Görüş Bildir
Haberler
İrlandalı Boksör ve Kavga Ettiği Esnaf Adliyede

İrlandalı Boksör ve Kavga Ettiği Esnaf Adliyede

ATKN
29.03.2016 - 13:36 Son Güncelleme: 29.03.2016 - 13:58

İstanbul Aksaray'da geçtiğimiz yılın ağustos ayında marketten su almak isterken şişelerin yere dökülmesiyle başlayan kavgada, tek başına verdiği mücadeleyle gündem olan Kuveyt asıllı İrlandalı Mohammed Fadeldabbous ile üç esnafın yargılanmasına başlandı. Davanın ilk duruşması, İstanbul Adliyesi'nde gerçekleşti. Duruşma öncesinde İrlandalı turist Mohammed Fadeldabbous ve Aksaray esnafının adliye koridorunda göz göze gelmesi dikkat çekti. Davaya ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme, sanık-müştekilerden Şenol Palan'ın mahkemeye sunduğu ve kavgaya ilişkin olduğunu belirttiği, kamera kayıtlarının görüntü dökümlerinin çıkarılması ve olayda kimin, hangi eylemin içinde olduğunun tespit edilmesi için müşteki-sanıkların fotoğraflarının çekilmesine karar verdi. Mahkeme, duruşmayı erteledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Üç esnafın 7 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşması, İstanbul Adliyesi'nde gerçekleşti. Duruşma öncesinde İrlandalı turist Mohammed Fadeldabbous ve Aksaray esnafının adliye koridorunda göz göze gelmesi dikkat çekti.

İstanbul Adliyesi'ndeki 54 Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Kuveyt asıllı İrlandalı Mohammed Fadeldabbous ve 7 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan esnaf Şenol Pala ve Şerafettin Özbey katıldı.

Duruşma salonuna giren sanıkların ifade verme işlemi başladı.

'Hayatımı kurtarmaya çalışıyordum'

'Hayatımı kurtarmaya çalışıyordum'

Duruşmaya iki avukatla katılan İrlandalı Mohammed Fadeldabbous, 'Bir anda her yerden insanlar üzerime geldi. Hayatımı kurtarmaya çalışıyordum. Şok olmuştum. Ve bunlar sadece bir su şişesi için oldu' dedi.

Tercüman aracılığıyla ifadesi alınan Fadeldabbous, olay anını net hatırlamadığını öne sürerek, 'Her yerden üzerime gelip saldırdılar. Kafama sert bir darbe almıştım. Kendimde değildim. Sadece hayatımı kurtarmaya çalışıyordum. Bana mutfak eşyalarıyla saldırmışlardı. Bunu görüntüleri izlediğimde fark ettim.' dedi.

'Boksör değilim'

Fadeldabbous, niyetinin kavga etmek olmadığını, çıkan arbededen sonra bazı kişisel eşyalarının çalındığını iddia ederek, şunları anlattı:

'İlk vuran ben değildim. Ayırmaya çalışan insanlar vardı. Beni otele soktular. Otelde bazı eşyalarımın çalındığını fark ettim. Tekrar kavga edilen yere gittim. Sadece eşyalarımı almak istiyordum. Tekrar dükkana doğru yöneldim. Kavga etmek istememiştim ama bana saldırdılar. Sırtımdan bıçak yarası aldım. Kimin bana vurduğunu hatırlamıyorum. Ayrıca boksör değilim.'

'Yabancı düşmanı değiliz'

Olayın başlamasına sebep olan büfenin çalışanı Şenol Palan ile seyyar satıcı Şerafettin Özbek ise İrlandalı Fadeldabbous'un arkadaşlarının alkol almayınca büfesini basmaya gelmesi üzerine olayın kavgaya dönüştüğünü ileri sürerek 'Biz yabancı düşmanı değiliz' diyerek kendilerini savundu.

Gündem olan o kavga görüntülere böyle yansımıştı:

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Biz yabancı düşmanı değiliz'

Olayın başlamasına sebep olan büfenin çalışanı Şenol Palan ile seyyar satıcı Şerafettin Özbek ise İrlandalı Fadeldabbous'un arkadaşlarının alkol almayınca büfesini basmaya gelmesi üzerine olayın kavgaya dönüştüğünü ileri sürerek 'Biz yabancı düşmanı değiliz' diyerek kendilerini savundu.

'Ben canımı ve dükkanımı korudum'

Davada hem müşteki hem de sanık olarak yargılanan esnaf Şenol Palan ise dükkanına bir şahısın gelip alkol istediğini, kendisinin, alkol satmadığını söylemesi üzerine gelen şahsın söylenerek dükkandan ayrıldığını, huzurdaki sanıkla tekrar dükkanına geldiklerini ve kavga çıkardıklarını savundu. Fadeldabbous'un daha sonra dükkanına gelerek 'Bana da mı vermiyorsun?' dediğini ve su dolabının kapısını hızlıca açıp suları yere döktüğünü iddia eden Palan, şöyle konuştu:

'Alkollü biri geldi. sanık Muhammed'in arkadaşıydı ve benden alkol istedi. Arapça ve Türkçe konuşuyorduk. Ben alkol satmadığımı söyledim, aldıklarını da bırakarak söylenerek gitti. Zaten hemen karşımızdaki otelde kalıyorlardı. Daha sonra 3 kişi olarak geri geldiler. Sanık Muhammed Fadeldabbous da aralarındaydı. 'Bana da mı vermeyeceksin?' gibi sözler söyledi ve su dolabının kapağını hızlıca çekti. Ben onların gelişinden zaten olay çıkaracakların anladım. Hiçbir şey demeden direkt bana ve dükkanıma saldırmaya kalktılar. Ben sadece kendimi ve dükkanımı koruyordum. Tartışmayı duyan, gören herkes olaya müdahil oldu.'

'Esnafım, neden yabancı düşmanı olayım'

Kendisiyle ilk tartışmasından sonra tarafların ayrıldıklarına dikkati çeken Palan, 'Otele gidip geri geldiler ve dükkanımın önündeki mallarıma zarar verdiler. Ayrıca çalındığını iddia ettiği eşyaların kendisine verildiği kameralarda var. Şerafettin ağabey ayırmaya çalışıyordu ama ona da vurdu. Huzurdaki sanığı tanımam. Yabancı düşmanlığı yaptığımızı iddia ediyorlar. Neden yabancı düşmanı olayım, ben esnafım.' diye konuştu.

Palan, olayın başında bölgede bulunduğunu, kavganın büyümesi, durması ve tekrar devam etmesi sırasında orada bulunmadıklarını belirterek, 'Ben kendisine vuramadım bile. Görüntülerde başka bir şahısın sanık Muhammed'e vurduğu görülüyor. Onun kim olduğunu bile bilmiyorum. Huzurdaki sanıkta şikayetçiyim.' ifadelerini kullandı.

Davaya ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme, sanık-müştekilerden Şenol Palan'ın mahkemeye sunduğu ve kavgaya ilişkin olduğunu belirttiği, kamera kayıtlarının görüntü dökümlerinin çıkarılması ve olayda kimin, hangi eylemin içinde olduğunun tespit edilmesi için müşteki-sanıkların fotoğraflarının çekilmesine karar verdi. Mahkeme, duruşmayı erteledi.

İddianame

İddianame

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, şikayetçi-sanıkların, 'Neticesi sebebiyle ağırlaşmış kasten yaralama' suçundan 5'er yıldan 7'şer yıla kadar hapislerini isteniyor. İddianamede, şikayetçi-sanık Mohammed Fadeldabbous'un ise 'Kasten yaralama' suçunu işlediğinden 3 aydan 9 aya kadar hapisle cezalandırılmasını isteniyor. 

Ancak savcı, Fadeldabbous'un meşru müdafaa içerisinde hareket ettiğini gerekçe göstererek TCK'nin 25. maddesi uyarınca eyleminden ötürü ceza verilmemesini istedi ve takdiri mahkemeye bıraktı.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
75
24
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Nur Kızıl

Ben hala şu yumruğu yiyip hayata küsen adama çok gülüyorum. Yeniden eline sağlık İrlandalı'nın :D

Darkwins

Hayır su şişeleri düştü diye kavga çıkıyor kavga sırasında tüm dükkan dağılıyor. Mal işte, katıksız mal..

Pasif Kullanıcı

Şimdi dikkatli bakınca irlandalının bakkala gelişi ve su dolabını açması sertçe kapatması nebiliym biraz bela çıkarmak istemiş sanki...