Görüş Bildir
Haberler
İnsanları Tanımak İçin 40 Dereden Su Getirmenize Gerek Kalmadan Bir Bakışta Çözmeniz İçin İpuçları

İnsanları Tanımak İçin 40 Dereden Su Getirmenize Gerek Kalmadan Bir Bakışta Çözmeniz İçin İpuçları

Aybk Y.
26.05.2022 - 08:53

Biriyle ilk kez karşılaştığınızda, nasıl bir insan olduğunu anlamak zor olabilir. Bu yüzden nasıl iletişim kurduğunuz önemlidir. Uzmanlara göre aktardıklarımızın %55'i beden diliyle, %38'i ses tonuyla ve sadece %7'si aslında söylediklerimizle iletiliyor. Yani, biriyle ilk kez tanıştığınızda, bu üç faktörü göz önünde bulundurmanız gerektiği anlamına gelir. Bu nedenle, insanlarla ilk tanıştığınızda onların kişiliği hakkında fikir edinmek istiyorsanız, yazımızı okumaya buyurun. Sizler için ipuçları derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Göz teması

1. Göz teması

Gözler ruhun aynasıdır bunu biliyoruz. Örneğin, bir kişi kelimenin tam anlamıyla gözlerini sizden alamazsa, size karşı romantik bir ilgisi olduğu anlamına gelebilir. Öte yandan, birinin gözünün içine baktığınızda ve o kişi size bakmak için kendinde cesaret bulamıyorsa, bu onların ya gergin olduklarının ya da saklayacak bir şeyleri olduğunun bir işaretidir. Bununla birlikte, bakışları kıpır kıpır biriyle konuşuyorsanız kesinlikle bir şeyler oluyor ve size yalan söylüyor olabilir.

2. Kaşlar

2. Kaşlar

Bir insanın ne kadar rahat olduğunu görmek istiyorsanız, kaşlarına bakmalısınız! Kaşlarınızın yükselmesine neden olan üç ana duygu vardır: sürpriz, endişe ve korku. Bir arkadaşınızla rahat bir konuşma yaparken kaşlarınızı kaldırmayı deneyin. Bunu yapmak zor, değil mi? Sizinle konuşan biri kaşlarını kaldırırsa ve konu sürprize, endişeye veya korkuya neden olacak bir konu değilse, bu onun oldukça rahatsız olduğunun bir işaretidir.

3. Gülümseme

3. Gülümseme

Ağızınız gülümsüyormuş gibi yapabilir, ama gözler yapamaz. Çünkü gerçek gülümsemeler gözlere ulaşır ve göz çevresini buruşturur. İnsanlar genellikle gerçekte ne düşündüklerini ve hissettiklerini gizlemek için gülümser, bu yüzden bir dahaki sefere birinin gülümsemesinin gerçek olup olmadığını bilmek istediğinizde, gözlerinin köşesindeki kırışıklıklara bakın. Eğer orada değillerse, o gülümseme bir şeyler saklıyor demektir!

4. Ne söyledikleri önemli.

4. Ne söyledikleri önemli.

İlk kez biriyle tanışıyorsanız ve yaptıkları tek şey başkaları hakkında iyi  konuşmak ya da iş arkadaşlarını övmekse, kendisi oldukça iyi bir insan olabilir. Araştırmacılar bir insan başkalarını ne kadar çok kibar, sevgi dolu ve iyi huylu olarak değerlendirirse, bu özelliklere sahip olma olasılıklarının da o kadar arttıklarını söylüyor. Ancak bunun tersini söylemek de mümkündür. Başkalarını manipülatif ve iğrenç olarak tanımlayan herkesin bu özelliklere sahip olma olasılığı da daha yüksektir. Ayrıca depresyon veya kişilik bozukluğu öyküsü olması da mümkündür.

5. Sözsüz iletişim

5. Sözsüz iletişim

Sözsüz iletişim, ses tonunuz veya konuşma tarzınız gibi sözel olmayan iletişimdir. Temel olarak, birinin bir şeyi nasıl söylediğine dikkat etmelisiniz. Örneğin, birisi size monoton bir şekilde cevap veriyorsa, büyük olasılıkla sizinle ilgilenmiyordur. Ya da birisi cümlelerinize alaycı bir şekilde karşılık veriyorsa kişinin söylemek istediği aslında söylediğinin tam tersidir. Bu nedenle, kelimelere ne kadar vurgu yaptıklarına ve nasıl söylediklerine dikkat edin. Gerçek niyetlerinin ne olduğuna dair size büyük bir ipucu veriyor olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yan bakış

6. Yan bakış

Sizinle tanışmaya sıcak ve açık olan insanlar, bedenlerini size bakacak şekilde durur ve gözlerinizin içine bakarlar. Öte yandan, biriyle yeni tanıştıysanız ve hemen yan tarafa bakarsa, bu bilinçaltı bir beden dili işaretidir, yani bir kaçış aradıkları anlamına gelir.

7. Kafa sallamak

Başını sallamak genellikle birisinin sizinle aynı fikirde olduğunun bir işaretidir. Ancak, abartılı bir şekilde kafa sallamak, onay konusunda endişeye işaret edebilir. Birisine bir şey söylediğinizde ve aşırı derecede başını salladığında, bu, onlar hakkında ne düşündüğünüz konusunda endişeli oldukları anlamına gelir. Öte yandan, sık sık başını sallamak bilinçsiz hareketler de olabilir tıpkı bir kişi sürekli saatine bakmaya devam ettiğinde veya araba anahtarlarına dokunduğunda olduğu gibi.

8. Çene

İnsanlar karar vermeye çalıştığında, çenesini ovma eğilimindedirler. Ayrıca yukarı, aşağı ya da yana bakıyor olabilirler. Bu onların derin düşüncede olduklarının kesin bir işaretidir. 

Sıkılı bir çene stres belirtisidir. Kişinin ne söylediğine bakılmaksızın, bu önemli bir rahatsızlık düzeyini gösterir. Konuşma, endişeli oldukları bir şeye doğru gidiyor olabilir ya da zihinleri başka bir yerde olabilir ve onları strese sokan şeye odaklanıyor olabilirler..

9. Duruş

9. Duruş

Birinin duruşu onların özgüvenleri hakkında size bazı ipuçları verebilir. Örneğin, birisi omuzları geriye dönük olarak dik yürüyorsa ve dümdüz ileriye bakıyorsa, bu kendileri hakkında iyi hissettiklerini ve güven duyduklarını gösterir. Bununla birlikte, eğer birisi yürürken yere bakıyorsa, bu çok farklı bir izlenim bırakıyor. Bu kesin düşük özgüvene sahip oldukları anlamına gelmeyebilir, ancak verdiği mesaj budur.

10. Ellerini birbirine sürtmek

10. Ellerini birbirine sürtmek

Bir kişi ellerini birbirine sürttüğünde, genellikle bir şey hakkında olumlu hisleri olduğu anlamına gelir. İnsanlar bunu genellikle gelecekte iyi bir şey olacağı konusunda umutlu olduklarında yaparlar ve bu konuda heyecanlanırlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. El sıkışmak

11. El sıkışmak

Bir insanın el sıkışması size ipuçları verebilir. Yumuşak ve gevşek bir şekilde elinizi sıkarsa itaatkar ya da pısırık olması muhtemeldir. Çok sert ve ezici bir şekilde elinizi sıkarsa muhtemelen otoriterdir. 

Sürenin uzunluğu da önemlidir. Kısa bir el sıkışma kişinin sizinle derin bir bağlantı kurmak istemediği anlamına gelebilir ama ayrıca fazla zamanları olmadığı anlamına da gelebilir.

12. Eğilmek

12. Eğilmek

Bir kişi size doğru eğilirse, söyleyeceklerinizle ilgilendiğinin açık bir göstergesidir. Bilmediğiniz şey, bunun aynı zamanda bir saygı işareti olduğudur. Konuşma sırasında insanlar size yaklaştığında ve size doğru eğildiğinde, size güvenmek istediklerini gösterir. Kendinizi güvenilir ve değerli hissetmenizi sağlar. Bununla birlikte, eğer birisi geriye yaslanırsa, konuşmadan bıktığını veya belki de bir nedenden dolayı rahatsızlık duyduğunu gösterebilir.

13. Bebek tutma şekli

13. Bebek tutma şekli

Biriyle ilk kez buluşuyorsanız ve o kişi anneyse, bebeği tutmak için hangi kolunu kullandığına bakın. Araştırmalar, mutlu annelerin bebeklerini sol kollarında tutma eğiliminde olduklarını gösteriyor. Diğer yandan stresli ve depresyonda olan anneler genellikle bebeklerini sağ kollarında tutma eğiliminde olurlar.

14. Kol kavuşturmak

14. Kol kavuşturmak

Siz konuşurken kollarını kavuşturan insanlara dikkat edin. İlk randevudaysanız ya da birine yeni bir fikir vermeye çalışıyorsanız bu iyiye işaret değildir. Çapraz kollar ve bacaklar, diğer kişinin söylediklerinize açık olmadığını gösteren fiziksel engellerdir. Gülümsüyor olsalar bile vücut dilleri her şeyi anlatıyor. 

Psikolojik olarak, kavuşturulmuş bacaklar veya kollar, bir kişinin zihinsel, duygusal ve fiziksel olarak önlerine engel koyduklarını gösterir. Ayrıca insanların ayaklarının yönü de oldukça önemlidir. Sizi seven bir kişinin iki ayağı da size doğru dönük olur. Ancak, ayakları kapıya doğruysa bu onun bulunduğu ortamdan ayrılmak istediği anlamına gelir.

15. Ayakkabılar

15. Ayakkabılar

Bir kişinin ayakkabıları size kişilikleri hakkında çok şey söyleyebilir. Görünüşe göre, hepimiz insanların ayakkabılarını inceliyoruz, Çalışmalar ayakkabılar hakkında birçok şey söylüyorlar. Gergin insanlar yeni veya çok temiz ayakkabılara sahiptirler. Sevimli tipler daha kullanışlı ayakkabıları tercih ederlerken sakin insanlar konforsuz ayakkabılara yakınlık duyuyorlar. Ve agresif insanlar yarım bot giyiyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Görünüş

16. Görünüş

İnsanların nasıl giyindiği ve göründüğü onlar hakkında fikir sahibi olmamıza yardımcı olur. Saçının düzgün olması, kıyafetlerinin ütülü olması ve stiline dikkat etmesi onun detaycı bir insan olduğu anlamına gelir. Daha rahat bir stile sahip olması yaratıcı olduğunu ya da dağınık birisi olduğu anlamına gelebilir.

17. Beden dilini taklit etmek

17. Beden dilini taklit etmek

Birisi sizin beden dilinizi taklit ettiği zaman, sizinle uyumlu olmaya çalışır. Bu, konuşmanın iyi gittiğinin ve diğer tarafın mesajınıza açık olduğunun bir işaretidir. Bu bilinçsizce yapılır, hiç kimse birisini doğrudan kopyalama niyetiyle etrafta dolaşmaz. Ama insanlarla rahat olduğumuzda onların yaptıklarını yapmaya eğilimli oluruz. Bazılarımız insanların verdiği işaretleri okumakta oldukça iyiyiz. İnsanları okumak kolay değildir, ancak bunu yapabilirseniz, sahip olmak harika bir beceridir. Tabii ki, herkes farklıdır, bu yüzden sözlerini ve eylemlerini yorumlamak her zaman doğru olmayabilir. Ama umarız ki, bu ipuçlarıyla, insanları okumakta daha iyi olacaksınız.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
4
3
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın