Görüş Bildir
Haberler
İran Ajansı, Türkiye-İsrail Yakınlaşmasını Yorumladı: 'Erdoğan’a Zarar Verebilir'

İran Ajansı, Türkiye-İsrail Yakınlaşmasını Yorumladı: 'Erdoğan’a Zarar Verebilir'

Son dönemde Türkiye ile İsrail arasında buzların erimesiyle birlikte normalleşme süreci de hız kazanırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Mart'ta gelecek' dediği İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'un ziyareti öncesinde İran medyası bu gelişmeyi detaylıca analiz etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İran’ın önde gelen haber ajanslarından ABNA, son dönemde Ankara-Tel Aviv hattında yaşanan yumuşama sürecini mercek altına aldı.

Geçen hafta İsrail medyasında yer alan bir haberde İsrail Dışişleri Bakanlığı’nda görevli Genel Direktör Alon Ushpiz’in Ankara’da temaslarda bulunduğunun ortaya çıktığını hatırlatan ABNA’nın haberinde, “Son iki yılda Erdoğan, saldırgan tutumunu bırakarak birçok ülke ile ilişkileri yeniden kurmaya başladı. Arap ülkelerinden sonra şu sıralarda İsrail hükümetiyle bunu yapıyor” denildi.

Erdoğan, geçtiğimiz ay İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'un Türkiye'yi ziyaret edebileceğini söylemişti. 👇

"Filistin için affedilmez bir ihanet"

"Filistin için affedilmez bir ihanet"

İran merkezli haber ajansı, “Erdoğan’ın İsrail ile normalleşmek istemesinin bazı sebepleri var. Bunlar arasında ekonomik krizden çıkma ve İsrail yanlısı lobiler aracılığıyla gelecek seçimlerde görevde kalması” yorumunu yaparken, “Fakat normalleşme ile bu yeni yaklaşım ters tepebilir ve hem Erdoğan’a hem de partisine ağır sonuçlar doğurabilir” iddiasında bulundu.

ABNA haber ajansı, Ankara’nın Tel-Aviv yönetimiyle normalleşmesinin Filistin için “affedilmez bir ihanet” olacağını yazarken, “Normalleşme Erdoğan’ın hem ülkesinde hem de İslam dünyasında imajına zarar verebilir ve hem Erdoğan’a hem de siyasi geleceğine ağır bir etkisi olabilir” yorumunu yazdı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

FETÖ'cü BAE, Siyonist İsrail, Oslo'da PKK, inançlarıyla ters yanı olmayan Taliban, Türkiye'de ticaret yapmada sıkıntı çekmeyen IŞİD... IRA (İrlanda Cumhuriye... Devamını Gör