Görüş Bildir
Haberler
İlişki Mağdurları Buraya: Size Zarar Veren Bir İlişkiden Yorulmadan Kurtulmanın Yolları

İlişki Mağdurları Buraya: Size Zarar Veren Bir İlişkiden Yorulmadan Kurtulmanın Yolları

dewberry
21.09.2017 - 16:51

Her kalp kırılışından sonra bir yanımız sanki kopup gider. Zamanla içimizdeki bu boşluk elbette güzel şeylerle dolar. Ama duygular, düşünceler, güzel ve kötü anıların hepsi geride bırakılan o insanla birlikte terk edilir. Aslında bu, insanın 'gerçek aşk' arayışının doğal bir sürecidir. 

Fakat ilişkiler ruhsal ve dolaylı olarak bedensel olarak tamiri mümkün olmayan yaralar açabilir. Bu yaraları tamir etmek de yine yaşayanın kendi elindedir, elbette. Bir insanı sevmek çok güzeldir ama bunu sağlıklı bir şekilde yapabilmek için insan önce kendini sevmeli. Yaşadığınız ilişkinin size zarar vermeye başladığını fark ettiyseniz bilim insanlarının sizlere birkaç önerisi var:

Kaynak: https://www.psychologytoday.com/blog/...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yardım isteyin; arkadaşlarınızdan, ailenizden ya da bir profesyonelden.

Yardım isteyin; arkadaşlarınızdan, ailenizden ya da bir profesyonelden.

Değişim her zaman kendi kendimize yapabileceğimiz kadar basit olmayabilir. Bu nedenle çevrenizdekilerden, sizi seven ve güvendiğiniz insanlardan yardım istemekten çekinmeyin. Sırf alışkın olduğunuz ve bu yüzden kendinizi rahat hissettiğiniz için eskiye çakılıp kalmayın. Yanınızdakilerin desteğiyle eski bağımlılıklardan kurtulmak çok daha kolay olacaktır.

Onunla konuşun ve duygularınızı açıkça söyleyin.

Onunla konuşun ve duygularınızı açıkça söyleyin.

Eşiniz, sevgiliniz, arkadaşınız, patronunuz ya da sorunlu ilişkiye sahip olduğunuz herhangi biri. Bu insanı karşınıza alıp gerçekte ne hissettiğinizi içinize atmadan ya da ertelemeden konuşmak çok daha sağlıklı bir ilişkiniz olmasını sağlayacaktır. Ama bunu karşınızdakini direkt suçlayarak değil davranışları karşısında sizin ne hissettiğinizi anlatarak yapmaya çalışın. Eğer alınmasından korkuyor ya da çekinip yüz yüze konuşamıyorsanız da duygularınızı kağıda dökün. Bu şekilde ona da cevaplamak için bir süre tanımış olursunuz.

Bir seçim yapın: Gitmek mi kalmak mı size daha iyi gelecek?

Bir seçim yapın: Gitmek mi kalmak mı size daha iyi gelecek?

Duygularınızı açığa vurduktan sonra artık bir seçim yapma aşamasına gelmelisiniz. Bu ilişki sizce uğrunda savaşmaya değer mi yoksa uzaklaşmak mı sizin için en iyisi? Onunla konuştuktan ya da hissettiklerinizi yazdıktan sonra vereceği tepkiler yolunuzu şekillendirecektir. Söylediklerinizi red mi etti? Özür diledi mi ya da anlamaya çalıştı mı? Savunmacı bir yaklaşımı mı vardı ya da sizi mi suçladı? Bütün bu sorular size belki de kendi kendinize çok daha iyi hissedeceğinizin işaretini verir.

Kendinizi pozitiflikle kuşatın.

Kendinizi pozitiflikle kuşatın.

Seçiminiz ne olursa olsun, ister gitmeye ister bu ilişkiyi onarmaya karar verin, pozitif olmaya, kendinize iyi davranmaya dikkat edin. Sizi mutlu eden şeyleri yapıp, sizi mutlu eden kişilerle vakit geçirin. Klişe gibi gelse de unutmayın ki mutluluk paylaştıkça çoğalır. Güzel yemekler, iyi dostlar, bir film, bir kitap belki bir tiyatro oyunu ya da bir doğa yürüyüşü fark etmez... Önemli olan içinizdeki olumsuz duygu ve düşüncelerden kurtulmak.

Kararınıza sadık kalın.

Kararınıza sadık kalın.

Eski alışkanlıklarımızı terk etmek ne kadar zor olsa da bir karar verip seçiminizi yaptıktan sonra bu kararın arkasında durmalısınız. Özlemek ve geriye dönmeyi istemek yine doğal sürece dahil olsa da bu aşamaya nasıl geldiğinizi aklınızdan çıkarmayın. Hayatınızı ve kendinizi iyileştirmek için girdiğiniz bu yolda zorluklarla yeterince başa çıktınız ve aynı şeyleri tekrar yaşamayı kimse istemez. Güçlü kalın ve gerekirse tekrar yakınlarınızdan kararınızın arkasında durmanız için sizi desteklemelerini isteyin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
105
27
16
14
14
13
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Rana Alavna

ayrılın gitsin...

kamurr

demesi pek kolay ,ama reelde sıkıntı be rana

Bana yardım edin lütfen bi ilişkim var hep ben cabaliyorum hep ben ugrasiyorum bu ilişki bana zarar veriyo ama çok sevdiğim için ayrilamiyorum kaybetmekten k... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

https://www.youtube.com/watch?v=ECShfuq2kDg