Görüş Bildir
Haberler
İnsanlarla iletişimde yapmanız ve yapmamanız gerekenler.

İnsanlarla iletişimde yapmanız ve yapmamanız gerekenler.

Aden Lcn
23.02.2015 - 14:06 Son Güncelleme: 25.02.2015 - 19:36

Bir çoğumuz insanlarla iletişim konusunda pek başarılı sayılmayız.Genel olarak sorunu kendimizde arayıp ya insanlardan kaçar,ya ilaç kullanıp beton gibi bir karaktere sahip oluruz  ya da iletişimde ki başarısızlığın getirdiği fiziksel tepkimelerle ömür boyu mücadele etmek zorunda kalırız.Örneğin; yüz kızarması,terleme,çarpıntı,geçici felç gibi.Aslında sizin insanlarla iletişim kurarken ki rahatsızlığınız karşınızdaki insanın iletişim konusunda  başarısızlığının göstergesidir.Tabi bazende sorun sadece sizdedir.Yapmanız gereken insanlarla iletişim konusunda bir kaç kuralı iyi öğrenmek ve uygulamak.

Kaynak: http://www.gencgelisim.com/v2/kategor...
İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Şaka yapacağınız zaman iyi düşünün.

Sana komik gelen şey karşındakine kendini kötü hissettirebilir,komik bulmayabilir.Espri yapıyorsan da bunun komik bulunmayacağını hesaba katarak en azından kahkaha eşliğinde yapma.

14. Anlattığı her şeyi ilgiyle dinle ve katıl.

static.socialitelife.com

Belki bu tarz benim de bu hafta Gülay'ın elendiğini izledin,ama o sana bunu anlatırken şok ol.Zaten bildiğin şeyleri dinlerken ,daha önce hiç duymamış gibi davran, bu davranış seni nasıl hissettirir bilemem ama o kendini çok iyi hissedecek emin ol.

13. Sizi dinleyen insanların anlayabileceği sözcükler seçin.

s976.photobucket.com

Tamam sen çok zekisin,çok kitap okuyorsun,deli gibi kelime biliyorsun,Ama zekan karşındakinin seni anladığı kadardır.

12. Konuşurken göz hapsine almayın.

Bu davranış karşınızdaki insanda yargılanıyorum hissi uyandıracaktır.Kişinin kaçma isteğini öne eğilip koltukları kavrayarak kaçma pozisyonu almasından anlayabilirsiniz.Üstelik bundan sonra o insanı bir daha göremeyedebilirsiniz.

11. Sürekli dert anlatmayın.

tinypic.com

tamam hayat size çok acımasız davrandı ama kime davranmadı ki.Yoğun bir şekilde dertleşmeye ihtiyacınız olabilir ama karşınızdaki insanın suçu ne?İnsanlar neşeli insanlarla kendilerini daha iyi hisseder,en güzeli hiç bir kompleksi ve hırsı olmayan çocuk ve yaşlı muhabbeti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Biri sizinle konuşurken başka bi şeyle meşgul olmayın.

Bu davranış karşınızdaki insanda ''umursanmıyorum'' algısı oluşturacaktır.Şu da var ki eğer sıkılgan bir insansanız karşınızdakinin yüzüne bakmak yerine bi şeylerle ilgilenerek kendinizi daha rahat hissedebilirsiniz,bu şekilde karşınızdakinin söylediklerini daha rahat algılayabilirsiniz .bu böyle kararsız bi şık oldu.

9. Size akıl danışılmadıkça öğüt vermeyin.

Diğer insanlara göre daha deneyimli,bilgili olabilirsiniz.Ama fikirleriniz sorulmadan konuştuğunuz zaman,bildikleriniz  boş laftan öteye geçemez.

8. Olduğunuz gibi görünün.

Ne kadar mükemmel olursanız olun aynı anda tüm insanların hoşuna gidemezsiniz.Kişiye göre karakter sergileyip,eğreti kişiliğinizle kimsenin hoşuna gitmemek yerine,kendiniz gibi davranarak en azından 3- 5 kişinin sevdiği bir insan olun.

7. Beden dilini öğrenin.

tinypic.com

Beden diliyle ilgili kitaplar okuyun,seminerlere katılın.İnsanları gözlemleyerek ne anlatmak istediğini anlayıp ona göre hareket etmek iletişimde en önemli silahtır.

6. karşınızdakinin tepkilerine dikkat edin.

karşınızdaki insan size değil başka yerlere odaklanıyorsa,sürekli dolaşıyorsa ya da ilgisizce boşluğa bakıyor ya da sürekli bakışlarını sizden kaçırıyorsa bu sıkıldığı anlamına gelir,artık kalkması gerektiğini belirtecek şekilde rahatsız  oturuyorsa artık muhabbeti bitirme zamanıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Yüz ifadenizi kontrol edin.

Karşınızdakini dinlerken,sıkılsanızda esnememeye çalışın, her söyleneni onaylar şekilde başınızı indirip kaldırmayın.Bu ''artık bitir''anlamı taşır.Dinlerken başınızı sağa eğdiğinizde daha çekici,sola eğdiğinizde ise daha zeki görünürsünüz.

4. Sinirlerinize hakim olun.

Çevrenizde davranışlarına anlam veremediğiniz,uyum içerisinde yaşamanız gereken bu kadar çok insan varken bu çok zor olsa da,sakin olun.derin derin nefes alın,dinlemeyin,görmeyin. o zaman defolup gidebilirler belki.

3. Böbürlenmeyin.

2. Pozitif olun.

Çünkü insanlar sizin dertlerinizle değil,kendini sizin yanınızda nasıl hissettiğiyle ilgilenir.kan kusup kızılcık şerbeti içmece.

1. Baktınız olmuyor,

mazlumu oynayın.Çoğu insan sürekli etrafında üstünlük taslıyacağı tipler bulundurmaktan hoşlanır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

marjinal iletişim : nerde,ne zaman,nasıl ve kim olduğunun hiç önemi yok. kendini karşının yerine koy, beklenti ve isteğine empati yap,uyarsa çöz uymazsa yol.... Devamını Gör