Görüş Bildir
Haberler
Başarılı Bir Kariyer Yapmak İçin Takip Edilmesi Gerekli Olan Youtube Kanalları

Başarılı Bir Kariyer Yapmak İçin Takip Edilmesi Gerekli Olan Youtube Kanalları

Entel Feridun
10.04.2022 - 07:15

Ülkemizde üniversitelerin bir bölümüne girmek oldukça kolay. Ancak üniversite bittikten sonra iş bulmak çok zor. Günümüzde üniversite mezunu olan yüzlerce işsiz genç var. İşsiz kalan gençlerin maruz kaldığı eleştirileri ise sayacak olursak bu liste bitmez. 'Şimdiki gençler iş beğenmiyor', diye ağız burun çeviren orta yaş nüfusu utanır mı bilmem ama işsiz kalmış olmalarına rağmen hayal kırıklığına ve depresyona yenilmeden kendini geliştirmek için çabalayan gençlerimiz var. 

Nereden iş bulabilirim, hangi kursa gitsem, hangi yazılımı öğrensem diye devamlı araştırma içerisinde olan genç arkadaşlarımıza özel ilham veren YouTube kanalları derledik. Kendileri ve ailesi için iyi bir gelecek planlamak isteyen yüksek kariyer hedefine sahip gençler bu kanallardaki içeriklerin oldukça faydasını görecek!

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Innovate CV

10. Innovate CV

'Innovate CV' adlı YouTube kanalı henüz yeni başlayanlar için oldukça iyi bir yol gösterici olabilir. Yeni mezun ve iş arayan biriyseniz bu kanal aracılığıyla sektöre nasıl girilir, şirketlere nasıl başvuru yapılır, başvuruda söylem dili nasıl olmalıdır gibi birçok ince ayrıntıyı enine boyuna anlatan içerikler bulabilirsiniz. Kariyer yolculuğunuzda liderlik edebilecek bu kanal cv hazırlama süreçleri ile ilgili de bilgi vermektedir. YouTube kanalı İngilizce dilde içerik üretmektedir, altyazı desteği ile izleyebilirsiniz.

'Innovate CV' adlı YouTube kanalına tıklayarak erişebilirsiniz.

9. Levent Sapci

9. Levent Sapci

'Levent Sapci' YouTube kanalı 10 yıl gibi uzun bir süredir San Francisco, Kaliforniya’da yaşayan ve Silikon Vadisi’nde teknoloji şirketlerinde çalışan Levent Bey'in kanalıdır. Sapçı, kanalında teknolojik yeniliklere meraklı, öğrenmeye hevesli ve yurtdışında bir gelecek hayal eden gençler için videolar yayınlıyor. Aynı zamanda San Francisco ve Kaliforniya’nın doğal güzelliklerini, gezilecek yerlerini ve yaşam şartlarını da anlatan kanal gençler tarafından oldukça ilham verici olabilir.

'Levent Sapci' YouTube kanalına tıklayarak erişebilirsiniz.

8. Yazılım İlk Adım

8. Yazılım İlk Adım

'Yazılım İlk Adım' adlı YouTube kanalı yazılım ve programlama gibi yeni nesil alanlarda kişisel bilgi birikimlerinizi arttırabileceğiniz içerik fırsatları sunuyor. Yanı sıra kanalda bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği ve bilgisayar programcılığı gibi alan dersleri de yer alıyor. Yazılım öğrenmek isteyen veya programlama dillerine hakim olmak isteyenler için bu kanaldaki programlama dersleri örnek olabilir. İngiltere'den yayın yapan kanal yurtdışında kariyer fırsatları ile ilgili de fikir veriyor.

'Yazılım İlk Adım' adlı YouTube kanalına tıklayarak erişebilirsiniz.

7. Selman Kahya

7. Selman Kahya

'Selman Kahya' adlı YouTube kanalı Yahoo ve diğer bazı teknoloji şirketlerinde Yazılım Mühendisi olarak çalışmış olan Selman Bey'in kanalıdır. Kahya, şu anda Silikon Vadisi'nde yaşamaktadır. Lisansını Türkiye'de tamamlayan Kahya, daha sonra yüksek lisans için San Francisco'ya gitmiştir. Burada lisansüstü eğitimini tamamladıktan sonra çeşitli teknoloji şirketlerinde sorumluluk almıştır. Bugüne dek kazandığı tüm bilgi ve birikimi anlattığı YouTube kanalı teknoloji ile ilgilenen, yurtdışında öğrenim görmek veya yurtdışına yerleşmek isteyenler için ilgi çekici olabilir.

'Selman Kahya' adlı YouTube kanalına tıklayarak erişebilirsiniz.

6. Yalin Kod

6. Yalin Kod

'Yalin Kod' adlı YouTube kanalı yazılım sektöründe çalışan veya çalışmak isteyenler için yenilikçi formatları anlatan bir kanaldır. Yazılım alanında kariyer sahibi olmak isteyenlere ve yazılım kariyerine ileriye dönük iyileştirmek hedefinde olanlara yönelik içerikler yayınlamaktadır. Burada 'İş başvurularına nasıl dönüş alınır?' sorusundan kariyerde kişisel bir marka olmayı ve alanında kendini göstermeyi anlatan videolar bulunmaktadır.

'Yalin Kod' adlı YouTube kanalına tıklayarak erişebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Burak Bayram

5. Burak Bayram

'Burak Bayram' adlı YouTube kanalı eğitim kanalı olarak içerikler üretmektedir. 2011'den bu yana faaliyetlerine devam eden Bayram, Adobe tasarım programları üzerine eğitim setlerini ücretsiz olarak yayınlayan ilk Türkçe kanal olmuştur. Bunun yanı sıra lise ve üniversite öğrencilerine yönelik eğitim serileri de hazırlamaktadır. Bu kanalda tasarım, girişimcilik ve ilham veren kariyer yolculukları ile ilgili içerikler bulabilirsiniz.

'Burak Bayram' adlı YouTube kanalına tıklayarak erişebilirsiniz.

4. Fatih Arslan

4. Fatih Arslan

'Fatih Arslan' adlı YouTube kanalı sohbet niteliğinde kariyer gelişimi için faydalı tüyolar veren bir kanaldır. Fatih Bey'in samimi anlatımıyla hayallerinde yazılım olan herkes bu kanaldan fikir edinebilir. Kendini geliştirmek isteyenler için önemli yazılım sektöründen sistemler ve kodlamalarla ilgili ipuçları veren kanalda aynı zamanda Arslan'ın hayatından kesitler de yer alıyor.

'Fatih Arslan' adlı YouTube kanalına tıklayarak erişebilirsiniz.

3. Bilge Çavuş

3. Bilge Çavuş

'Bilge Çavuş' adlı YouTube kanalı eğitim ve kariyer odaklı içerikleri ile kendini geliştirmek isteyenler için tercih edilebilir bir kanaldır. Çavuş, İzmir Fen Lisesinden mezun olduktan daha sonra eğitimine sırasıyla Boğaziçi Ekonomi ve Harvard MBA programları ile devam etmiştir. Şimdilerde kendine ait 'Birdiejay' adında bir markası bulunmaktadır. Eğitimi boyunca öğrendiklerini samimi bir şekilde izleyicileri ile paylaşan Çavuş'un kanalında 'Türk Kızı Sohbetleri' adlı ilham verici bir konseptte bulunuyor. 

'Bilge Çavuş' adlı YouTube kanalına tıklayarak erişebilirsiniz.

2. Bi'Başka Yakalılar

2. Bi'Başka Yakalılar

'Bi'Başka Yakalılar' adlı YouTube kanalı 'Kariyer yolculuğuna bi'başka bakıyoruz' mottosuyla yola çıkan ve bir süredir gençlere akriyer planlaması, bölüm analizleri, meslek testleri ve CV hazırlama gibi konularda yardımcı olan bir içerik kanalıdır. Kanalda çeşitli analiz ve araştırmalar ile ilgi çekici içerikler üretilmektedir. Bu kanal yalnızca iş bulmanız ve iş başvurusu yapmanız ile ilgili değil aynı zamanda mülakatlara hazırlanmanız konusunda da yol göstericidir.

'Bi'Başka Yakalılar' adlı YouTube kanalına tıklayarak erişebilirsiniz.

1. AkademikLink

1. AkademikLink

'AkademikLink' adlı YouTube kanalı yüksek lisans ve doktora gibi akademik kariyer yapmak isteyenlere yönelik içerikler üreten bir kanaldır. Aynı zamanda bu kanalda üniversite sınavlarına giriş, hazırlık gibi süreçler de anlatılmaktadır. Yüksek lisans yapmak isteyenler için hangi dil sınavları geçerlidir, mülakatlarda neler olur ve süreç nasıl işler gibi birçok sorunun cevabını bulabilirsiniz. 

'AkademikLink' adlı YouTube kanalına tıklayarak erişebilirsiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Destan Yazan

Ah canlarım... Bu tarz YouTube videoları ile başarılı bir kariyere sahip olacağını zannedenlere üzülüyorum :) Çünkü bütün video çekenlerin yaşadığı şartlar v... Devamını Gör