR'

Örgüt basın sözcüsü, IŞİD'in Kobani'de zafer kazandığını da savunup 'ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), küçük bir kasabayı aylar sonra geri almayı kutluyorsa bu bizim için büyük zafer' ifadelerini kullandı.

‘HRİSTİYAN VE YAHUDİLERE İKİ SEÇENEK SUNULACAK'

Örgütün savaşının ‘İslamiyet tüm dünyaya hakim olana dek süreceğini' belirten Adnani, şunları söyledi: 'O gün Hristiyan ve Yahudilere iki seçenek sunulacak. Ya İslamiyet'i seçecekler ya da ikinci vatandaş statüsünü kazanmak için kelle vergisi ödeyecekler.'

Sputnik Türkiye

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0