Görüş Bildir
Haberler
Instagram Arama Sonuçlarını Detaylandırıyor

Instagram Arama Sonuçlarını Detaylandırıyor

Deniz Gök
14.01.2016 - 20:43 Son Güncelleme: 14.01.2016 - 23:46

Popüler fotoğraf ve video paylaşım platformu Instagram, yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Testlerine devam edilen özellik, kullanıcıların arama yaptığı kişiler hakkında daha fazla bilgiye ulaşmasını sağlıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

WebMasto'da yer alan habere göre ilk olarak fotoğrafçı Anthony Quintano tarafından farkedilen yeni özellik, Instagram’ın mobil uygulamaları üzerinden yapılan kullanıcı aramalarında, kişilere ait takipçi sayısı, karşılıklı takip edip etmediği, kimlerin takip ettiği gibi bilgilerin görüntülenmesini sağlıyor.

Yukarıdaki ekran görüntüsünde de görüldüğü üzere kullanıcılar arasında arama yapıldığında, ilk olarak sizinle bir şekilde ilişkisi olan kişiler sıralanıyor. Bu kişilerin kimler tarafından takip edildiği, karşılıklı olarak takipleşip takipleşmediğinizi, kullanıcı adının altında görebiliyorsunuz. Ayrıca arama sonuçlarında yüksek takipçiye sahip olan kişiler de Instagram tarafından ilk sıralara yerleştirilmiş durumda. Bu kişilerin de sahip olduğu takipçi sayıları bilgisi arama sonuçlarında gösteriliyor.

Küçük bir yenilik gibi görünse de Instagram’ın oldukça sade olan ve temel özelliklerin dışında bir fonksiyonu bulunmayan arama kısmının daha aktif olarak kullanılması açısından önem arz ediyor. Ayrıca sosyal ağlarda en çok merak edilen “bir kişiyi kimlerin takip ettiğini” veya “karşılıklı takipleşip takipleşmediğini” öğrenme konusunda da kullanıcılara hayli fayda sağlayacak gibi görünüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şimdilik sınırlı sayıda kullanıcı üzerinde testlerine devam edildiği düşünülen bu özelliğin ne zaman herkesin kullanıma sunulacağı ise henüz belli değil.

WebMasto

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
45
27
14
4
4
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Barney

asıl tag ile yapılan aramaları geliştirsinler. bi kelimeyi aratınca 5-6 en popüler görsel, altında da en son eklenenler çıkıyo. tüm arama kapasitesi bu kadar... Devamını Gör