Görüş Bildir
Haberler
İnternet Hızını Arttırmak Ne İşe Yarar? İnternet Hızını Arttırmanın Yolları Nelerdir? İnternet Hızını Arttırmak İçin Yapılması Gerekenler

İnternet Hızını Arttırmak Ne İşe Yarar? İnternet Hızını Arttırmanın Yolları Nelerdir? İnternet Hızını Arttırmak İçin Yapılması Gerekenler

Dilan Aydemir
06.02.2020 - 12:00

İnternet kullanımı yaygınlaşmaya başladıkça, internet sahibi olma süreci ve dikkat edilmesi gereken noktalar oldukça karmaşıklaştı. Bu yazıda, hiçbir teknik bilginiz olmadan “internet bağlantımı nasıl hızlandırabilirim?” sorusuna cevap bulacaksınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Megabit, Megabyte ve Mbps Nedir ve İnternet Bağlantımı Nasıl Etkiler?

Megabit ve mbps en önemli değişkenlerden biri olarak karşımıza çıkar. Kullanıcıların birçoğu zaman zaman megabit, megabyte ve mbps arasında kaybolup, kendilerine en uygun internet tarifesini seçerken zorluk çekmekteler. Peki bu terimleri bilmek ne işimize yarar ve hangi tür kullanıcı hangisine dikkat etmelidir?

Megabit, Megabyte ne demektir?

Megabit (Mb) : 1 Megabit, 1024 kilobit (Kb) veya yaklaşık 1 milyon bit’e karşılık bir bilgi transferi birimine verilen isimdir. Bit’ler elektronik aletlerdeki  (0/1), durumları ve diğer bitlerle bağlantılarıyla kullandığımız bilgiyi (dizi, film, oyun, yazı, programlar) oluşturan ve tanımlayan en küçük veri birimidir.

Megabyte (MB) : Dosya boyutunu ifade eden veri birimidir. 1 byte, 8 bitten oluşur ve 1024 kilobyte (KB) eder. Bu sebeple 1 Megabyte (MB) = 8 Megabit (Mb) = 128 Kilobyte (KB) diye ifade ederiz. 

Mbps : Açılımı 'megabit per second' olan terim 1 saniyede indirilen megabit sayısını ifade eder. İnternet hızını ölçerken megabit (Mb) üzerinden ifade edilir. Hızınız ile MB olarak indirilen veriyi ölçmek için megabitten (Mb) dönüştürme yaparak kaç megabyte (MB) indirme yapılacağını görebilirsiniz. Örnek olarak;

1 Mbps'lik internet hızı ile saniyede 1 Mb = 1/8 MB = 128 Kilobyte

2 Mbps'lik internet hızı ile saniyede 2 Mb = 1/4 MB = 256 Kilobyte

4 Mbps'lik internet hızı ile saniyede 4 Mb = 1/2 MB = 512 Kilobyte

8 Mbps'lik internet hızı ile saniyede 8 Mb = 1 Megabyte

16 Mbps'lik internet hızı ile saniyede 16 Mb = 2 Megabyte veri indirebilirsiniz.

Kaç Mbps İnternet Kullanmam Gerekiyor?

Kaç Mbps İnternet Kullanmam Gerekiyor?

İnternet kullanımımızın büyük bir kısmını izlediğimiz videolar, diziler, filmler ve dinlenen şarkılar oluşturmaktadır. Online dizi ve film siteleri sayesinde internet üzerinden film ve dizileri takip etmek kolaylaştı ve popülerleşti. Bu tür bir İnternet kullanımında izlediğiniz videonun kalitesi, izleme süresi ve sahip olduğunuz İnternet hızı izleme rahatlığını ve kota harcamasını etkileyecektir.

İnternet Hız Testi

İnternet Hız Testi

Hız testi yapmanın birçok yolu var ama bu yöntemler arasında en basiti “internet hızını ölçen site”  kullanmaktır. İnternet hızınızı ölçen sitelerde download (indirme) ve upload (yükleme) hızlarınızı kontrol edebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İnternet Hızlandırma Yolları Nelerdir?

İnternet Hızlandırma Yolları Nelerdir?

1. Bant genişliği yüksek bir modem seçebilirsiniz.

2. Bilgisayarınızdaki virüsleri sık temizlemelisiniz.

3. İnternet bağlantısında kullandığınız kabloları kısaltabilirsiniz.

4. Switch(ağ bağlantısı için kullanılan bir cihaz) modelini iyi seçin. 

5. İnternet bağlantınızı kablolu olarak tercih edin.

6. Wifi bağlantısı için güçlü şifreler belirlemeye dikkat edin.

7. DNS adreslerini sık sık değiştirin.

8. Wifi güçlendirici kullanın.

9. Modeminizin yerinin uygunluğunu test edin gerekirse değiştirin.

10. İnternete bağlanırken bilgisayarınızda başka aşırı güç harcayacak programların açık olmamasına dikkat edin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
8
7
4
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın