Görüş Bildir
Haberler
İnsanlarin En Merak Ettiği Sorular

İnsanlarin En Merak Ettiği Sorular

Hakan Kaan
16.04.2015 - 21:26 Son Güncelleme: 18.04.2015 - 01:45

1. İnsanlarin En Merak Ettiği Sorular

Abone olun! ► http://www.youtube.com/subscription_center?add_user=sahtearap

SAHTE ARAP Sosyal Ağ Adresleri

Facebook: https://www.facebook.com/sahtearap

'Neden ateşimiz çıktığında üşürüz?' Ateş, vücudun kendi termostatının ısısını yükseltmesiyle ortaya çıkar. Ancak kişi terlemediği ya da kan basıncı yükselmediği için üşür.

'Neden soğan doğramak ağlatıyor?' Soğan doğrandığında havaya lachrymatoryfactor isimli bir enzim yayılıyor ve bu da göz kaşıntı yapıyor. Göz ise kendini savunmak için gözyaşlarını kullanıyor.

'Parmaklar suda kalınca neden buruşuyor?' Eğer hücrelerinizin sahip olduğundan daha az yoğunlukta ya da az tuz çözeltisinin olduğu suya girerseniz, su osmos yöntemiyle vücuda emilir. Bu da derideki hücrelerin şişmesine neden olur.

'Deniz havası almak sağlıklı mı?' Şehirden uzak deniz kıyısında yaşamak sağlıklı olabilir. “Deniz havası” yani denizin neden olduğu güzel koku, sahilde yaşayan bir bakteri sayesinde ortaya çıkar.

'Kaşınmak tam olarak ne demek?' Kaşınmak, cilidin çok hafifçe uyarılmasıdır. Bunun böcek ısırığına karşı bir savunma mekanizması olarak geliştirildiği tahmin ediliyor.

'Herkes evinde kalsa grip salgını biter mi?' Evet. Küresel bir karantina grip salgınının sonu olabilir ancak tek bir kişinin bile dışarı çıkması virüsün yeniden yayılmasına neden olur.

'Bitkiler yaşlılık nedeniyle ölür mü?' Bazı bitkiler iyi bakıldığında sonsuza kadar yaşayabiliyor. Ancak mevsimlik bitkilerin ömrü kısa olur.

'OK neyin kısaltılmasıdır? 'OK' ilk kez 23 Mart 1839'da ABD'nin Boston kentinde çıkan Boston Morning Post gazetesinde uzun bir paragrafın altındaki İngilizce 'all correct' yani'hepsi doğru'kelimesi, yanlışlıkla ya da şaka amacıyla OK harfleriyle yer aldı.

'Sakız sonsuza dek midede kalır mı?' Hayır. Sakız, yutulduğunda sindirilemez ancak en geç üç gün içinde vücuttan atılır.

'Kendi kendine konuşanlar deli mi?' Hayır. İnsanların yalnız ya da sıkıntılı olduğunda kendi kendilerine konuşması oldukça normal bir durumdur.

'Erkeklerde selülit olur mu?' Portakal kabuğu gibi bir cilt sadece kadınlarda değil erkeklerde de bulunuyor. Ancak erkeklerde selülit daha çok boyun ve karın bölgesinde görülüyor.

'Neden tek yumurta ikizlerinin parmak izleri birbirini tutmuyor?' Tek yumurta ikizleri aynı DNA’ya sahip olsalar da hücre-hücre aynı değildir, dış görünüşünüzü genleriniz belirler. Parmak izleri ise vücutta maruz kalınan hormonlara bağlıdır.

'Kuşlar gerçekten ıslanmaz mı?' Kuşlar gagalarında ürettikleri yağı alarak tüylerine sürer. Bu da suyun yağı geçerek tüylere ulaşmasını engeller. Yani kuş tüyleri suya dayanıklıdır.

'Eşekarısı bal yapar mı?' Hayır. Eşekarıları yalnızca çiçek özlerini emer ve ve bu özü yavrularını beslemek için de kullanır.

'Evrenin en soğuk yeri nerede?' Dünyanın 5 bin ışık yılı uzağında yer olan büyük bir toz ve gaz bulutu Boomerang Nebula’da sıcaklık eksi 272 derece olarak tahmin ediliyor.

'Dijital fotoğraflar 100 yıl saklanır mı?' Kağıda basılır ya da güneş ışınlarından korunacak şekilde CD’de saklanırsa, evet.

'Havaya atılan su buz olarak düşer mi?' Eksi 30 derecede havaya atılan su yere buz olarak düşer.

Mekan: İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ (İAÜ)

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. İnsanlarin En Merak Ettiği Sorular

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın