Görüş Bildir
Haberler
İnsanı İnsana Bütün Çıplaklığıyla Anlatan George Orwell'in Eserlerinden Hepsi Birbirinden Etkileyici 23 Alıntı

etiket İnsanı İnsana Bütün Çıplaklığıyla Anlatan George Orwell'in Eserlerinden Hepsi Birbirinden Etkileyici 23 Alıntı

Bir savaşı bitirebilmenin en hızlı yolu onu kaybetmek, yıllar yılı aradığın mutluluğu bulmanın en kolay yolu ise onu aramaktan vazgeçmektir. Bunları bize öğreten kişi ise insanı insana bütün çıplaklığıyla anlatırken kaleminden dökülen kelimelere hayran olunası bir yazar olan George Orwell... 

Her bir sözüyle hayata dair tüm gerçekleri en çarpıcı ve en saf haliyle yüzümüze vuran George Orwell'in eserlerinden birbirinden etkileyici 23 alıntıyı sizler için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

#1

İnsan üretmeden tüketen tek yaratıktır. Süt vermez, yumurta yumurtlamaz, sabanı çekecek gücü yoktur, tavşan yakalayacak kadar hızlı koşamaz. Gene de tüm hayvanların efendisidir.

#2

Adam ölmüş. Etraftaki bir çok insanın belki de ölmüş olduğu kafama dank etti. Bir insanın kalbi durunca öldüğünü söyleriz. Belki insan asıl beyni durunca ölüyor, yeni bir düşünceyi idrak etme gücünü yitirince.

#3

Bu hayatta başımıza gelen tüm kötülüklerin insanların zorbalığından kaynaklandığı gün gibi açık değil mi?

#4

Yaptığınız, söylediğiniz ya da düşündüğünüz her şeyi en ince ayrıntısına dek ortaya çıkabilirler ama gönlünüzün derinliğine, işleyişine, sizin bile bilmediğiniz o yere el uzatamazlar.

#5

Yok etmek sadece zorbaların ve cahillerin işidir. Bir insan zekâsıyla yenemeyeceğini anladığı anda ya şiddete başvurur ya paranın gücüne. Birisi sizinle aynı fikirde değil diye onu yok edemezsiniz. Medeni ve erdem sahibi insanlar böyle yapmaz. Çok okuyan ve bilginin gücüne inanan her insan, sadece konuşma yolunu seçer. Sizden olmayanları yok etmek yerine, bilginin ve fikrin gücüyle, sizin gibi düşünmesini sağlamalısınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

#6

İnsanlara ölümden sonraki hayata inanıp inanmadıklarını sorsanız genel olarak inandıklarını söylerler. Ama ben öbür dünyaya gerçekten inandığı izlenimini uyandıran biriyle hiç karşılaşmadım.

#7

Snowball, 'Bak yoldaş,' demişti. 'Senin onsuz edemediğin kurdele, köleliğin simgesidir. Özgürlüğün kurdelelerden çok daha değerli olduğunu kafan almıyor mu?'

#8

İnsanın azınlıkta olması, tek kişilik bir azınlık olması bile, deli olduğu anlamına gelmiyordu. Bir doğru vardı, bir de doğru olmayan; doğruya sarıldığın zaman, tüm dünyayı karşına bile alsan, deli olmuyordun.

#9

Her davranışın sonuçlarını, o davranışın kendisi doğurur.

#10

İnsan ile hayvanların ortak çıkarı vardır, birinin dirliği öbürlerinin de dirliğidir, diyen çıkabilir. Onlara sakın kulak asmayın. Hepsi yalan. İnsanoğlu, kendinden başka hiçbir yaratığın çıkarını gözetmez.

İçeriğin Devamı Aşağıda

#11

Karanlığın olmadığı yer, düşlenen gelecekti; hiçbir zaman göremeyeceğimiz, ama belli belirsiz de olsa paylaşabileceğimizi sezdiğimiz gelecek...

#12

Düşünmek, düşünmek, bir saniyecik bile kalmış olsa düşünmek tek umuttur.

#13

Küçük kurallara uyarsan, büyük kuralları çiğneyebilirsin.

#14

Dua kitabı tanrıyı sevmenizi ve ondan korkmanızı söylüyordu; fakat korktuğunuz birisini nasıl sevebilirsiniz ki? Kişisel duygularınız söz konusu olduğunda aynısı geçerliydi. Ne hissetmeniz gerektiği genelde yeterince açıktı, ama doğru duygu emredilemezdi.

#15

Biz kelimeleri yok ediyoruz. Her gün sürü ile yüzlercesini... Dili iskelet haline getirinceye kadar kesip biçiyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

#16

İnsanlar yalnızca yaşamın amacının mutluluk olmadığını düşünmeye başlayınca mutluluğa ulaşabilir.

#17

Açlık çekiyorlarsa, zorba insanları doyuralım diye çekmiyorlardı; çok çalışıyorlarsa, hiç değilse kendileri için çalışıyorlardı. Hiçbir hayvan iki ayak üstünde yürümüyordu. Hiçbir hayvan hiçbir hayvanın 'efendisi' değildi. Bütün hayvanlar eşitti.

#18

Oysa, temel gerçekler görüş alanları dışındaydı. Karıncalar gibiydiler; ancak küçük olayları görebiliyorlardı, büyüklerini görmekten yoksundular.

#19

Ne okumak istediysem onu okudum ve onlardan, bana okulda öğrettiklerinden çok daha fazlasını öğrendim.

#20

Winston yazmayı sürdürdü: 'Bilinçleninceye kadar asla başkaldırmayacaklar, ama başkaldırmadıkça da bilinçlenemezler.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

#21

Ama işte, görüyorsunuz, para neler yaptırıyor. Paranın ya da parasızlığın berbat edemeyeceği davranış yoktur.

#22

İlle de gerçekten savaşılıyor olması gerekmez; belirleyici bir zafer mümkün olmadığından, savaşın nasıl gittiği de önemli değildir. Gerekli olan tek şey, bir savaş halinin var olmasıdır.

#23

Yapmak istediğimiz şeyleri yapamıyoruz. Hep çalıştığımız için değil. Sebep bizi sonu gelmez aptallıklara koşan içimizdeki şeytan. Her şeye vakit var ama yapmaya değer şeyler hariç.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
404
101
13
11
11
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
cangl

''insan insana nasıl hükmeder Winston?'' Winston biraz düşünüp '' acı çektirerek.'' dedi...

Kzlt

1984 ve Hayvan Çiftliği kitaplarıyla tanınsa da en çok Paris ve Londra'da Beş Parasız kitabını sevmiştim. Köleliğin modern zamanlarda bile ortadan kalkmadığı... Devamını Gör

Gizem Yenikler

En sevdiğim yazarlardan.