Görüş Bildir
Haberler
İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'den Referandum Yorumu

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'den Referandum Yorumu

Fatih UZUN
19.09.2014 - 21:28

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, 'Birkaç aydır devam eden tartışmalar, münazaralar ve dikkatli değerlendirmeler sonrasında referandumun sonucunu artık biliyoruz. Bu hepimizin Birleşik Krallık'ta saygı duyacağı bir karar' dedi.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, İskoçya’nın Birleşik Krallık'ta kalma kararına herkesin saygı duyacağını söyledi.

Kraliçe Elizabeth, İskoçya'nın bağımsızlık referandumuna ilişkin yaptığı açıklamada, 'Birkaç aydır devam eden tartışmalar, münazaralar ve dikkatli değerlendirmeler sonrasında referandumun sonucunu artık biliyoruz. Bu hepimizin Birleşik Krallık'ta saygı duyacağı bir karar' dedi.

Kraliçe Elizabeth, bağımsızlık referandumunun ardından aileler, arkadaşlar ve komşular arasında birbiriyle zıt güçlü duyguların oluşabileceğini belirtti.

Başkalarının da referandum sonucunda neler hissedilebileceğini düşüneceğinden şüphe duymadığını belirten Kraliçe Elizabeth, 'İleriye doğru yol alırken ortaya koyduğumuz farklı görüşlere sahip olsak da birleşmemize yardımcı olacak şeylerden biri olan ortak bir İskoçya sevgimiz var' ifadelerini kullandı.

Kraliçe Elizabeth, karşılıklı saygı ve destek çerçevesinde İskoçya ve ülkenin geri kalanı için ortaklaşa çalışmaya devam edileceğini vurgulayarak, kendisinin ve ailesinin bu zorlu görevi gerçekleştirmek için gereken yardımı göstermek konusunda ellerinden geleni yapacağını söyledi.

Bu hafta içerisinde İngiliz medyasında Kraliçe Elizabeth’in 'Umarım herkes referandumla ilgili dikkatli düşünür' ifadesini kullandığı iddia edilmiş, haberler Buckingham Sarayı tarafında yalanlanmamıştı. 

AA

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0