Görüş Bildir
Haberler
Gazeteci Ahmet Şık’ın Instagram Hesabı Kapatıldı

Gazeteci Ahmet Şık’ın Instagram Hesabı Kapatıldı

Onedio Medya
25.03.2015 - 18:38
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhuriyet Gazetesi Muhabiri Ahmet Şık’ın Instagram hesabı, Diyarbakır’daki Nevruz kutlamalarında çektiği fotoğraflarına yönelik şikayetler nedeniyle kendisine haberi verilmeden kapatıldı. 

Twitlonger.com adresinden 'Hassas Türklerin İnstagramla imtihanı' başlıklı bir açıklama yapan Şık, ‘sosyal medya fenomeni‘ olmamasına karşın Twitter’da hemen her siyasi görüşten takipçisi olduğunu, yazdıklarının herkesin durduğu yere göre değerlendirildiği için aynı anda hem övgü hem de küfüre maruz kaldığını kaydetti.

Şık, mesajında şunları kaydetti: 'Akıllı telefonları olanlar bilir. İnstagram adında bir uygulama var. Dileyen istediği fotoğraf ya da videoyu açtığı hesap üzerinden paylaşıyor. Hesabın takip edenleri de “like” butonuyla beğenilerini gösteriyor isteyen yorum da yapabiliyor. Genel olarak börtü böcek ve yemek ve illa ki güneyin doğan ya da batan fotoğrafları, manzara ve İstanbul sakinlerinin vazgeçilmezi martılar İnstagramın vazgeçilmezleri. Gazetecilik mesleği içinde olanlar ya da foto muhabirleri de saydığımız enstantanelerden azade değil ama farklı olarak izledikleri haberlerin, olayların fotoğraflarını da paylaşıyor. Ben de öyle. Daha doğrusu öyleydim. Düne kadar var olan hesabım, yayınladığım bazı fotoğraflardan rahatsız olan “Hassas Türk” takipçilerim tarafından şikayet edilince İnstagram tarafından bana sorulmadan kapatıldı. Şikayetçi “Hassas Türkler”, Diyarbakır'daki Newroz kutlamalarında çektiğim fotoğraflarda Abdullah Öcalan'ın görünmesinden rahatsız olmuş. Tahminen yüzlerce şikayet gelince de İnstagram çareyi hesabı kapatmakta buldu.'

Sosyal medyada başta gazeteciler olmak üzere çok sayıda kullanıcı uygulamaya tepki gösterdi. Akşam saatlerinde   Ahmet Şık hesabın tekrar aktif hale getirildiğini duyurdu.

Ahmet Şık'ın konuyla ilgili yaptığı ilk açıklama

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0