Görüş Bildir
Haberler
IMDb'ye Göre 2016 Yılında Yayın Hayatına Başlayıp Ekranların Tozunu Attıran En İyi 17 Dizi

IMDb'ye Göre 2016 Yılında Yayın Hayatına Başlayıp Ekranların Tozunu Attıran En İyi 17 Dizi

2016 yılı diziler açısından yine efsanevi bir yıl oldu, birçok yeni dizi yayın hayatına başladı ve kitleleri peşinden sürükledi. Gelin IMDb'ye göre bu yılın en iyi 17 dizisi nelermiş, hep beraber bakalım (listeye az sayıda kişi tarafından oylanıp yüksek oy alan diziler dahil edilmemiştir).

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Westworld (9,2 puan)

1. Westworld (9,2 puan)

İki konuk, ileri teknolojinin kullanıldığı bir eğlence parkında Vahşi Batı macerasına çıkar. Parktaki insanlar robottur ve park Roma, Vahşi Batı ve Ortaçağ dönemlerine benzetilerek sahici bir hayat yaratmak amacıyla tasarlanmıştır. Merkezi bilgisayar sistemi bozulunca robotlar zincirlerini koparır ve parkın iki konuğu, robot bir silahşör tarafından takip edildiklerini fark eder.

2. Stranger Things (9,0 puan)

2. Stranger Things (9,0 puan)

Dizi 1980'li yıllarda New York eyaletine bağlı bir liman kasabası olan Montauk'ta geçmektedir. Genç bir çocuk gizemli bir şekilde ortadan kaybolur. Ailesi, arkadaşları ve yerel polisler çocuğun ortadan kaybolması ile ilgili kapsamlı bir soruşturma başlatarak gerçeği açığa çıkartmaya çalışırlar. Olayın soruşturması derinleştikçe gizli hükumet deneylerinin yapıldığı olağanüstü bir gizemin içine çekilirler. Annesi (Winona Ryder) çocuğunu alabilmek için korkunç doğaüstü güçlerle yüzleşmek zorundadır.

3. The Crown (9,0 puan)

3. The Crown (9,0 puan)

Dizi İngiliz Kraliyet ailesi hakkında, Kraliçe II. Elizabeth'i merkezine alan ve Ortak Refah Etki Bölgelerini de (Commonwealth Realms) içeren biyografik bir hikayedir. Kraliçe II. Elizabeth karakterini Claire Foy'un canlandıracağı drama dizisinde savaş sonrası İngiltere'nin kaderini belirleyen başbakanlarının yaşadıkları konu edilecek. The Crown, dünyanın en ünlü iki adresi olan Buckingham Sarayı ve 10 Downing Street'in içinde yaşanan entrikaları, aşkları ve 20. yüzyılın ikinci yarısına şekil veren olayların perde arkasını anlatıyor.

4. This Is Us (8,8 puan)

4. This Is Us (8,8 puan)

Hayat sürprizlerle doludur! Dizide, aynı gün doğan birkaç kişinin aile yaşamlarına, ortak ve benzer yanlarına küçük dokunuşlar yapılıyor. Pittsburgh'da yaşayan ve üçüz çocuk bekleyen Rebecca (Mandy Moore) ve Jack Pearson (Milo Ventimiglia) çifti, kilo sorunu olan Kate (Chrissy Metz) ile bekar ve yaşam tarzından sıkılmış bir aktör olan ikiz kardeşi Kevin (Justin Hartley), annesi öldükten sonra babası tarafından daha bebekken itfaiye önüne bırakılan Randall Pearson'ın (Sterling K. Brown) duygusal ve kışkırtıcı hikayesine değiniliyor.

5. American Crime Story (8,5 puan)

5. American Crime Story (8,5 puan)

Dünyada yaşanan tarihi cinayet davalarının konu olarak işleneceği American Crime Story’nin ilk sezonu, Amerikan futboluna 70’lerde damgasını vuran ünlü sporcu V.O.J. Simpson’un eski karısı Nicole Brown Simpson’ı öldürmekle suçlandığı davayı konu alıyor. Davanın kaotik atmosferi, gerçek görüntülerle ve her iki tarafın da bakış açısıyla izleyicilere sunuluyor. Tarihte halk tarafından canlı olarak izlenen ilk dava olarak kabul edilen bu duruşmalar serisi, aynı zamanda reality show’ların da başlangıcı sayılıyor. Los Angeles’ın en gözde ve sakin semtlerinden biri olan Brentwood’da bir gün sabaha karşı ölü bir kadının bedenini gören mahalle sakininin polisi aramasıyla başlayan ve zaman geçtikçe tüm dünyanın en çok takip ettiği olay haline gelen davayı en ince detayına kadar konu alan dizide izleyiciler bütün karakterlerin kendi gözlerinden yaşananlara tanık oluyor. Günümüze kadar uzanan medyatik değeri, yüzyılın en çok takip edilen davası olması ve karar anının şaşırtıcı sonucu baştan sona dizide izleyicilerin karşısına çıkıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. The Young Pope (8,5 puan)

6. The Young Pope (8,5 puan)

Dizide, muhafazakar kimliğe sahip Amerikan/İtalyan papa Lenny Belardo’nun (Pius XIII) hayatını anlatacak. 8 bölüm boyunca, karakterin en yakınındakileri kaybetme korkusunu nasıl yaşadığını göreceğiz.Ayrıca Tanrı’nın bile kendisini terk ettiğini düşünen papanın, bu zorlu anlarına tanıklık edeceğiz.

7. Billions (8,4 puan)

7. Billions (8,4 puan)

Milyarderlerin ve zenginlerin hayatlarından bir drama, Amerikanın en iyi avukatlarından biri olan Chuck Rhoades nüfuz sahibi kariyerinin zirvesinde parlak bir geçmiş ve geleceği olan işini severek yapan bir kişidir. Ünlü milyarder Bobby Axelrod’ı yakınlaşarak onun özel işlerini yapmaya başlaması yeni bir dünyaya açılan kapı olmuştur. Politik, finansal işlerin içinde olan ünlü iş adamının yolsuzluk davaları birbiri ardına gelirken yaptığı kirli işler Chuck için karmaşık bir hayatın başlangıcı olacaktır.

8. The Exorcist (8,4 puan)

8. The Exorcist (8,4 puan)

Birbirinden karakter olarak çok farklı olan iki rahibin bir aileye musallat olan şeytan vakasıyla uğraşmasıyla beraber ele geçirilen küçük bir çocuk ve ailesinin etrafında dönen olaylar anlatılır.

9. Goliath (8,4 puan)

9. Goliath (8,4 puan)

Dizide, gözden düşürülerek mesleğinden dışlanmış bir avukatın, ona kurtuluş ya da en azından intikam getirebilecek yeni bir davayı üstlenmesi konu ediliyor.

10. 11.22.63 (8,3 puan)

10. 11.22.63 (8,3 puan)

Bir zaman yolculuğu hikayesi anlatacak olan 11/22/63, lisede İngilizce öğretmeni olan Jake Epping karakterini merkeze alacak. Bir lokantanın deposunun geçmişe açıldığını fark eden ve zamanda geriye giden Epping, John F. Kennedy suikastını önlemeye çalışacak. Ancak işler çok geçmeden sarpa saracak; zira kahramanımız, Lee Harvey Oswald engeline takılacak ve hayatının aşkı ile karşılaşacak!

Romanı, 9 bölümlük mini dizi olarak adapte esen isim, ünlü yapımcı/senarist J.J Abrams. Dizinin başrollerindeyse James Franco, Daniel Webber, Chris Cooper, Cherry Jones, Lucy Fry gibi isimler yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Quarry (8,3 puan)

11. Quarry (8,3 puan)

Cinemax ekranlarında yayınlanan ve HBO tarafından üretilen yeni drama dizisi Quarry, Vietnam’da görev yapmış bir deniz subayının hayatından bazı kesitleri ekranlarımıza taşıyor. 1972 yılında geçen dizinin kahramanı Memphis uzun yıllar Deniz kuvvetlerinde çalışarak hizmet süresini tamamlamıştır. Emekli olup eve döndüğünde ise beklediği ve karşılaştığı muamele tamamen terstir. Başta ailesi olmak üzere toplum ona farklı bir gözle bakmaktadır. Onu dışlayan toplumun bunu neden yaptığı ise hiçbir şekilde anlaşılmaz. Bu psikolojik sorunlarla Memphis mücadele etmek zorundadır. Amerikan vatandaşı olan Max Allan Collins tarafından kaleme alınmış Quarry romanından ekranlara uyarlanan bir TV serisi olarak karşımıza çıkacak.

12. Preacher (8,2 puan)

12. Preacher (8,2 puan)

Teksas’lı sıkı bir rahip olan Jesse Custer etrafında gelişiyor olaylar. Tanrı’ya inancı kalmayan kahramanımız, Tanrı’nın aslında Cennet’i terk edip, sorumluluklarını yerine getirmediğini öğrenir. Üstelik kendisi de O’nun izini sürüp bularak, ihmalleriyle ilgili hesap sorabilecek tek kişi haline geliverir. Tanrı’yı aradığı bu macerasında Jesse’ye, insan kanını tercih etmeyen dost bir vampir olan eski kız arkadaşı eşlik ediyor. İkilimizin peşinde ise en meşhur kötü adamlardan biri var: Ölümsüz bir öldürme makinesi olan Saint of Killers.

13. Fleabag (8,2 puan)

13. Fleabag (8,2 puan)

Fleabag, Londra’da ayakta kalmaya çalışan, son derece tuhaf bir aileye sahip, beş parasız ve yalnız, bir orta sınıf mensubu kadının hikâyesi. En yakın arkadaşını bir kazada kaybetmesinin ardından bu taze trajediyle baş etmeye çalışırken, hayata tutunmaktaki ısrarını hepsi birbirinden kaçık aile fertleri aracılığıyla anlatıyor. Mesafeli babası, dayanılmaz ölçüde alaycı ve itici üvey annesi, gergin ve muhafazakâr ablası ve tek gecelik ilişkileri etrafında dönen bu komik evren ekranın karşısındaki izleyicilerde sağlam bir empati duygusu yaratıyor.

14. Chance (8,1 puan)

14. Chance (8,1 puan)

Dizi, San Francisco'da adli nöropsikiyatrist olan Eldon Chance’in (Hugh Laurie) hikayesine odaklanır. Eldon, çoklu kişilik bozukluğu yaşayan bir hastanın hayatına girmesiyle bir dönüm noktası yaşar ve kendisini San Francisco'nun şiddet dolu tehlikeli dünyasında bulur.

15. Vinyl (7,9 puan)

15. Vinyl (7,9 puan)

70’li yıllarda New York’taki bir plak şirketinde geçen dizide o yıllarda müzik piyasasında olan biten çarpıcı olaylar konu alınıyor. Dizinin baş rollerinde Boardwalk Empire‘dan tanıdığımız Bobby Cannavale, House‘un kadrosunda yer alan Olivia Wilde ve Mick Jagger’ın gerçek hayattaki oğlu James Jagger rol alıyor.

Dizi, 2. sezonunun yayınlanacağı açıklanmasına rağmen karar değişikliğiyle HBO tarafından iptal edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Luke Cage (7,9 puan)

16. Luke Cage (7,9 puan)

Hapishanede geçirdiği günlerde üzerinde uygulanan deneyler sonucu Luke Cage; her türlü darbeye ve sıcaklığa karşı dayanıklı bir deri, iyileşme yeteneği ile süper insan gücüne sahip bir karakterdir. Daredevil’ın bir başka kardeşi dizisi olacak Luke Cage, Netflix kanalında ekranlara gelecek.

17. Outcast (7,7 puan)

17. Outcast (7,7 puan)

Kyle Barnes’in bedeni 8 yaşındayken şeytan tarafından ele geçirilmiştir. Kyle, herkes gibi bir hayat yaşamak istemektedir. Aradığı soruların yanıtlarını Reverend Anderson adlı papaz yardımıyla bulmaya çalışır. Fakat kendinde keşfedeceği bazı gerçeklerle hem dünyanın, hem de kendisinin kaderini sonsuza dek değiştirebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
112
26
15
8
6
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ezgi

yabancıların ne kadar güzel yaratıcı dizileri var kıskanıyorum.. bizimkileri yermek gibi olmasın ama zengin kız fakir oğlan ve bir kıza aşık 325684 adam konu... Devamını Gör

Factotumolog

Preacher'ın açıklamasında sanki eski kız arkadaşı vampirmiş gibi anlaşılıyor ama vampir başka bir karakter ve erkek. Jesse'nin eski (uzatmalı) kız arkadaşı i... Devamını Gör

Yusuf Demir

This is us guzel dizi