Görüş Bildir
Haberler
İnsanların Kişiliği Hakkında Zannettiğinizden Çok Daha Fazlasını Açığa Vuran 8 Ayrıntı

İnsanların Kişiliği Hakkında Zannettiğinizden Çok Daha Fazlasını Açığa Vuran 8 Ayrıntı

hepiniz haklısınız
09.06.2021 - 10:54 Son Güncelleme: 09.06.2021 - 11:58

Karşımızdakinin nasıl bir karaktere sahip olduğunu genellikle ne söylediği, nasıl göründüğü gibi bâriz verilerden öğrenmeye çalışırız. Ancak istisnasız her insanın göstermeyi tercih ettiğinden çok daha derin özellikleri, motivasyonları ve inançları vardır. İşte bunları tespit etmek ve bir insanı daha iyi tanımak için dikkat etmeniz gereken 8 ayrıntı:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Gülümseme ve duygulanma biçimleri

Bir insan içten bir şekilde gülümsediği zaman dudaklarının ve gözlerinin kenarlarında kırışıklıklar oluşur. Eğer gülümseme zorlamaysa bu kırışıklar yalnızca dudak kenarlarında oluşur. Bunun yanında bir insan yoğun duygular yaşadığı zaman gözleri sulanır ve ağzı daha çok tükürük üretmeye başlar. Bu yüzden duygulanan bir insan daha sık yutkunmaya başlar. Dikkat edin, bunlardan biri eksikse o insanın samimiyetinden şüphelenmek için haklı sebepleriniz var demektir.

2. Birbirlerini selamlama biçimleri

Yeni tanıştığınız bir insan eğer elinizi sağlam bir şekilde sıkar ve bunu yaparken gülümserse, bu insanın dışa dönük ve güvenilir biri olması olasıdır. Eğer bu insan sizinle ilk tanışmasında elini omzunuza koyarsa bu ya sizden hoşlandığı, ya da sağlam bir manipülatör olduğu anlamına gelir. Eğer el sıkışırken sizin elinizi iki eliyle birden sıkıyorsa da bu sizden bir şey talep edeceği ya da size bir sır vereceğini gösterir.

3. Yemek yeme biçimleri

Tabaklarındaki her şeyi küçük parçalara bölerek yiyen insanlar uzun süreli ilişkiler arar ve hayatlarını planlı bir şekilde yaşarlar. Öte yandan tabaklarındaki her şeyi birbirine karıştırarak yiyen insanlar da genellikle güçlü bir kişiliğe sahip ve sorumluluk almayı seven kişilerdir. Tabaklarındakini kaşla göz arasında silip süpürenler, aynı anda birden fazla iş yapma konusunda becerikli ve işlerinde oldukça başarılıdır. Bunun yanında çok yavaş yemek yiyen insanlar da ânı yaşamasını bilen, hayatın tadını çıkaran huzurlu kişilerdir.

4. Nasıl konuştukları

Bir hikaye anlatırken 'ben' kelimesini sıklıkla kullanan insanların doğruyu söylüyor olma ihtimâli oldukça yüksektir. Eğer bu kelime haddinden fazla kullanılırsa bu durum o kişinin benmerkezci olduğuna işarettir. Bunun yanında 'biz' kelimesini sıklıkla kullanan insanlar, büyük ihtimalle sosyal çevrelerini hayatlarının merkezinde tutmaktadır. Bir başka ilginç bilgi ise, insanların yaşlandıkça gelecek zamanlı anlatımı, geçmiş zamanlı anlatımdan daha sık kullanmaya başlamalarıdır.

5. Nereye baktıkları

Kahve örneğinden devam edelim. Kahve içerken fincanlarının içine bakan insanlar daha düşünceli, konsantrasyon sahibi ve daha az hayalci iken, uzaklara dalıp giden ya da etrafını seyreden insanlar başkalarının düşüncelerine daha çok önem veren, dikkatsiz, ama aynı zamanda etraflarındaki dünyadan daha çok haberdar olan kişilerdir. Ve son olarak kahvesini içerken gözlerini kapatan insanlar, büyük ihtimalle hayatlarının gergin ya da acı dolu bir döneminde olan ve rahatlamaya ihtiyaç duyan kişilerdir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kendilerinden ne sıklıkta bahsettikleri

'Ben' kelimesini kullanmanın ne gibi kişilik özelliklerine işaret ettiğini yukarıda açıklamıştık. En az bunun kadar önemli olan bir başka şey de, kişinin anlattıklarını ne kadar kendi anılarının, ne kadar çevreden duyduğu ya da gözlemlediği şeylerin oluşturduğudur. Kendisi hakkında çok fazla şey anlatan insanlar ne kadar kendini beğenmiş gibi görünse de, aslında çevreden onay almak ve sevilmek için büyük bir arzu duyuyordur. Bunun yanında kendi anılarından nadiren bahseden insanlar daha rahat, eşitlikçi ve gözlemci insanlardır.

7. Hangi durumlarda sustukları

Susmak çoğu zaman insanın etrafında olup bitene karşı verdiği bir tepkidir. Susmak kimi zaman pasif agresyona, kimi zaman huzursuzluğa, kimi zaman rahatlığa ve kimi zaman da yılmışlığa işaret eder. Bu sebeple bazı insanlar söylenen bir şeye alındığında, bazıları içinde bulunduğu ortamdan rahatsız olduğunda, bazıları gevşediğinde ve bazıları da ilgi başkasının üstünde toplandığında susma eğilimi gösterir.

8. Ve ne zaman mutlu oldukları

Mutluluk illa ki karşınızdakinin mutlu olduğunu söylemesiyle anlayabileceğiniz bir durum değildir. İnsanların küçük hareketlerinden ve bilinçsiz davranışlarından da mutlu olduklarını çıkarabilirsiniz. Bazı insanlar yalnızca kendileri için iyi bir şey olduğunda mutlu olurken, bazıları sevdiklerinin iyi olmasıyla, bazıları başkalarının kötü duruma düşmesiyle ve bazıları da gururlarının okşanmasıyla mutlu olurlar. Bilinçsiz olarak ortaya çıkan küçük gülümsemeler, alaya almalar ve aşırı hareketlilik, kişinin ne zaman mutlu olduğunu gözlemlemek için önemli ipuçlarıdır.

Artık sen hatırlamak zorunda değilsin.

Artık sen hatırlamak zorunda değilsin.
img.onedio.com

Q senin yerine bankacılık işlemlerini takip eder, tek bir onayınla işlemleri halleder. Önemli konularda bildirim göndererek seni uyarır. 

Q her zaman yanında.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
41
6
6
2
1
1
1