Görüş Bildir
Haberler
İmamoğlu Öğrenci İndirimini Veto Edeceğini Duyurdu

İmamoğlu Öğrenci İndirimini Veto Edeceğini Duyurdu

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yüzde 40'lık ulaşım zammının öğrenciler için sübvanse edilmesine yönelik meclis kararını veto edeceğini açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

AKP Grubu'nun İstanbul'da ulaşıma yapılan yüzde 40’lık zamdan öğrencilerin muaf tutulması için verdiği teklif bugün oy çokluğuyla İBB Meclis toplantısında kabul edilmişti. 

Karara göre öğrencilere uygulanmayacak yüzde 40'lık oranı İBB sübvanse edecek.

👇

İBB Meclisi AKP Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, kararı böyle duyurmuştu. 👇

"Tabii ki veto edeceğim"

"Tabii ki veto edeceğim"

İBB Meclisi'nde konuşan Ekrem İmamoğlu karara ilişkin, 'Önce 'indirimi yapacağız' dedik, seçimden önce. Biz 85 liraya -mazot 6 lirayken- öğrenciye sattığınız kartı 40 liraya indirdik. Mazot 20 lira olmuş, öğrenci 109 liraya çıktı, diyorsunuz ki '78 liraya sat.' O zaman sattığın 85 liradan daha ucuza sat. Allah akıl versin. Kendi çocuklarınıza, gençlerinize anlatın bunu, size gülerler. Evlatlarınıza, çocuklarınıza, gençlerinize anlatamazsınız. Tabii ki veto edeceğim.' ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, AKP Grubu'nun İBB'yi batırmak için zam kararlarına karşı çıktığını savunuyordu.

Ayrıca bakınız 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
78
54
34
15
8
1
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bo Jack

109 lira dedğilin 7.5dolar. 1 aylık ulaşım için çok ucuz rakam.ekrem haklı bedava olsun zart zurt diye zırlayan arkadaşları anlayamıyorum bu ülkede neyi bed... Devamını Gör

Tuğba Taşer

ayni ekrem çocuklu kadınlara bedava ulaşım hakkı veriyor ama öğrenci daha mi zengin çalışmayan okumayan çocukla fellik fellik gezen kadından.

Osman Elmallı

kadınlardan ne istiyorsunuz zaten 0-4 yaş arası çocuğu olanları kapsıyor arasında garibanlarda var bırakın gezsinler çocuklarını gezdirsinler ne var bunda u... Devamını Gör

Zvi

Adam mala anlatir gibi anlatmis iste amk.. Maksat uzum yemek degil bagciyi dovmek...siz adam olmazsiniz...