Görüş Bildir
Haberler
İran'dan IŞİD Fetvası

İran'dan IŞİD Fetvası

guncel haber
24.06.2014 - 15:37 Son Güncelleme: 24.06.2014 - 15:47

Ayetullah Mekarim Şirazi'nin İran medyasında yayımlanan fetvasında, 'Allah yolunda cihat ederek kutsal mekanlar ve türbeler başta olmak üzere Irak’ın toprak bütünlüğünü savunmak, tüm İslam ve Ehli Beyt sevdalılarına vaciptir. Bu yolda canlarını verenler Kerbela şehitlerinin mertebesine ulaşacaklardır' ifadesine yer verildi. Bugün Irak'ta yaşananların, 'Arap ülkeleri, ABD ve İsrail'in Suriye'deki yenilgilerini telafi etme çabası' olduğunu savunan Şirazi, şunları kaydetti:

'Farklı milliyetlerle Şii ve Sünni mezheplerine mensup Müslümanları birbirine düşürerek Irak ordusunun düzenini bozabileceklerini zannettiler. Ancak teröristler ve destekçileri şunu çok iyi bilsinler ki gerekirse birçok ülkeden milyonlarca kişi Erbain’de yalın ayakla en uzak yerlerden imamların kabirlerine yürüyerek geldikleri gibi, bugün de teröristlerle mücadele etmek için Irak silahlı güçlerine katılacaklardır.”

Fetvada şu ifadelere yer verildi:

“Allah yolunda cihat ederek kutsal mekanlar ve türbeler başta olmak üzere Irak’ın toprak bütünlüğünü savunmak, tüm İslam ve Ehli Beyt sevdalılarına vaciptir. Bu yolda canlarını verenler Kerbela şehitlerinin mertebesine ulaşacaklardır. Kör kalpli düşmanlar ve onların Arap ve Batılı destekçileri çok yakında eşine rastlanmamış milyonlardan oluşan bir orduyla karşı karşıya olduklarını göreceklerdir. İslam ve Ehli Beyt aşığı gençler, Irak hükümetinin talep etmesi durumunda bu ülkenin ordusuna katılmak için gerekli hazırlıkları yapacaklardır.”

AA

Kaynak: http://www.trthaber.com/haber/dunya/i...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0