Görüş Bildir
Haberler
İngiltere Büyükelçisi: 'Türkiye'den Alınan Önlüklerin Kullanılamaz Olduğu Haberleri Doğru Değil'

İngiltere Büyükelçisi: 'Türkiye'den Alınan Önlüklerin Kullanılamaz Olduğu Haberleri Doğru Değil'

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott, İngiliz basınında çıkan Türkiye'den alınan 400 bin koruyucu önlüğün standartları karşılamadığı yönündeki haberleri yalanladı. İngiliz Büyükelçi, 'Özel bir tedarikçiden alınan az sayıda cerrahi önlük testi geçemedi ancak aynı tedarikçiden daha çok cerrahi önlük testi geçmiş bulunuyor ve Birleşik Krallık Sağlık Sistemi için kullanıma uygun durumdadır' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İngiliz basınında çıkan haberlerde Türkiye'den alınan 400 bin koruyucu önlüğün İngiltere'deki standartları karşılamadığı gerekçesiyle depoda bekletildiği, bu bilginin İngiliz hükümeti tarafından teyit edildiği aktarılmıştı.

Ancak İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcot bu haberleri yalanladı. Twitter hesabından açıklama yapan Chilcot, 'Özel bir tedarikçiden alınan az sayıda cerrahi önlük testi geçemedi ancak aynı tedarikçiden daha çok cerrahi önlük testi geçmiş bulunuyor ve Birleşik Krallık Sağlık Sistemi için kullanıma uygun durumdadır' dedi. Büyükelçinin açıklaması şöyle:

İçeriğin Devamı Aşağıda

İngiltere Hükümet Sözcüsü: "Önlüklerin çoğu testten onay aldı"

İngiltere Hükümet Sözcüsü: "Önlüklerin çoğu testten onay aldı"

Ayrıca İngiliz Hükümet Sözcüsü, AA muhabirine konuyla ilgilli açıklama yaptı.

Türkiye'den özel bir firmadan sipariş edilen 400 bin koyuruyucu giysiden bir kısmının teslim alındığı belirtilen açıklamada, 'Bu önlüklerin az bir kısmı, İngiltere'deki testlerden geçememiş olsa da çoğu testleri geçerek kullanılma onayı aldı.' bilgisi verildi.

Geriye kalan ürünlerin İngiltere ve Türkiye'deki depolarda test edilmeyi beklediği kaydedilen açıklamada, 'Türk makamları ayrıca, özel bir şirketin siparişleri yetiştirememesi üzerine 68 bin tulum temin etmek için harekete geçti. Bunların hepsi kontrolleri geçti ve şimdi personele dağıtılacak.' ifadesine yer verildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
143
24
11
5
4
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Tokatçı

Bir insan ülkesini karalamak için neden sürekli yalan haber yapar insanın gerçekten aklı almıyor ve bu yalan haberler ellerinde patlayınca hiç utanma sıkılma... Devamını Gör

Holyknowledge

Kudurun sol çomarları Türkiye "medeniyetin beşiği" avrupaya yardım ediyor.

Beyza

Tamam

Erhan Armada Ozsoy

ulan ibneler siz poşetle insanlara hemşire göndermiş adamlarsınız bizim ürünleri beğenmiyorlar birde AT kafaları