Görüş Bildir
Haberler
İmamoğlu: 'Altılı Masanın En Çalışkan Neferiyim'

İmamoğlu: 'Altılı Masanın En Çalışkan Neferiyim'

Emre Ordu
08.11.2022 - 22:57 Son Güncelleme: 08.11.2022 - 23:53

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, cumhurbaşkanı adaylığı tartışmaları hakkında değerlendirmede bulundu. İmamoğlu 'Kurulduğundan beri altılı masanın en çalışkan neferiyim' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Halk TV canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İstanbul'daki metro projelerine değinen İmamoğlu 'İstanbul metro açısından fukara bir kent durumunda aslında. Yani baktığınızda 16 milyon nüfusu olan bir kentin 230 kilometrelik bir raylı sisteme sahip olması fukara bir durumdur. Metro meselesi ciddiye alınmalı. 10 tane metro hattı, 12 tane metro hattına ihale yapılıyor. Toplam uzunluğu 141 kilometre. Bunun 7 tanesini 2017'de o dönemin belediye başkanı durduruyor. Üç hattın da ödeneği bittiği için durduruluyor. Biz Alibeyköy-Eminönü hattında yoğun bir çalışma ortaya koyduk. Mahmutbey-Mecidiyeköy hattını hizmete açtık. Alibeyköy-Eminönü hattının Cibali'ye kadar olan kısmını hizmete açtık' dedi. İmamoğlu şöyle devam etti:

'Unkapanı Köprüsü'nü yaptık, kavşak şu an hazır. Diğer bölümünün şu an kazıkları çakılıyor. Eminönü'nün meydan düzenlemesini yapıyoruz.

Yapılmamış metroya yapılmışın 2 katı kadar para ödenmiş şekilde devraldık. Metro yapacağız diyorlar daha aracın siparişi verilmemiş, tasarımı yapılmamış. İstanbul'u bir düzene kavuşturduk.'

"TOGG'un açılışına davet etseler giderdim"

"TOGG'un açılışına davet etseler giderdim"

TOGG'un açılışına davet edilmediğini, edilse katılacağını ifade eden İmamoğlu Benim taahhüdüm de var, tarihi yarımadayı karbon salınımı sıfır hale getirmek istiyoruz. Burada kullanmak istediğimiz hizmet araçlarını TOGG'dan almak istiyoruz diye başvurumuzu yapıyoruz. TOGG'un yetkilisiyle bunu görüşmek istedim ama benimle henüz irtibat kurmadılar' dedi.

"Kendi yalanlarını kapatmak için bizi tartıştırıyorlar" 📹

İçeriğin Devamı Aşağıda

İmamoğlu, cumhurbaşkanı adaylığı tartışmaları hakkında değerlendirmede bulundu. 

'Bu ülke her akşam cumhurbaşkanı adayını konuşuyor. Bence gerçek konulardan bizi uzak tutuyorlar' diyen İmamoğlu 'Aslında konular zamlar. Bu ülkenin yüzde 75'i eğitimden rahatsız. Alt gelir grubu fakirleşiyor, üst gelir grubu zenginleşiyor. Kendi yalanlarını kapatmak için bizi tartıştırıyorlar. Cumhurbaşkanı adayı kim, sana ne! İktidara söylüyorum. Biz süreç yönetiyoruz. Ben sürecin bir parçasıyım İstanbul'daki icraatlerimi sürecin en güçlü parçasıyım. İstanbul'da kazanırsanız Türkiye'de kazanırsınız diyoruz. Ben altılı masanın en çalışkan neferiyim, kurulduğundan beri' ifadelerini kullandı.

İmamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

'Bugünün iktidarı neyi kapatmak istiyor, adayı tartışarak Bir gerçeğin altını çizelim, 2023 ile ilgili. AK Parti'nin 'Hedef 2023' diye bir sayfası var, muhteşem. Şu anda bu siteye girsinler, ben girdim baktım üzüntüyle baktım, keşke başarabilselerdi.

Bütün gerçekleştiremedikleri hedeflerinden uzak tutmak için aday kim... Bu altılı masanın işi, halkıyla beraber düşünüp taşınıp karar verecek. Sayın Cumhurbaşkanı'nın bizim adayımız kim diye merak etmesi bizi ilgilendirmiyor biz işimize bakıyoruz. Altılı masa dimdik ayakta durmak zorunda. Aday olma meselesi detay benim için.'

"Görevden alma dahil her şeyi yapabilirler"

"Görevden alma dahil her şeyi yapabilirler"

İmamoğlu YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla açılan ve gelecek duruşması 11 Kasım'da görülecek davayla ilgili de dikkat çekici açıklamalar yaptı.

İmamoğlu 'Madem ki bu hakim FETÖ'cü, bu hakim hakkında HSK birinci dairenin verdiği karar FETÖ soruşturmasına gerek yoktur kararı vermiş. Ne kadar aşağılık bir durum. Utanmamışlar bir de benim davaya FETÖ'cü atamışlar. Mahkeme hakimi atayalı 1 yıl olmamış. Bu hakim neden Samsun'a atandı? Üst yargı yetkilisi kişiler tarafından 'Gel sen İmamoğlu'na ceza ver seni ağır ceza reisi yapalım' denmiş midir? Tehdit edilmiş midir? Ya da denileni yaparsan da ödüllenirsin denmiş midir?' dedi. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kendisine 'ahmak' dediğini, bu sözü sözü de iade ettiğini aktaran İmamoğlu '16 milyon insanı göz göre göre yargılama çabası içindeler. Acımasızca yargıyı lekeliyorlar. Ben yargılanmayı bile zül görüyorum. Bunu yargılayan hakim, 'ne yargılaması ya?' diye düşünmeli. Bu siyasi bir yargılama' ifadelerini kullandı.

İmamoğlu 'Siyasi yasak gelir mi?' sorusuna ise 'Her şeyi yapabilirler ama ben Türkiye Cumhuriyeti yargısına güvenmek istiyorum. Görevden alma, her şeyi yapabilirler. Ekrem İmamoğlu'nu siyaseten cezalandıramazlar. Seçim iptal edilir mi dediler bana, dedim ki inşallah etmezler. Edilirse ne olur, fark atarız dedim. Ama Allah şahit ki istemiyorum dedim, bunun utancını taşıyamazsınız. Ben 13 bin oyla kazanmayı hala, 806 bin oyla kazanmaya tercih ederim' yanıtını verdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
17
11
10
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Uğur Balaban

Aklıma nedense Güldür Güldür Show daki Altılı Masa skeci geldi. Orada da Hayati çok iyi Ekrem İmamoğlu taklidi yapmıştı. Altılı masanın açıklayacağı cumhurb... Devamını Gör

İmamoğlu bütün muhalefetten ve Türkiye tarihinin bilindik muhalefet anlayışından farklı birisi, kimseye benzemiyor. Onu RTE için tehlikeli yapan da bu. Rte'y... Devamını Gör

rightist

çalışkan derken tatil sepeti com.da en uygun oteli ararkenki emeğinden bahsediyosa adam haklı 🤣...şakacı şey seni

Hoşst, 3 yıl sonunda İmamoğlu çoğu projeyi bitirme aşamasında ve her gün proje açılışı yapıyor, 150 günde 150 proje duymuşsundur, mutlaka göz at, malesef iyi... Devamını Gör

Salgın Hastalık

İmamoğlu; Genç, dinamik, demokrat, bağnaz değil. 10 no aday. Mansurda iyi… Şimdilik görünen o… İmamoğlu cb olur sonra parlementere dönülür Başbakan olur. Kıl... Devamını Gör