Görüş Bildir
Haberler
İngiltere, Türkiye'den Alınan 400 Bin Koruyucu Önlüğün Kullanılamayacağını Açıkladı: 'Standartlara Uygun Değil'

etiket İngiltere, Türkiye'den Alınan 400 Bin Koruyucu Önlüğün Kullanılamayacağını Açıkladı: 'Standartlara Uygun Değil'

Batuhan
07.05.2020 - 08:59

İngiltere hükümeti, Nisan ayında Türkiye'den alınan 400.000 adet koruyucu önlüğün güvenlik standartlarına uygun olmadığını ve bu nedenle önlüklerin kullanılamayacağını teyit etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İngiltere, ülkedeki Kovid-19 hastalarını tedavi eden sağlık personelinin ihtiyaç duyduğu kişisel koroyucu ekipmanı temin etmek için Nisan ayında Türkiye'den de toplam 84 tonluk bir ekipman alımı gerçekleştirmişti.

Yardım 22 Nisan'da İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne ait nakliye uçağına yüklenmişti

Yardım 22 Nisan'da İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne ait nakliye uçağına yüklenmişti

"Kalite kontrol kriterlerini karşılayamadı"

"Kalite kontrol kriterlerini karşılayamadı"

BBC Türkçe'nin aktardığı Daily Telegraph gazetesinde çıkan bir haberde, Türkiye'den getirilen önlüklerin İngiltere'deki standartları karşılamadığı, söz konusu önlüklerin bir depoda bekletildiği belirtildi. İngiltere hükümeti de önlüklerin kalite kontrol kriterlerini karşılayamadığını teyit etti. Hükümetin önlükler için ödenen ücretin iadesini talep edip etmeyeceği ise bilinmiyor.

burada sen ne dio'san o!

burada sen ne dio'san o!
İçeriğin Devamı Aşağıda

İngiltere'de kişisel koruyucu ekipman açığı

İngiltere'de kişisel koruyucu ekipman açığı

Koronavirüs salgınının İngiltere'de yayılmaya başlamasından bu yana ülkedeki sağlık çalışanları, kendilerine yeterli sayıda kişisel koruyucu ekipman verilmediğini söylüyor. İngiltere Sağlık Bakanlığı ise maske, koruyucu önlük, siperlik, eldiven gibi ekipmanların hem ülke içinde üretiminin artırıldığını hem de yurtdışı alım seçeneklerinin değerlendirildiğini vurguluyor. Kişisel koroyucu ekipman, koronavirüse yakalanmış hastaları tedavi eden sağlık çalışanları için hayati önemde. Bu ekipmanlar olmadan sağlık çalışanları da virüse yakalanma riskiyle karşı karşıya kalıyor.

"Eğer standartlara uygun değilse, ekipmanın dağıtımını yapmıyoruz"

"Eğer standartlara uygun değilse, ekipmanın dağıtımını yapmıyoruz"

İngiltere Sağlık Bakanlığı sözcüsü tarafından yapılan bir açıklamada, koruyucu ekipman sıkıntısının sadece İngiltere'de yaşanmadığı, dünya genelinde ülkelerin bu ekipmanları elde etmek için uğraştığını ifade edildi ve 'Ulusal Sağlık Hizmetleri için hem ülke içinden hem de ülke dışından kişisel koruyucu ekipman temin edebilmek adına gece gündüz çalışıyoruz. Alınan tüm ekipmanlar kalite kontrolünden geçiriliyor. Eğer standartlara uygun değilse, ekipmanın dağıtımını yapmıyoruz.' dendi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
586
301
157
52
51
29
21
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
eylem sabit

yorumlardaki arkadaşlarıma şunu soracağım ülkenizin arkasında durmak bu kadar mı zor, bende öuhalefetim ama farklı ülkelere karşı sonuna kadar savunurum ülke... Devamını Gör

eylem sabit

Hay otomatik düzeltme Uefa*

WantonNovelSMYRNA

Halkına 5 tane maske dagıtmayı beceremeyen ülke..! koruyucu(!) giysi ihracatı yapmaya kalkışırsa ne olur adlı çalışma ((:

Ercan

Yardım paketinden değil özel bir şirket tarafından satılan ürünlermiş. Ama bu bir solunum cihazı değil, filtreli maske değil, kartuşlu maske, yarım yüz mask... Devamını Gör