Görüş Bildir
Haberler
Instagram Keşfet Bölümü Artık Daha Kişisel

Instagram Keşfet Bölümü Artık Daha Kişisel

Sosyal Medya NL
26.04.2014 - 13:21 Son Güncelleme: 26.04.2014 - 15:05

Instagram Keşfet Bölümü Artık Daha Kişisel

200 milyon kullanıcıyı geri bırakan popüler fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram, radikal değişiklere ve yeniliklere devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda Facebook tarafından satın alınmasıyla birkaç özelliğini Facebook gibi değiştiren uygulama son olarak Keşfet bölümündeki algoritmasında ciddi değişikliğe gitti.

İlk günden bu yana devam eden Keşfet bölümünün algoritması Instagram’da birkaç saat içerisinde en çok beğeni alan ve takipçi sayısı yüksek olan paylaşımları ön plana çıkarıyordu. Yenilenen algoritma ile artık bu bölümde yer almak için yüksek takipçi ve beğeni sayısına ihtiyaç duyulmayacak. Facebook, kendi platformunda olduğu gibi Instagram’da da kullanıcıların yeni kişiler keşfetmeleri için öncelikli çevrelerindeki kişilerin desteğini alcak. Yani takip ettiğiniz bir kişinin  beğendiği, yorum yaptığı, takibe başladığı yada ortak tanıyor olabileceğiniz kişilerin paylaşımları artık Keşfet bölümünde karşınıza çıkacak.

Bir süredir bu bölümün testlerini devam ettiren Instagram’da birçok kullanıcı bu değişikliğin farkına varmıştı. 15-20 beğenisi olan ve çok az sayıda takipçisi olan yerli kullanıcıların gözükmesi kullanıcıları bir hayli şaşırtmıştı. Çünkü Instagram burada karşınıza çıkan paylaşımın kaynağını size göstermiyor. Yani hangi arkadaşınızın bu paylaşımı beğendiğini ancak toplam beğeni sayılarına göz atarak bulabiliyorsunuz. Bu durum Facebook’da biraz daha farklı. Karşınıza çıkan farklı bir paylaşımın hangi arkadaşınız tarafından beğenildiği yada yorum yapıldığı yazıyor. Şimdilik Instagram bu bildirimleri sağlamıyor.

Bir diğer değişiklik ise Haber Akışında yer alan Takip Edilen bölümüde yapılıyor. Son günler birçok kullanıcıların takip ettikleri kişilerin beğendikleri paylaşımların yer aldığı bu bölüme ulaşamıyordu. Tahminimiz Instagram bu bölümü arka planda kaldığı için yakın zamanda Keşfet bölümüne taşıyarak daha işlevsel hale getirecek.

Kaynak: http://www.sosyalmedya.nl/instagram-2...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0