Görüş Bildir
Haberler
İnsanlık Ölmesin! Sokaktaki Hayvan Dostlarımız İçin Yapabileceğiniz Basit Ama Hayat Kurtarıcı Eylemler

etiket İnsanlık Ölmesin! Sokaktaki Hayvan Dostlarımız İçin Yapabileceğiniz Basit Ama Hayat Kurtarıcı Eylemler

Meltem
21.09.2018 - 09:34

Sokaklarda, barınaklarda hayata tutunmaya çalışan dört ayaklı dostlarımız için yapabileceğiniz çok şey var! 

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İmkanınız varsa, şartlarınız el veriyorsa, bu konuda gönüllüyseniz kimsesiz bir hayvanı sahiplenin.

Sizin için çok küçük bir adım olabilir ama sokaktaki dostlarımız için hayat kurtarıcı olan bu eylemle kendinize de büyük bir iyilik yaparsınız. Sabahları sizi sevgiyle uyandıracak, her fırsatta size minnetle bakacak, sıcacık bedeniyle yanınıza sığınıp sizi ısıtacak. İnsan daha ne ister ki?

👇

2. Sahiplenmeniz mümkün değilse, yeni doğan ve bakıma muhtaç olan yavruların bakımını üstlenin.

Barınaklarda kalan ya da sokakta yaşayan kimsesiz hayvanlar ya da yavrular ilgiye, şefkate ve bakıma muhtaçtır. Gönüllü olarak bakıcılık yapabilir, özellikle manevi anlamda destek olabilirsiniz.

👇

3. Sağlık anlamında bir sıkıntınız varsa ve hayvanlara yaklaşamıyorsanız, barınaklara bağışta bulunun.

Barınaklarla iletişime geçerek ihtiyaçlarını öğrenebilir, bağışta bulunabilirsiniz.

4. Gelecek soğuk kış günleri için sokaklara kedi-köpek evleri yerleştirin, battaniye temin edin ve beslenmeleri için mama bırakın.

Soğuk günlerde sokakta yaşayan hayvanlar sığınacak yer bulamazlar, üstelik yiyecek bulmak da neredeyse imkansızdır. Bu nedenle çevrenizin de desteğiyle kedi-köpek evleri hazırlayabilir, onları besleyebilirsiniz.

👇

5. Kayıp bir evcil hayvan bulursanız, sokağa bırakmak ya da başka birine sahiplendirmek yerine önce sahibine ulaştırmaya çalışın.

Özellikle sosyal medya bu konuda çok kıymetli.

👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sosyal medyadaki sahiplendirme, kayıp bulma, ilaç temin etme, mama bağışlama gibi duyuruları paylaşın.

Hiçbir şey yapamıyorsanız, elinizden bir şey gelmiyorsa en azından sosyal medya hesaplarınızdan destek olabilirsiniz. Ulaştığınız bir insan dört ayaklı bir dostumuzun hayatını değiştirebilir.

7. Hiçbir can satılık değildir; petshop'lardan uzak durun ve tür çiftliklerine karşı çıkın.

Sırf görüntüsü güzellik standartlarına 'uygun' diye cins hayvanları satın almayın, sokaklar ve barınaklar birbirinden güzel ve bakıma muhtaç canlarla dolu...

👇

8. Sokaktaki dostlarımıza destek olan, ihtiyaçları konusunda indirim yapan ya da bizzat bakımı üstlenen markaları/firmaları tercih edin.

Bu konuda sosyal medyada net bir kirlilik göze çarpsa da kişisel bir araştırmayla hangi markaların hayvan dostlarımıza destek olduğunu bulabilirsiniz. 'Tek başıma neyi değiştirebilirim ki?' demeyin, tam tersini yapan firmalardan da uzak durun.

9. Çocuğunuza ilk çağlarından itibaren hayvan sevgisi aşılayın; zarar vermemesi, sevmesi ve saygı göstermesi için elinizden geleni yapın.

Topluma duyarlı, vicdanlı ve bilinçli bir birey kazandırmayı istiyorsanız çocuğunuza mutlaka hayvan sevgisi aşılayın. Onlardan zarar gelmeyeceğini anlatın.

👇

10. Çevrenizdekilere rol model olun, sevginiz ve şefkatinizle bir canın nasıl kurtarılacağını gösterin.

İlk zamanlar insanlar dalga geçse de zamanla nasıl bir iyiliğe ve güzelliğe vesile olduğunuzu anlayacaklar. İlham kaynağı olun ve herkesi kendi tarafınıza çekmeye çalışın.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
460
271
50
2
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Captainjackiee

Ve lütfen bir kere bile başlarını okşamadan geçmeyin çünkü sevgi en büyük ilaçtır.

Edmund Dantes

Alerjisi olup hayvan besleyenler burada mıyız :)

PINAR

ne güzel bi içerik. ilanlara bakın,size en uygun hayvana yuvanızı açın. satın almayın,sahiplenin. Kendinizi bir hayvana bakacak yeterlilikte görüyorsanız ( m... Devamını Gör