Görüş Bildir
Haberler
IŞİD, Tel Abyad’dan Akçakale Sınırına Tünel Kazmış!

IŞİD, Tel Abyad’dan Akçakale Sınırına Tünel Kazmış!

ATKN
22.06.2015 - 11:17 Son Güncelleme: 22.06.2015 - 12:55
İçeriğin Devamı Aşağıda

Telabyad’ı IŞİD’den alan YPG’nin kentteki aramaları sırasında, IŞİD’in Tel Abyad’dan Türkiye’nin Akçakale sınırına doğru kazmış olduğu yaklaşık 500 metre uzunluğunda bir tünel bulundu. Hangi amaçla kazıldığı henüz belirlenemeyen tünelin, çöktüğü için Türkiye sınırına ulaşmadan yarım kaldığı sanılıyor.

Akçakale'nin karşısındaki sınır kenti Tel Abyad’ı IŞİD'den temizleyen YPG, IŞİD’in çekilirken kurmuş olabileceği bombalı tuzaklara karşı kentte arama tarama çalışması başlattı. 

HaberTürk'ten Şefik Dinç'in haberine ve Suriyeli haber ajansı ANHA'nın aktardığı bilgiye göre bu çalışmalar sırasında, IŞİD’in Tel Abyad’dan Türkiye’nin Akçakale sınırına doğru kazmış olduğu yaklaşık 500 metre uzunluğunda bir tünel bulundu.

Tünelin derinliğinin 3 metre, yüksekliği 1 buçuk, genişliği ise 1 metre olduğu belirtiliyor. Ancak hangi amaçla kazıldığı henüz belirlenemeyen tünelin, kazı çalışmaları sırasında çöktüğü için Türkiye sınırına ulaşmadan yarım kaldığı sanılıyor.

Kenteki bazı kaynaklar, bu tünelin YPG güçlerinin geliştirdiği hamleye karşı, yine uçakların hava saldırılarından korunmak amacıyla yapıldığını belirterek, zaman olsaydı IŞİD'in bu tüneli Türkiye topraklarına kadar götürerek gerekli askeri ve yaşamsal ihtiyaçlarını sağlamayı da planladıklarını kaydetti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0