Görüş Bildir
Haberler
İngilizce Öğrenmek İsteyenlere İngilizce Dil Seviyenizi Arttıracak En Eğlenceli Web Siteleri ve Uygulamalar

İngilizce Öğrenmek İsteyenlere İngilizce Dil Seviyenizi Arttıracak En Eğlenceli Web Siteleri ve Uygulamalar

Entel Feridun
12.03.2022 - 10:15 Son Güncelleme: 05.09.2022 - 12:55

Dil öğrenmek zannettiğiniz kadar zor değil. Hatta hayatta başarabileceğiniz en kolay işlerden biri. Akademik hayatınızda veya kariyerinizde sıklıkla karşılaştığınız bu engeli aşabilmek için İngilizce dil kurslarına tonlarca para dökmeden önce bir düşünün. Öğrenciler ve iş hayatı için İngilizce öğrenmek isteyenler için derlediğimiz aşağıdaki web siteler ve uygulamalar dil gelişiminizi ikiye katlayacak. 

İddia ediyoruz eğer düzenli aralıklarla bu web sitesi ve uygulamalara vakit ayırırsanız İngilizce derdiniz bitecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

31. Rh+ Sözlük

31. Rh+ Sözlük

İngilizce kelimenin isim, fiil hali ve çekimlerini görebileceğiniz bir uygulamadır. Kelimenin cümle içerisinde kullanımlarını inceleyebilirsiniz. Uygulamada her gün 'Günün kelimesi' ile yeni bir kelime öğrenmekte mümkün.

30. Lyricstraining.com

30. Lyricstraining.com

İngilizce 'Listening' becerinizi geliştirebileceğiniz ücretsiz bir web sitesi. Listening yapacağın sesi dilediğin kadar dinlemene izin verir. Yanı sıra bu beceri ile kelime öğrenmek de kolaylaşacaktır.

29. Esl-lab.com

29. Esl-lab.com

İngilizce öğrenme sırasında 'Listening' önemli bir kategoridir. Listening yaparak hem konuşma becerinizi hem de grammar bilginizi artırabilirsiniz. Üstelik tekrar tekrar dinleme seçeneği ile telaffuzunuzda ana diliniz gibi gelişecektir.

28. ELLLO - English Listening Lesson Library Online

28. ELLLO - English Listening Lesson Library Online

Bir yazı üzerinden İngilizce okuma yapan ücretsiz kullanabileceğiniz bir web sitedir. Listening yapma ve kelime öğrenme gibi İngilizcenizi geliştirebileceğiniz eğlenceli bir öğrenme aracıdır.

27. Accent Hero

27. Accent Hero

Ücretsiz olarak kullanabileceğiniz bir web sitesidir. İngilizce kelime öğrenirken doğru telaffuzunu da dinleyebileceğiniz ve kendinizi test edebileceğiniz bir dil aracıdır. Masaüstü sürümü de bulunmaktadır. 'Find Word'  butonuna tıklayıp duymak istediğiniz kelimeyi girebilirsiniz. Site sunduğu grafikle birlikte kelimenin nasıl okunduğunu gösterecektir. Böylece kelimeyi telaffuz ederken hangi hecede vurgu yapmanız gerektiğini anlamış oluyorsunuz. Ardından kelimeyi kendiniz telaffuz edip, sitede test edebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. English central

26. English central

İngilizce film sahneleri, video haberler ve diğer içerikler eşliğinde dinleme ve yazma pratiği yapabileceğiniz bir web sitesidir. Videoları izledikten sonra kelimelerin üzerinde gezinerek okunuşlarını ve anlamlarına bakabilirsiniz. Kendi sesiniz ile dinlediğiniz İngilizce cümleleri okuyabilirsiniz. Diğer yandan tek seferlik uzman öğretmenlerle İngilizce konuşabilir ve seviyenizi öğrenebilirsiniz. Ancak devam etmek isterseniz üyelik satın almalısınız.

25. Quizizz

25. Quizizz

İngilizce öğrenirken sıkılanlar buraya! Bu uygulama ile eğlenerek İngilizce öğrenmek mümkün. Bireysel olarak giriş yaptıktan sonra online oyunlaştırılmış sınav ve etkileşimli dersler hazırlayabilirsiniz.

24. Wordwall

24. Wordwall

Eğlenerek İngilizce öğrenebileceğiniz bir web sitesidir. Bireysel olarak oyunla kendinizi test edebileceğiniz Wordwall'da sınavlar, eşleştirmeler, kelime oyunları ve çok daha fazlası bulunuyor. Üstelik kendi eğitiminizi kendiniz özelleştirebilirsiniz.

23. Quizlet

23. Quizlet

İngilizce öğreten eğlenceli uygulamalardan biridir. Bu uygulama ile ücretsiz hazırlanan oyunlarla  kendi oyunlarınızı yapıp arkadaşlarınız ile oynayabilirsiniz. Quizlet'te kartlarla öğrenebilir, ders kitapları çözümlerini görüntüleyebilirsiniz.

22. Games to learn English

22. Games to learn English

İngilizce basit kelime ve dil bilgisi gibi temel bilgilerinizi Games to learn English uygulamasının aktiveleri ile ilerletebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Home of English Grammar

21. Home of English Grammar

İngilizcesini geliştirmek isteyen ve temel seviyede olanlar için bu web sitesi grammar konuları gibi temel bilgileri içeren kaynaklar içermektedir. İngilizce pdf dosyalar indirip kaynaklardan faydalanarak öğrenmek isteyenler için siteye ücretsiz erişebilirsiniz.

20. Learning Chocolate

20. Learning Chocolate

Yazılı olarak İngilizce kelime öğrenmeyi sıkıcı bulanlar için bu web sitesi resimlerle İngilizcenizi geliştirecek bir platform. Resimlerin karşılığını İngilizce kelimeler ile görebilirsiniz. Başlarken Amerikan ya da İngiliz İngilizcesi seçeneklerinden birini seçebiliyorsunuz. Ek olarak kelimelerin kategori olarak verilmesi öğrenmeyi kolaylaştırıyor.

19. Memrise

19. Memrise

Ücretsiz olarak İngilizce çalışabileceğiniz uygulamalardan bir tanesidir. İçerisinde kelime öğrenme, cümle kurma gibi İngilizce becerinizi arttıracak araçlar bulunmaktadır. Uygulamanın mobil sürümünü mağazalardan edinebilirsiniz.

18. ELSA

18. ELSA

İngilizceyi ücretsiz elinizin altında akıllı bir asistan ile öğrenmek istiyorsanız Elsa uygulaması tam size göre. Uygulamanın ücretsiz sürümünü edinebilir, özel kullanımlar için ise ücretli olarak indirebilirsiniz.

17. BBC Learning English

17. BBC Learning English

İngilizceyi sistematik ve ücretsiz dersler eşliğinde öğrenmek isteyenler için bir platformdur. BBC Learning English ileri özellikler için ücretli sürüm ister. Fakat çalışanlar ve deneyenler uygulamanın birden çok faaliyete izin verdiğini belirtmektedir. Uygulama aracılığıyla kelime öğrenebilir, cümle yapılarında alıştırmalar yapabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. VocaGarden

16. VocaGarden

İngilizce kelime öğrenebileceğiniz ve çeşitli aktiviteler ile dil bilginizi geliştirebileceğiniz eğlenceli pratik bir platformdur. Kelime ezberlemek isteyenler için ise planlı adımları ile hızlı bir öğrenme stili kazandırmaktadır.

15. Reverso Context App

15. Reverso Context App

İngilizceyi metinler üzerinden öğrenmek isteyenler için oldukça pratik bir uygulamadır. İngilizce çeviri yapabilir ve kelime ya da cümle anlamına bakabilirsiniz. Grammer yapısını da bu yöntemle rahatça çözebilirsiniz.

14. Quillbot

14. Quillbot

Anlamlı çeviri yaparak İngilizcenizi ilerletebileceğiniz bir çeviri uygulamasıdır. Uygulama ücretsiz ve İngilizce dildedir.

13. Voscreen

13. Voscreen

Ücretsiz yabancı dil öğrenme uygulaması Voscreen ile film ve dizi sahnelerini İngilizce dinleyebilir ve seslendirebilirsiniz.

12. Duolingo

12. Duolingo

Uygulamalar arasındaki en iyi yabancı dil öğrenme uygulamalarından biri olan Duolingo ile günlük ve haftalık İngilizce çalışma programı oluşturabilirsiniz. Kelime, dil bilgisi gibi temel becerileri uygulamalı olarak öğrenebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Speaky

11. Speaky

Uluslararası arkadaş edinebileceğiniz Speaky uygulaması Amerikan ya da İngiliz İngilizcesi öğrenmek veya pratik yapmak isteyenler için güzel bir tercih olabilir. Speaky.com üzerinden kayıt olabilir ve diğer insanlarla kolayca iletişime geçebilirsiniz.

10. Interpals

10. Interpals

Interpals uygulaması dil öğrenmek ya da dil öğretmek isteyenler için geniş bir içeriğe sahiptir. 'Language exchange' butonu sayesinde öğrenmek istediğiniz bir dil ve öğretebileceğiniz bir dil yazarak uygun insanları bulabilirsiniz.

9. Slowly

9. Slowly

Slowly uygulaması çevrimiçi ortamda diğer ülkelerden arkadaşlıklar edinebileceğiniz ya da mektuplaşabileceğiniz bir dil öğrenme uygulamasıdır. Mektuplaşma, diyoruz çünkü bu uygulamada gönderdiğiniz mesajlar, tıpkı mektup gönderiyormuşsunuz gibi, karşı taraf ile aranızdaki uzaklığa göre ulaşıyor.

8. Bottled

8. Bottled

Bottled uygulamasında bir anınızı ya da anlatmak istediğiniz bir şeyi yazdıktan sonra şişeye koyuyor ve denize bırakıyorsunuz. Bu mesaj yalnızca bir kişinin eline geçiyor, elbette öğrenmek istediğiniz dile göre... Oldukça eğlenceli ve diğer dil pratiği yapabileceğiniz uygulamalardan farklı bir hikayesi olan bottledapp.com'a kayıt olduktan sonra oldukça keyifli bir mesajlaşma pratiği deneyimleyebilirsiniz.

7. Tandem

7. Tandem

Bu uygulama üzerinden yüzlerce gerçek insanla kendi dilinde konuşabilirsiniz. Birden fazla dil seçeneği ile Tandem uzun yıllardır dil öğrenmek isteyenler tarafından güvenle kullanılabiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. HelloTalk

6. HelloTalk

HelloTalk uygulaması içerisinde onlarca dil seçeneği ile öğrenmek istediğiniz dilde gerçek kişilerle pratik yapabilmenizi sağlayan bir uygulama. Bu uygulamaya kayıt olduktan sonra profilinizi özelleştirebilir ve kendi yetenek ya da ilgi alanlarınıza göre kişilerle eşleşebilirsiniz. Diğer yandan uygulamada offline konuşma ve yazışma yapabileceğiniz bir sistem de bulunuyor.

5. Youglish

5. Youglish

https://youglish.com YouTube'da kelime ya da cümle arama aracıdır. Bu web site aracılığıyla 100 milyondan fazla içeriğe ulaşabilirsiniz. YouGlish, İngilizce'nin gerçek insanlar tarafından ve bağlam içinde nasıl konuşulduğu hakkında bilgi edinmenize yardımcı olabilir.

4. Coqui

4. Coqui

https://coqui.ai web adresi son zamanlarda TikTok kullanıcıları tarafından keşfedilen sesinizi otomatik olarak İngilizce yapan bir web sitesidir.

3. Slick Write

3. Slick Write

Uygulama İngilizce yazma yeteneğinizi geliştirmek için yardımcı olabilir. Slick Write uygulamasını uzantı ile ekleyebilirsiniz. İngilizce mesaj ya da yazı yazdığınız sırada gerekli gördüğünüz an tıklayarak kontrol sağlayabilirsiniz.

2. VISUWORDS

2. VISUWORDS

İngilizce konusunda akademik ya da bilimsel anlamda gelişime ihtiyaç duyanlar için diğer uygulamalardan farklı ve ilginç bir uygulama: VISUWORDS. https://visuwords.com'a girdikten sonra dilediğiniz bilimsel konularda kelime dağarcığınızı genişletebilirsiniz. Uygulama ana kelimeye bağlı ya da ilintili diğer İngilizce kelimeleri anlam üzerinden öğrenmenize yardımcı olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. https://ludwig.guru

1. https://ludwig.guru

ludwig.guru İngilizce yazım hatalarınızı görebileceğiniz ve düzeltmenize yardımcı bir araç görevindedir. Yazdığınız İngilizce cümleyi internetteki diğer cümlelerle analiz eder.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın