Görüş Bildir
Haberler
İmamoğlu Seçim Kampanyasının Yol Haritasını Açıkladı: 'Emaneti Almaya Geliyoruz'

İmamoğlu Seçim Kampanyasının Yol Haritasını Açıkladı: 'Emaneti Almaya Geliyoruz'

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, seçim kampanyasının yol haritasını açıkladı. Önceliklerinin yoksullukla mücadele olduğunu ifade eden İmamoğlu, İBB'de büyük bir israf yaşandığını ve bunun önüne geçeceklerini vurguladı. Yapılacak tasarrufla ihtiyaç sahibi ailelere maddi yardım yapılacağını, ekmek ve süt gibi temel gıdaların ücretsiz verileceğini aktardı. '23 Haziran’da o emaneti geri almaya geliyoruz' diyen İmamoğlu, sözlerini 'Her şey çok güzel olacak' sloganı ile bitirdi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, 23 Haziran seçim kampanyası yol haritasını koordinasyon toplantısıyla açıkladı.

'Kimsenin demokrasiden ve sandıktan başka yollara tevessül etmesini istemiyoruz' diyen İmamoğlu, '23 Haziran'da demokrasi ahlakını, sandık namusunu korumak için demokrasiden ve sandıktan başka bir çare olmadığı tüm Türkiye'ye gösterilecek. 23 Haziran günü bayram yerine gider gibi neşe içerisinde sandıklara gideceğiz, İstanbul'un ve Türkiye'nin demokrasiyle yeniden buluşmasını sağlayacağız. O sandık bir vicdan, haysiyet, adalet sandığı olacak. O sandıktan oy pusulası çıkmayacak, hesap pusulası çıkacak. 23 Haziran'da haksızlığın, adaletsizliğin, kul hakkı yemenin hesabı sorulacak' dedi.

"İstanbul'un israf düzeni, bütün kaynakları bir küçücük azınlığa paylaştırmaya dayanıyor"

"İstanbul'un israf düzeni, bütün kaynakları bir küçücük azınlığa paylaştırmaya dayanıyor"

İstanbul’un ekonomik ve çevresel tüm kaynakları talan edildiğini kaydeden İmamoğlu, 'Bu bozuk düzen gün geliyor ananızın ak sütü gibi helal olan mazbatanızı elinizden alıyor. Gün geliyor, o bir avuç insanın rant hırsıyla şehrin kaynaklarını, yeşil alanlarını talan ederek karşımıza çıkıyor. Gün geliyor ihale yolsuzlukları olarak karşımıza çıkıyor. Bu israf düzeni öyle bir yayılmış ki her alanda çıkıyor karşımıza. İstanbul'un israf düzeni, bütün kaynakları bir küçücük azınlığa paylaştırmaya dayanıyor. Bu israf düzeninin faturasını her gün namusuyla, ahlakıyla çalışan, ailesini ve çoğunu geçindirmek için çırpınan, vergisini zamanında ödeyen 16 milyon İstanbullu ödüyor. Sayıştay'ın raporlarına göre 2014-2019 arası belediyenin borcu tam 4,5 kat arttı. 6 milyar liradan 27,5 milyara çıktı. Yıllık faiz yükü 8 kat arttı. 149 milyon liradan 1 milyar 155 milyona çıktı. Bütçe açığı 5 yılda 20 kat arttı. 216 milyondan 4 milyara fırlamış. Büyükşehirin web sitesi için 3 yılda 80 milyon lira harcandı. Bu rakama Türkiye'deki bütün belediyelerin web sitesini yaparsınız. İstanbul belediyesi tek bir müdürlük vasıtasıyla hayata geçmemiş fikirlere, projelere 226 milyon lira vermiş' diye konuştu.

"İBB İstanbulluların yararına çalışacak"

"İBB İstanbulluların yararına çalışacak"
İçeriğin Devamı Aşağıda

İsraf düzeninin değişeceğini, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin İstanbulluların yararına çalışacağını belirten İmamoğlu, 'Getireceğimiz yeni nesil belediyecilik düzeninde, hiç kimse İstanbul Büyükşehir Belediyesi kaynaklarını haksız kazanç uğruna kullanamayacak. Herkes İstanbul'un gerçek sahibinin vatandaş olduğunu, İstanbullu aileler olduğunu anlayacak' dedi.

"Sadece 18 günde bunları başardık, 5 yılda neler yaparız"

"Sadece 18 günde bunları başardık, 5 yılda neler yaparız"

İmamoğlu, görevde olduğu 18 günde belediyenin kaynaklarını vatandaşa doğru yönlendirmeye başladıklarını dile getirerek, şunları anlattı:

'Seçim öncesinde vadettiğimiz su indiriminin belediye meclisinden geçmesini sağladık. Bu sayede İstanbullu her aile yılda 540 lira tasarruf edecek. Öğrencilerin aylık ulaşım ücretinin 85 liradan 40 liraya inmesini sağladık. Böylece iki çocuklu her ailemiz, yılda bin 80 lira tasarruf edecek. 19 Mayıs'ta, milli bayramlarda da ücretsiz ulaşım sağladık. Sadece 18 günde bunları başardık, 5 yılda neler yaparız.'

"İhtiyacı olan ailelere ekmek ve süt ücretsiz olacak" 🎥

İstanbul’un yeni yol haritasında önceliğin 'kent yoksulluğuyla mücadele' olacağının altını çizen İmamoğlu, şu bilgileri paylaştı:

  • Gelir ve gider bütçemizi akılcı ve etkili politikalarla yönetecek, yılda 5 milyarlık yeni kaynağı İstanbul Büyükşehir Belediyesine kazandıracağız. 

  • İhtiyacı olan ailelerimize yılda 6 bin ila 13 bin lira arası yardımda bulunacağız. Hiç geliri olmayan ya da açlık sınırında yaşamaya mahkum edilen her aile halk-ekmek ve halk-süt satış noktalarından ücretsiz ekmek, süt alabilecek. 

  • Damacana su ücretsiz dağıtılacak. Tüm bunlar belediyesi bütçesinin yalnızca yüzde 1,9'una tekabül ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Her şey çok güzel olacak"

"Her şey çok güzel olacak"

'Hiçbir yönetici tek bir vatandaşa bile parmağını gösterip haddini bildiremez, vatandaş yöneticiye had bildirir. Yani biz yöneticiler haddimizi bileceğiz.' diyen İmamoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

'İstanbul'un israf düzeni değişecek. İstanbul’daki bu israf düzenin 16 milyon İstanbullu'ya tane tane en basit dille anlatacağız. Kimsenin bizi doğru yoldan, iyilikten, güzellikten ayırmasına fırsat tanımayacağız. Her türlü iftiraya, her türlü kışkırtmaya karşı soğuk kanlı, itidalli olacağız. Kavgayı bitiren olacağız. Toplumu ayrıştıran, kızıştıran değil, birleştirip bütünleştiren, sakinleştirip yatıştıran olacağız. Halkın bağrından doğal olarak çıkmış, dalga dalga Türkiye'ye yayılmış olan kampanyamızın sloganını söyleyeceğiz: Her şey çok güzel olacak. Vatandaştan başka kimseden talimat almadan, yalnızca vatandaşın taleplerine uygun hareket edeceğiz. İstanbul'un milyonlarca ailesi, bu şehri bana emanet etti. Emaneti haksızca elimizden aldılar ama şimdi buradan ilan ediyorum. Herkes duysun, herkes dinlesin. Biz 16 milyon İstanbullu, 23 Haziran’da o emaneti geri almaya geliyoruz. 23 Haziran’da israf düzeni gidecek, İstanbul'da hak yerini bulacak. Her şey çok güzel olacak.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
119
64
5
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
inaniyorumbensen

Adam belediye başkanı olacaktı şimdi cb adayı olmasını istiyor halk. sağolun kendi ellerinizle adamın mükemmel reklamını yaptınız ve millet onu cb olarak gör... Devamını Gör

Surdan Burdan

Yaziklar olsun sana onceki belediye baskani yada baskanlari kim sorumluysa yaziklar olsun bir web sitesi icin 80 milyon tl verilmesi hadi diyelim ki harcadi... Devamını Gör

iktidarın en büyük hastalığı: İSRAF. kimileri ALLAH ile aldatmayı, kimileri de ALLAH ile aldatılmayı çok seviyor gerçekten. zaten ALLAH ile aldatılmayı çok s... Devamını Gör

sabahogleaksam

Ne kadar cok Allah kelimesini kullanmissin. Israfi gormek istiosan hirsizligi gormek istiosan. Komple iatifa edip ankaraya yuruyen hak hukuk diyen chp maltep... Devamını Gör